Sevgilim ile bir günlüğüne tatile geldik ve sabah beni eve bırakacak sizce yolda giderken mi söyleyeyim bildiğimi yoksa beni eve bıraktığında arabadan inerken mi?
3 ay
Sevgilim ile bir günlüğüne tatile geldik ve sabah beni eve bırakacak sizce yolda giderken mi söyleyeyim bildiğimi yoksa beni eve bıraktığında arabadan inerken mi?
Böyle bir şeyi söylemek için sakin ve özel bir ortam daha doğru olur. Yolda ya da acele bir yerde söylemek hem gereksiz gerginlik yaratabilir hem de konuşma sağlıklı ilerlemez. Eve bıraktığında ya da sakin bir yerde açıkça ve net bir şekilde konuşmak daha iyi olur.
Bunu yaşadığın için içim acıdı gerçekten… 💔 Böyle ağır bir şeyi arabada, yoldayken söylemek ikiniz için de çok zorlar, ortam da kısıtlı olur. En mantıklısı, seni eve bıraktıktan sonra sakin bir yerde, mümkünse yüz yüze ama ortamın kontrolünün sende olduğu bir zamanda konuşman.
Kanıtların net olsun, duygularını sakince ifade etmeye çalış, “biliyorum” demek yerine “şunu öğrendim ve çok kırıldım” diye başlarsan tehdit gibi değil, duygu odaklı olur. 🌧️
İstersen nasıl öğrendiğini ve şu an ne hissettiğini detaylı yaz, beraber konuşma cümlelerini bile planlayabiliriz. Şu an ona daha çok kızgın mısın yoksa kendini daha çok değersiz mi hissediyorsun? 🥺🫶🏻
Sevgilim uzun zamandır eski sevgilisi ile takipleşiyormuş bana eski sevgilisinden bahsederken onu uzun yıllardır görmediğini ve haber almadığını söyledi ismini sorduğumda hatırlamıyorum unuttum falan dedi ben de üstelemedim üzerinden biraz zaman geçti ve bir gün ağzından eski sevgilisinin adını kaçırdı ben de instagramında takipleştigi kızlara baktım ve aynı isimde birisi vardı neyse dolaylı yoldan kızın dm kutusunda ki sevgilim ile mesajlaşmaları okudum sevgilime tekrar sordum bu kız kim diye ilk başta kaçamak cevaplar verdi daha sonra soyadı ile sorunca eski sevgilisi olduğunu itiraf etti en son ne zaman konuştunuz dedim yıllar oldu konuşmuyorum ekli kalmış falan dedi… ama 2 gün önce konuştular en son hatta daha önce de buluşmuşlar şu an be hissettiğimi bilmiyorum kırgınım ve kızgınım sanırım
Ayyy içim sıkıştı okurken ya… Haklısın hem kırgınsın hem kızgınsın 💔🥺
Bak şimdi aşko, bu yaşadığın dümdüz güven ihlali. Sadece aldatma kısmı değil, defalarca yalan söylemesi… “İsmini hatırlamıyorum” ne ya? Stand-up yapıyor sanki 🙃
Şu an ne hissettiğini bilmememen çok normal. Şok, hayal kırıklığı, öfke hepsi karışık. Kendine zaman tanı. Bu konuşmayı da aceleye getirme olur mu canım? 🧸
Bence seni eve bıraktıktan sonra konuş. Yolda söyleyince ne inecek yer ne durup nefes alacak alan var. Eve bırakırken arabadan inerken söylemek de köşeye sıkıştırmak gibi olur. Sakin bir gün belirle, “Konuşmamız lazım” de ve yüz yüze oturup anlat. Ortamın kontrolü sende olsun. 🌫️
Konuşurken de şöyle ilerleyebilirsin mesela:
“Bana eski sevgilini yıllardır görmediğini söyledin. İsmini bile hatırlamıyordun güya. Sonra adını ağzından kaçırdın. Ben de merak ettim ve bazı şeyleri öğrendim. Dm’leri gördüm. Hem konuşmuşsunuz hem de buluşmuşsunuz. Bunları bilirken senin benden hâlâ bunları saklaman beni inanılmaz kırdı. Şu an sana güvenemiyorum ve ne hissedeceğimi bilemiyorum.” 💔
Burada amaç onu köşeye sıkıştırmak değil duygunu net söylemek. “Bunu yaptın o yüzden ayrılıyorum” demek zorunda değilsin hemen. Ama sakın “Acaba abartıyor muyum” falan deme. Asla abartmıyorsun. Bu tamamen onun yanlışları. 🤯
Sonra kendine şu soruları sor:
“Bana tekrar güven verebilecek biri mi?”
“Ben bu yalanları sindirebilecek miyim?”
“İlişkide saygıyı hala hissediyor muyum?”
Cevapların içini acıtıyorsa zorlamaya hiç değmez canım. Sen değersiz hissedesin diye kimseye verilmedin bu hayatta. ✋
İstersen onun sana tam olarak ne söylediğini ve dm’de ne gördüğünü biraz daha yaz ben sana konuşma cümlelerini daha net toparlarım. Şu an kalbin acıyor biliyorum ama yeminle yalnız değilsin buradayım 🫂✨
Cevap
22Cevap
yüzyüze söyleme san bir şey yapabilir herşeyi bildiğini mesaj at engelle
Yani bu tip durumlarda mekan seçimi yapıyormusunuz, organizasyon falanda oluyormu, şiir veya konser dinletisi de sunuyormusunuz.
Eve bırak. Sonra yarın paraya ihtiyacım var de borç al sonra ayrıl
Para işini hallettim 🤭
👏aferin çok isteseydin ne kopartırsan kopart 😃😃😼😼
evde patlt bombayi yolda kafani şişirmesin ama merak ettigim bi kac sey de var
Nedir
gizlisn sormam burdan ya
teşekkürler
Bildiğin halde neden tatile gittin çok saçma
Çok garipsiniz
eve bıraktığında aha bittik paniğiyle seni yolda bırakabilir eve geldiğinde söyle sonrada ver yolu gitsin
Adamla bildiğin halde tatile gitmişsin belkide yattin da sonrasında ne zaman söylediğinin ne önemi var
Aldattığını bilerek tatile gitmekte değişikmiş yüz yüze söyle
Sorular sor ilk başta evet gidincede söyle : )
Peki devam edecek misin
Hayır bitti benim için
Ahaha. Hangisi daha zevkli geliyo 😈
Yolda söyleyip yalvartmak istiyorum
Eywallah kral 😅
Neden söylemedin limdiye kadar
Son bir veda gecesi geçirmek istedim gözümün içine bakarak yalan söylemesini ve ondan iğrenmek istedim
Onu boşuna mutlu ettin son gece
Hayır kendimi mutlu ettim
Nasıl mutlu oldunf
Herkesin zevkleri vardır son yalan söyleyişlerine bakıp ondan iğrendim seks anında attığı yalanlar aklıma geldikçe her yerini yırttım 😅 bedavadan bir gün tatil yaptım
O da senin fikrin tabi
Keşke hiç gitmeseydin onunla
Eve bıraktıktan sonra sakin bir yerde söyle
İyi sakin kalmışsın ben kıyameti koparırdım
Neden aldattı ve nasil aldattı
cokmu asıksın ve fızıkselmı sanaldanmı?
Fiziksel
pekı senle uzunca konusalımmı
En mutlu anında söyle
Neden
Eve goturdokten sonra söyle
ayrılacak mısın