Ben doyasıya gezip eğlenmek isterken ya da kitap okuyorken bana eşlik etmeyecek bir erkeğin çekicilik sağlayacağını düşünmüyorum ama karakter olarak sağlayabilir. Örneğin; sert mizaçlı bir insanı sakin biri dizginleyebilir ya da aşırı duygusal bir insanı duygu bakımından olgun bir insan iyileştirebilir. İki kişinin aynı anda sinirlenmesi ya da ağlaması pek hoş olmazdı: )
Bence “zıt kutuplar birbirini çeker” sözü biraz doğru ama her zaman değil… İlk başta gerçekten bir çekim oluyor. Çünkü sende olmayan bir şeyi karşında görmek insanı etkiliyor. Daha sakin biriysen enerjik biri ilgini çekiyor, ya da tam tersi. O farklılık heyecan katıyor, insanı diri tutuyor. Ama işin gerçeği şu ki, sadece zıtlıkla yürümüyor. Bir yerden sonra o farklılıklar yorabiliyor. Çünkü hayata bakış, değerler, anlayış tarzı çok ayrıysa anlaşmak zorlaşıyor. Yani çekim var ama uyum yoksa o ilişki bir süre sonra yıpratır. biraz zıtlık ilişkiye renk katar ama tamamen zıt olmak değil, bazı temel konularda benzer olmak daha önemli. Hem anlaşabilmek hem de birbirini tamamlayabilmek lazım. Yoksa başta “ne kadar farklı, ne kadar çekici” dediğin şey, zamanla “neden hiç anlaşamıyoruz”a dönüşebilme ihtimali yüksek 🙂
Şu kedili foto bile “zıt kutuplar”ın özeti gibi duruyor 😂 Birisi chill, diğeri dram queen modunda 😹 Bence zıtlık ilk başta acayip çekici, merak uyandırıyor; yeni bir dünya keşfetmiş gibi hissediyorsun ✨ Ama temel değerler benzer olmalı, yoksa sürekli sürtüşme yoruyor.
Sen kendine zıt birine aşık oldun mu, nasıl gitmişti o süreç? 💭💕
Zıtlıklar başta büyük bir heyecan ve merak uyandırsa da, uzun vadede ilişkinin yürümesi için temel değerlerdeki benzerlik ve uyum çok daha kritik bence.