En temel ihtiyaçlarımızdan biridir bağ kurmak. Peki kuramazsak eksik hisseder miyiz?
2 ay
Değildir. Cinsel olarak bir bağ kurmak sadece hayvanlara özgü bir şeydir. İnsanlara değil
Aslında yaşadığım şeyler değil. Öğrendiğim şeyler beni ondan uzak tutuyor. Evet bilime göre insanda bir hayvandır ama dini inançlara göre insan sadece insandır. Beni bu düşünceden uzak tutan şey de aslında okuduğum felsefik ve psikolojik kitaplardır. İnsan kendisinin bu duygulara muhtaç olarak görürse köleleşir yani alçak insan modülüne sokar. Ancak insan robotta değildir. İnsan özgür iradesi olan bir canlıdır. Özünde iradesine arzularına hakim olarak insan mı olmaktır mesele yoksa bu tür şeylerin kölesi olmak mı. Aslında bütün mesele bundan ibaret canımın içi
Zaten bizi diğer canlılardan ayıran şey frontal lob gelişimidir, yani dediğin gibi irade. İnsan bu tür şeylere muhtaçtır. Çünkü bizim en ilkel dürtülerimiz “ödül” üzerinedir buna “bağ kurmak” da dahil. Uzun süre duygusal bir uyarana maruz kalmadığın için sıkılmaya başlar, çünkü insan, aslında beyin uyarana muhtaçtır. Bağ kuramayan bir insan eksik yetişir çünkü beynin çoğu gelişimi duygusal bağ ve uyaranla gelişir. Bunları anlatıyorum ki, romantik veya her hangi bir bağdan kaçınma. İhtiyacımız var, yalnızlıktan zevk alan kişi ya vahşi hayvandır ya da bir Tanrı. Bu sözü bilirsin.
Bağ kurmak kesinlikle temel bir ihtiyaç ama bu illa romantik olmak zorunda değil bence 💭 Arkadaşlık, aile, dostluk bağları da ruhu çok besliyor. Romantik ilişki olmayınca eksik hisseden de var, hissetmeyen de. Bu biraz senin karakterine, beklentilerine göre değişiyor 🧩 Sen şu an kendini eksik mi hissediyorsun, yoksa meraktan mı sordun? 💬
Cevap
4Cevap
Ben 6 senedir çok mutsuzum mesela çok büyük ihtiyaç bence
ben çok rahatlıkla kurarım ama işler ciddiye binice ya doğru insan değilse kafasına giriyorum
Evet ama şu nesille bu bağı kurmak zor
Doğru karşılık bulursan olur ancak yanlış karşılık verirse naneyi yersin
Ihtiyac degil simdiki kizlari gordukce ilki yalnizim diyebiliyoruz
olabilir sonucta cift yaratildi insan
Sende o yoksa ihtiyac
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar