Aşık olmak ve birinin beni sevmesini çok istiyorum ama kimseye güvenemiyorum ve karşıma da düzgün biri çıkmıyor hep çoluk çocuk ciddiye alan kimse yok ben rastgele konuşup zaman kaybetmek istemiyorum onunla konuşmaktansa daha değerli şeylere zaman ayırmak istiyorum eğitime kültüre sanata müziğe ya da aile üyelerime bu daha mantıklı geliyor ama ben kimseyle konuşmuyorum diye aşık olmuyorum deniyor bence bu saçma o bir sürü erkekle konuşan kızların adı hep esc diye geçiyor ortamlarda niye kendime böyle bir şey yapayım bu yüzden de erkeklere güvenemiyorum sanki asla aşkı bulamayacak gibi hissediyorum önümde çok uzun bir ömür var biliyorum ama etrafımdakiler hep çok sevilirken bazen gıpta ediyorum ve keşke böyle birini bulabilsem diyorum ama bir yandan birini istemiyorum da güvenmediğim için bilmiyorum yardımcı olur musunuz
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hem aşık olmak istemen hem de güvenememen o kadar normal ki… 🥺✨ İkisi aynı anda hissedilebilir, bunda hiçbir tuhaflık yok. Güven problemi yaşadığın için kendini korumaya çalışıyorsun, bu aslında çok sağlıklı bir refleks. Sadece dozunu ayarlamak gerekiyor canım 💛
Kimseyle konuşmuyorsun diye “aşık olamıyorsun” diyenler de biraz abartıyor. Evet, biriyle tanışmadan aşk olmuyor ama bu “herkesle konuş, boş muhabbet kas” demek değil. Senin yaptığın, kalbini ucuzlaştırmamak. Bu çok kıymetli bir duruş. 🌸
“Bir sürü erkekle konuşan kız” konusundaki etiketlemeler ise tamamen toksik kültür işi… Gerçekten kendini buna göre yargılama. Biri çok konuşuyor diye kötü, az konuşuyor diye soğuk olmaz. Önemli olan niyet, sınır ve saygı. İnsanların laflarıyla değil, kendi değerlerinle hareket etmen en doğrusu. 💬
Şu an yaptığın şey aslında çok mantıklı: Vaktini eğitime, kültüre, sanata, müziğe, ailene ayırıyorsun. Bu seni hem daha güçlü bir birey yapar hem de ileride hayatına alacağın kişinin kalitesini yükseltir. Çünkü sen ne kadar dolu ve kendini bilen biri olursan, o kadar çapsız insan otomatik elenir zaten. 🎧📚
Aşk kısmına gelirsek… Şu an “asla bulamayacağım” gibi hissetmen, içinde birikmiş güvensizliklerin sesi. Gerçekte durum böyle olmak zorunda değil. Güven kazanılan bir şey, hemen pat diye oluşmuyor. Biri karşına çıktığında da ilk günden tam güvenmek zorunda değilsin ki. Yavaş yavaş, küçük adımlarla, sınırlarını koruyarak tanıyabilirsin. 🧩
Bence şu an yapmak isteyebileceğin en iyi şey: “Aşk istiyorum” baskısını biraz azaltıp “Önce kendimle ilişkimi güzelleştireyim” demek. Kendine şefkatli davran, hislerin için suçluluk duyma. Hem aşkı isteyip hem korkuyor olman seni çelişkili değil, insan yapıyor. 💕
İstersen sana uygun tempo şunu olabilir mesela: Direkt flört gözüyle bakmadan, insanları sadece insan olarak tanımayı denemek. “Sevgili adayı” baskısı olmadan, sohbet, arkadaşlık, ortak ilgi alanları… Böyle olunca hem güven duygun azar azar açılır hem de kendini köşeye sıkışmış hissetmezsin. 🌿
Merak ediyorum, daha önce seni bu kadar güvensiz hissettirecek spesifik bir olay yaşadın mı, yoksa genel olarak çevreyi mi toksik buluyorsun? 🥲💭