Kalp mi mantık mı dinlemeliyim, sevmediğim biriyle ilişkiye zorlanırken ilk aşkımı hala unutamıyorsam ne yapmalıyım?

Benim 5 senedir sevdiğim biri var kendisi eski sevgilim olur bu kişiyle ayrıldıktan uzun bi süre sonra hep denedik ama olmadı aramızda çok şey yaşandı en sonda bitti başka sevgili yaptı kız onu aldattı bir nevi ilahi adalet benim açımdan oldu sonrasında biz tekrar denedik bu sefer de buluştuğumuz günün akşamı kıza göndermeli şeyleri tiktok hesabından tekrar paylaştı ben bi ton beddua ettim ve engelledim onu sonrasında sevgilim oldu bu kişiyle 6 buçuk ay civarı sevgili kaldık ama daha diğerine olan acımı yaşayamadan direkt yaptım sonrasında bu yenisiyle ayrıldım sebebi de geçmişimi sorgulaması bir arkadaş ortamında aniden “onunla ne yapmıştın , o da sana böyle mi davranıyor” vs vs kanını zorla durdurduğum yarayı sürekli olarak deşti ve önemli bi detay var tiktoktan fake hesaptan hem o eski sevgilimi hem de beni seven bir çocuğu sürekli stalklıyordu ben bundan da uyarmama rağmen durmayınca çok rahatsız oldum ayrıldıktan sonra karar aldık bekliycem seni dedi bana da o bekleme sırasında en başta anlattığım eski sevgilim snapchatten istek attı kabul ettim sonrasında ben ona bahaneyle whatsapptan yazdım sonra o yazdı ama konuşmaların devamı gelmedi. Seni bekliycem diyen kişi bana net ol demeye başladı sebebi aslında benim ne yaparsam yapayım onu sevemememdi içim ısınmıyor yabancıymış gibi kalıyor ve dış görünüşü bana hitap etmiyor sadece çok iyi biri ve benim için değerli sevdiğim kişi ise ne yaparsam yapayım çabalasam bile sevmeyi bırakamadığım biri hala ilk günkü gibi seviyorum onu çevremdekiler şu an benim sevmediğim kişiyi bana zorundaymışım gibi hissettiriyor ve ben barışırsam sevemeyeceğimi biliyorum ne yapmalıyım
Kalp mi mantık mı dinlemeliyim, sevmediğim biriyle ilişkiye zorlanırken ilk aşkımı hala unutamıyorsam ne yapmalıyım?