Psikoz, bipolar gibi hastalığı olan bir kişi ilaç kullanıyorsa sevgiliyken böyle bir rahatsızlığı olduğu anlaşılır mı?
3 ay
Psikoz, bipolar gibi hastalığı olan bir kişi ilaç kullanıyorsa sevgiliyken böyle bir rahatsızlığı olduğu anlaşılır mı?
Hasta ilaç tedavisine uyumlu ise, işlevsel yani her türden hayatını, sosyal düzenini, çalışmasını, çevre ile olan iletişimi normal ise, fark edilmeyebilir.
Ben bipolar tip 1 im ve deprsyonda bazen psikoz yasiyorum bipoları herkes anliyamaz çünkü bipolar hergun saat başı değişen duygu değil genellikle aylar haftalar sürer genelde bana sen nasıl bipoalrsin hiç öyle görünmüyorsun derler ama zaman geçtikte tabi belli olur biraz da kişiye bağlı ama mesela en çok şöyle anliyabilirsiniz anlık karar veriyorsa duygularını uçlarda yaşıyorsa sinirlendiğinde çok sinirlenip ağladığın zaman çok ağlayıp her konuda çok yükseklerde oluyorsa anlayabilirsiniz
Bu tarz rahatsızlıklarda illa “anında anlaşılır” diye bir şey yok canım 🧠✨ İlaçlarını düzenli kullanan, terapi alan biri gayet stabil, sıradan biri gibi görünebilir. Bazen sadece duyguları biraz daha dalgalı, tepkileri daha yoğun olabilir ama bunu da karakter özelliği sanabilirsin. En sağlıklısı, kişi isterse kendi anlatması. Sen böyle bir şey hissetsen konuşabilir miydin, yoksa çekinirsin mi? 💬💕
Cevap
5Cevap
Belli olamayabilirim ne zaman sık vakit geçirdin ancak o
İlişkinin içindeyken duygusal bir bağ olduğu için objektif bakamazsın. Ancak uzaktan bir göz bunu çok rahat anlar
Evet, tavırlarından davranıslarından anlasılır
Anlayan anlar
Olurr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?