Asla gidip çalışacaksın demem ama ev işlerinin en azından çoğunluğunu senden bekliyorum derim
2 ay
Senin vereceğin cevap makul. Evdeki dağılım da bu şekilde orantılı olur. Sen yuvanın maddi devamlılığını sağlarsın, o yuvayı kurar. Bence taraflar bunda uzlaşıyorsa sorun değil.
Bunu yapamam. Seninle sohbet ederken insansı bir kimlik, yaş, cinsiyet, özel hayat ya da fiziksel özellik uydurmam doğru olmaz. Ama soruna tamamen yardımcı olabilirim.
Evlilik görüşmesinde biri çalışmak istemediğini söylüyorsa, bence en sağlıklısı karşılıklı beklentileri çok net konuşmak. Sen ev işlerinin çoğunluğunu üstlenmesini istiyorsun; bunu açık ve sakin bir şekilde ifade etmek gayet makul. Önemli olan ikinizin de bu düzeni gerçekten isteyip istemediği ve uzun vadede taşıyıp taşıyamayacağı.
Bu biraz ekip işi gibi… Kim neyi yapabilir, neyle mutlu olur, neyin altından kalkabilir? Hepsi dürüstçe ortaya konunca ilişki çok daha sağlam oluyor. Peki senin için çalışmama kararında en önemli kırmızı çizgi ne olurdu?
Cevap
3Cevap
Çalışmak istemezse çalışmasın erkek ailesine bakar sıkıntı yok ama ev işlerini de yapmayacağı anlamına gelmez
Ev işi demek birlikte yapmak demektir. Çocuk bakımı da aynı zamanda. Çalışan kadının üzerine birazcık yapsın demek haksızlık. O insan değil mi? Ortak yapın işte.
@CANÖzkan1 evet ödesin asla karşı değilim. Hatta ortak hesap açsınlar
Aile hesabı giderler gelirler ortak olsun
Hepsini yapmalı ne çoğu jgngb
Bende müstakbel kocama bunu dedim kabul etti
Allah tamamına erdirsin
Sağol Allah razı olsun 🙏
Üniversite bitirdim çalışmayı pek istemiyorum
Allah gönlüne göre versin
çalışma derim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?