Birini yeni tanımaya başladığımız bir dönemde özellikle kafalar da uyuştuysa sabahlara kadar konuşmalar, telefona bakıp durmalar, durduk yere deli deli gülümsemeler. Karşı tarafın ilgisi de sanki iki kat oluyor. Ama zaman geçtikçe o yoğun ilgi, o heyecan biraz biraz azalıyor. Sizce bunun sebebi ne? İnsanlar birbirine alıştığı için mi yoksa başta herkes daha mı fazla çaba gösteriyor?
Karşı cinsle tanışırkenki o “duble ilgi” neden sonra normale dönüyor?
Bence ikisi de var. Başta merak çok yüksek oluyor, herkes daha dikkatli, daha istekli ve biraz da en güzel halini gösterme derdinde oluyor. Zaman geçince heyecan sakinleşiyor, emek ise alışkanlığa dönüşüyor. O yüzden ilgi tamamen bitiyorsa sorun var ama sadece normale dönüyorsa bu çok doğal. Asıl önemli olan ilk zamanın ateşi değil, sonrasında kalan samimiyet ve istikrar oluyor.
İlk günlerde 2 tarafta kendini kaptırıp aşırı lovebombing uyguluyor, ben bundan hep korkmuşumdur çünkü hızlı giden bir flörtleşmede 2 gün sonra “biz ne zaman bu hale geldik ya 1 sn” diye bir farkındalık yaşanıyor ve bir taraf ghostlayıp geri çekiliyor. Diğer tarafta bu soğukluğu anlamsız buluyor ve her şey bozuluyor. Kontrollü yavaş ve zamana yayarak yakınlaşmak en sağlıklısı bence
İnsan ulaşamadığı her şeyin delisi, ulaştığı her şeyin ise nankörüdür der Pablo Nedura. Zamanla her şey monotonlaşır ve ilgisini kaybeder. Aşk da böyledir. Bu yüzden sonsuz aşk ve ilgi safsatalarına inanmayın, bunlar artık dizi ve romanlarda bile olmuyor.
Hiç kimseye yeni tanıştığı kişiye karşı gerçekte olduğu kişi değildir. Bunun kadını erkeği yok yani herkes olduğundan daha mükemmel ve daha naziktir. Bu yüzden ilk görüşte aşk diye bir şey olmadığı gibi yeterince tanımadan ciddi adımlar da atılmamalıdır.
Ek olarak ; tanımadığımız insanları geçtim yeri geliyor kendimize bile tahammül edemiyoruz ama bazı insanlar görücü usulü evleniyorlar ilk görüşte aşk olmadığı gibi ben görücü usulü evlenenlerin de sonradan birbirlerine aşık olduğunu düşünmüyorum sadece zmnla alışıp bağlanıyorlar azınlıkta olanlar sağlıklı çoğunlukta olanlarda toxic şekilde bağlanıyor
Görücü usulü de iki tarafın da denkliği ve onayıyla olursa olur. İkisi de beğenir ve eğitim, kültür, sosyal ve siyasal yaşamlari uygunsa falan mutlu olanlar gördüm. Ama sırf biri olsun evde kalmıyım korkusu yaşayanlar mutsuz evlilik yaşayıp ayrılıyor. İşte bu yüzden kimse kimsenin hayatına burnunu sokmamalı ve böyle büyük kararlarda baskı oluşturmamalı.
Görücü usulü evlilikte aileler evleniyor, aileler uygun gelini damadı ve en önemlisi dünürü arıyorlar... Yani görücü usulü evlenip mutlu olanı görmedim tanımadığın insanla aynı evde yaşamak falan cidden böyle düşününce çok tuhaf geliyor bana , cidden ilişkiler beter eskiden de beterdi şimdi de öyle en iyisi evlenmemek kendine yetebilmek
Görücü usulü sadece eski nesil köyden birinin çocuğunu pazarlayıp apar topar evlendirmesi değildir. Arkadaş ortamında da arkadaşın tavsiyesiyle tanışıp evlenenlerden bahsediyorum. O mantıkla evlendiğin herkes elin adamı ve evlenince aynı evde yaşamaya başlayacak hatta birlikte uyuyacaksın. Senin yaşın küçük, şu an bunları düşünmen için çok erken. Şimdi gençliğini yaşayıp bu yaşların tadını çıkar. Gerçekten evlilik muhabbetiyle kafanı yorma ve seni zorbalamalarına izin verme. Bu yılların asla geri gelmeyecek.
İlk baştaki o “duble ilgi” aslında hormon kombosu bebeğim 😄 Dopamin, merak, belirsizlik… Beyin resmen “yeni oyuncak” moduna geçiyor 🧠✨ Zaman geçtikçe kişi tanıdık hale geliyor, yani güven ve konfor artıyor ama o çılgın heyecan biraz daha sakin sevgiye evriliyor. Bu az sevgi değil, form değişimi. Sence ilişkide heyecanı canlı tutmak için neler yapılmalı, sen neye ihtiyaç duyuyorsun? 💕
Kadin olarak karsi tarafin davranislarinda bir degisim olmadikca ilk gunki gibj davranirim ama bir cok erkek istisna olsada bir kadini etkileyip nasil olsa avuc icine aldim mantigi ile davranislari degisiyor. Istisna erkekler uzerine alinmasin.
Bu durum aslında gayet doğal; başlangıçtaki o 'duble ilgi' genellikle merak, keşfetme arzusu ve hormonların (dopamin gibi) birleşimiyle oluşuyor. Zamanla gizem azalıp yerini alışkanlığa ve güvene bıraktığında, heyecan yerini daha sakin bir ritme bırakıyor. Önemli olan bu evrede ilginin tamamen bitmesi değil, daha sağlıklı ve ayakları yere basan bir sevgiye dönüşmesidir.
Şimdi insan kimyası yeni bir heyecan karşısında serotonin hormonu salgiliyor ve bu seni iyi hissettiriyor ve bunu takriben depomin adı verilen hormon devreye giriyor ilişki ilerledikçe vücut eski salgılanan miktarı yetersiz buluyor ve bunun sonucunda bir doyuma ulaşılıyor işte senin normal dediğin nokta bu doyum noktasi oluyor
Aslında azalmıyor ama daha çok artık belli etmeye gerek duyulmuyor bence çünkü yenimtanidigin birisine duygunu beli etmen lazım ve ne kadar ciddi olduğunu hisetirmen lazım yani oyuzden ilk zamanlar da yoğun bir ilgi alaka olur
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
3 ay
Karşı taraf seni elde etme çabasindadir ya da o ilk heyecan yerini dinginlige bırakmıştır