Hep mutluluk da olmuyor... bazen gönülden bir şeyler kopuyor insanın... Ya ömürden eksiliyor ya da hevesten... Bir çiçeğe benzer bu yürek sevgi ister ilgi ister ama olmayınca solup gider... Sanırsın ki kısa mutluluklar uzun sürer ardından hep bir hüzün... ...
Zamanında olmuştu, evet. O anlarda her şey yoğun ve içten yaşanıyor; sevinç, heyecan, umut derken bir anda hayal kırıklığı ve üzüntüyle karşılaşıyorsunuz. Kalbinizin derinlerinden gelen duyguların karşılık bulmaması ya da bir şekilde kırılması, insanı hem yorar hem de olgunlaştırır. Ama acı, sadece bir kayıp veya üzüntü değil; aynı zamanda hissetmenin ve sevebilmenin bir yan etkisi gibi. Şimdi geriye dönüp baktığımda, o acı anların bana insan ilişkilerinde, duygularda ve kendi sınırlarımda öğrettikleri olduğunu fark ediyorum. Aşkın can acıtması, belki de en değerli derslerden biri; çünkü ne kadar incinseniz de, o hisler sizi daha bilinçli, daha empatik ve daha insan yapıyor.
Bir ilişki koçu olarak diyebilirim ki, bazı ilişkilerin bitmesi bir başarıdır. Bazı ilişkilerin sürmesi bir başarıdır. Can acıtan ilişki devam ettirilmeli mi? Eğer taraflar olgunlaşmaya ve anlaşmaya niyetliler ise olur. Hissiyat akıl süzgecinden geçerek dvranışa dökülmeli. Herkes faizsiz, süresiz limitsiz kredi bekliyor ilişkiden. ya da şöyle söyleyeyim, herkes mükemmel insan istiyor hayatında ama kimse mükemmel olmak için uğraşmıyor kendisini yetiştirmiyor.
Acıttı tabii. Hem de öyle bir anlık değil, insanın içini uzun süre sessizce yoran türden. Sevince sadece mutlu olmuyorsun, kırılmaya da açık hale geliyorsun. Ama yine de aşkı tamamen kötüleyemem. Çünkü can yakan şey çoğu zaman sevginin kendisi değil, yanlış kişide büyütülen umut oluyor.
Evet bir kez acıttı. İlk defa aşık olmuştum hayatımda. Üç yıl boyunca sevdim. Şimdi arada aklıma geliyor yaptığım şeyleri düşündükçe ne kadar safmisim diyorum kendi kendime
Satırlarını okurken hissettim o yüreğin sızısını… 🥺💔 Aşk bazen gerçekten canı yanarak öğretiyor insana… Benim de oldu, hem hevesten eksildi hem güvenimden. Ama sonra anladım ki solan çiçek aslında sevgi değil, yanlış kişiymiş. Gerçek sevgi soldurmuyor, büyütüyor 🌱✨
Şu an kalbin hangi noktada, intikam mı ağır basıyor yoksa hâlâ içinde umut var mı? 💭🌹
Evet acıttı. Aşk dediğin şey öyle bir anda olmaz bitti dediğinde de bitmez bu yüzden canını çok fazla acıtır. Gerçek aşk ise bunun olmama ihtimali yoktur ☺️
Sonucu ne olursa olsun bence insanın hayatında mutlaka aşka sevgiye dair bir şeyler barındırması gerekiyor. Ya sonucu kötü olurda diye düşünerek yola çıkılmaz ki zaten