Bazen insan birini özlediğini sanıyor ama içi biraz daha kurcalanınca aslında onun yanındayken hissettiği haline döndüğünü fark ediyor. Çünkü bazı insanlar gittikten sonra sadece kendilerini değil, sende bıraktıkları duyguyu da alıp gidiyor. O yüzden özlemek bazen bir kişiye değil, onun yanında olduğun o başka haline oluyor. Sizce insan en çok kimi özler, giden kişiyi mi yoksa kendindeki o hali mi?
İnsan en çok kimi özler, giden kişiyi mi kendindeki halini mi?
Bence bu, kişiden kişiye değişir ama çoğu zaman insan hem giden kişiyi hem de kendindeki eski halini özler. Giden kişi, hayatımızda bıraktığı boşluk ve anılar nedeniyle kalpte derin bir özlem bırakır; onunla yaşanan sohbetler, paylaşılan mutluluklar ve birlikte geçirilen zaman insanın zihninde sürekli yankılanır. Öte yandan, kendimizdeki eski halimizi özlemek de doğal bir durumdur; özellikle değişimler, kayıplar veya zor deneyimler yaşandığında, geçmişteki saf, kaygısız veya daha mutlu halimizi ararız. Kısacası, özlem bazen başkalarına, bazen de kendimize yönelir ve her iki yönüyle de insanın ruhunda derin izler bırakır.
Mutlu birlikteliğimiz sirasindaki halini elbet gittiği zaman ki halı bende herhangi bir özlem uyandirmaz haliyle eğer öyle bir etkisi olsaydı herşeye rağmen yanımda olurdu
Aslında gideni değil, onun yanındayken olduğumuz o mutlu, eksiksiz ve değerli hisseden 'eski bizi' özlüyoruz. Kaybettiğimiz şey bir kişi değil, kendi içimizdeki o güzel yansıma.
Kendindeki o hali çok özlerim açıkçası. Çünkü giden kişiyle birlikte, o kişi sayesinde hissedebildiğimiz o "daha iyi ben" de gidiyor genelde. İkisi de iç içe ama asıl özlem o "hal"e denk geliyor bence.
Kendinde ki halleri ve geçirilen zamanda biriken anıları o an yaşanan adrenalini. Bu yüzden çoğu zaman farkında olunmasa da, özlenen şey kişi değil, onunla geçirilen zamanda hissettiklerimiz olur.
direkt kendini, 5 10 senelik adamı unutuyorsun da kendi içindeki o çocuk sevgisini masum hallerini bir kere daha bulamıyorsun bir kere daha öyle güzel öyle içten ne seviyorsun ne seviliyorsun... giden gelse bile sen gelemiyorsun işte kendine
Farkındalık yaratan çok güzel ve anlamlı bir soru dostum…onu da özlüyorum ama sorunu okuyunca onun yanında ki mutluluğumu huzurumu neşemi aslında onun yanındaki beni daha çok özlediğimi anladım farkettim…bu özlem çok daha farklı bir özlemmiş…
Kendini özler o duyguyu hissettiği zamandaki mutluluğu heyecanını saflığın giden kişiyi söyle özler şu an ki halini değil eskiden olan halini seni sevdigi zamanki halini belki de gerçek yüzünü göstermediği halini Kendini daha çok özler ama bence insan