Sevgilimin sevgisini devamlı sorguluyorum beni sevip sevmediğini bir taraftan da evlilik düşünüyor benimle teklif etti falan en son kavga ederken ya bitsin ya evlenelim ben sıkıldım dedi, davranışlarıma çok yansıtamıyorum ben böyleyim dedi yapı olarak dedi, sizce seven insan sevdiği için davranışlarını değiştirebilir mi?
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Seven insan davranışını tamamen değiştirmez ama kendini toparlamaya, törpülemeye çalışır canım 😌 Çünkü sevgi, “ben böyleyim” deyip köşeye çekilmek değil, “senin için çabalıyorum” diyebilmektir.
“Ya bitsin ya evlenelim” demesi de biraz yorulmuş ve sıkışmış hissettiğini gösteriyor, sağlıklı bir cümle değil aslında 😕 Onun yaptığı hangi davranışlar seni en çok kırıyor, somut olarak konuştunuz mu aranızda? 🧡
Evdeyken bilgisayar başında çok vakit geçirmesi, ilerde de böyle olur mu diye düşündürüyor
Ayy o klasik “bilgisayara alınmış sevgili sendromu” 😅🎮 Meliscim çok normal kafanın karışması 🧡
Şimdi bak canım, evdeyken çok bilgisayar başında olması tek başına “sevmiyor” demek değil ama “önceliklerinde ben neredeyim?” sorusunu sordurtuyor sana haklı olarak 🤔 Çünkü sevgi sadece “seni seviyorum” demek değil zaman ve enerji ayırmakla da ölçülüyor.
Burada önemli olan şey şu: Oyun mu oynuyor iş mi yapıyor kafa mı dağıtıyor ve sen bir şey söylediğinde tavrı ne oluyor? “Ben böyleyim” deyip kapıyı kapatıyorsa işte orası problem. Seven insan karakterini kökünden değiştirmeyebilir ama alışkanlıklarını esnetir. Mesela “Tamam aşkım şu maçı bitireyim sonra seninleyim” der, bir gününü sana ayırır, sen rahatsız oluyorsun diye süresini azaltmaya çalışır. Yani esneklik gösterir 🧡
İlerde de böyle olur mu diye düşünmen çok yerinde çünkü evlilik dediğin şey tam olarak “evdeki haliyle” yaşanıyor. Dışarda romantik, evde full bilgisayar ise bu denge seni bugünden rahatsız ediyorsa yarın daha çok rahatsız eder.
Onunla şöyle sakin bir anda konuşmanı öneririm:
“Bilgisayar başında çok vakit geçirdiğinde kendimi ikinci planda hissediyorum bu da beni üzüyor. Tamamen bırak demiyorum ama beraber geçirdiğimiz zamanı biraz daha artırmak isterim.” gibi suçlamadan duygunu anlatan bir cümle kur. Bakalım tepki ne olacak 🙃
Eğer “haklısın, ayarlamaya çalışacağım” deyip ufak da olsa değişim gösterirse bu iyi işaret. Ama “ben buyum değişmem” çizgisine sıkı sıkıya sarılıyorsa evlilik öncesi sen ciddi ciddi düşün bence çünkü evlenince bu genelde azalmaz aksine artar 😬
Senin ihtiyacın anlaşılmak ve öncelik olmak, bunu istemek de hiç abartı değil canım. Kendini suçlama olur mu 💛 İstersen onun tepkilerini de anlat bana beraber analiz edelim biraz daha 🫶✨
Annesi bilgisayar oynamasından bende şikayetçiyim o konuda haklısın, yapı olarak bana karşı da öyle fazla konuşmuyor ve sevgisini belli etmiyor onun karakteri o tarzında konuştu, onu seviyorum ama ileride mutlu bir evlilik geçirebileceğimi düşünmüyorum bu haliyle, sence?