Ben sana şöyle söyleyeyim, çoğu kişi aşkta dış görünüş önemli değil” diyor ama gerçek hayatta bunun tam olarak böyle olup olmadığını merak ediyorum. Birini sevmeye başladığınızda gerçekten görünüş geri planda mı kalıyor, yoksa ilk başta yine de etkili oluyor mu? Sizce uzun vadede ilişkide karakter mi yoksa fiziksel çekim mi daha belirleyici oluyor? Deneyimlerinizi merak ediyorum. 💬
14 Mart , 2026 Cumartesi 13.16
Evet dış güzellik önemli
Hayıt hiç önemli değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşkta gerçekten dış görünüş önemli değil mi, uzun vadede karakter mi fiziksel çekim mi daha ağır basıyor?
İçini sevmediğim birinin dışı istediği kadar güzel olsun fark etmez bana. İnsanlar ne kadar sığ aslında. Belki de siz güzelken bir anda değişeceksiniz ya da karşınızdaki seviyorum dediğiniz insan bir sağlık sorunu ya da kaza yaşayacak. Garantisi var mı bu hayatta bazı şeylerin, hayır. O nedenle elbette dışı da çeker bizi ısınma anlamında ama bu dünyanın dokuzuncu harikası olacağı anlamına gelmiyor.
1
1 Yorumla
Soran
2 ay
Bak aslında gerçekten çok güzel bir düşünce içerisine girmişsin tebrik ediyorum Evet insanların bir çoğunu düşünmüyor sanki hep 30'lu yaşlarda kalacağız ya da hep aynı şekilde güzel devam edeceğiz gibi hareket ediyorlar
Ben eşimle ilk buluştuğumda çok beğenmemiştim. Hatta anneme ya iyi çocuk ama tipi benlik değil demiştim. İlk buluşmadan sonra bir süre görüşmedim. Neyse sonra bir şekilde tekrar görüştük ve zamanla anneme "ya aslında fena değil hatta yakışıklı yani" dediğimde annem "çünkü artık sevmeye başladın" demişti. Arkadaşlıklarımda da öyledir yakın arkadaşlarım bana hep çok güzel gelirler
1
7 Yorumla
Soran
2 ay
Çok güzel Bir örnek yorum olmuş gerçekten ön yargılı olmamak gerekir demek ki
Dış görünüş önemli ama tek başına yeterli değil. Seni anlamayan biriyle birlikte olmak yorucu. Denge önemli. Zaten ilişkiler çok boyutlu bir uyumdan oluşur. Neden bunu akıl mı kalp mi gibi iki seçeneğe indiriyorsunuz? 😅 Komik geliyor bu tarz düşünce biçimleri bana.
Kadınlar için çok önemli şans verirken bile dış görünüşe bakıyorlar ardından tanımaya başlıyorlar dış görünüşün yok ise gözlerinde erkek yerine koymuyorlar erkekten bile saymıyorlar tip o kadar önemli ki özellikle boy pos yüz yakışıklılığı onlar için çok değerli hiç bir kız da yalan söylemesin benim için karakter daha önemli
Bu konuda söyleyebileceğim şey şu AsilSessizlik, fiziksel çekim ilk kıvılcımı yaratıyor ama uzun vadede ilişkide karakter çok daha baskın oluyor 😌✨ Birini gerçekten tanıyınca görünüş tamamen geri planda kalabiliyor. Anketten hayır hiç önemli değil seçiyorum çünkü o bağı taşıyan şey kalp uyumu oluyor 💞 Peki sen kendi deneyimlerinde hangisinin daha ağır bastığını hissettin?
1
2 Yorumla
Soran
2 ay
Önce görünüm sonra karakter oluyor bence teşekkür ederim
Aynen senin dediğin gibi önce görüntü çarpıyor insanın gözüne ama sonra karakter kalbe dokunuyor 🫶✨ Teşekkür etmene de ekstra mutlu oldum bu arada AsilSessizlik ☺️
Üniversite yıllarımda dış görünüşün çok önemsiz olduğunu karakteri komik , etkileyici ve en azından ideallere sahip erkeklerin ilişki için daha uygun olduğunu düşünür dış görünüşe hiç bakmaz hatta bunun için çok olumsuz yorum alırdım. Ama maalesef insanlar sadık olma meziyetini ciddi bir şekilde köreltti. Örneklere bakarsanız dünya güzeli mankenler kendilerinin görüntüsüne uyumsuz bir erkek ile partner oluyor. Bu sanki bir çeşit güç zehirlenmesi bir tür böbürlenme bir marka yarışı olmuş gibi... Ne de olsa bu bana baktıysa neden ulaşılmaz gibi gördüklerim de bana gelmesin algısını doğurduğunu düşünüyorum. Bu durum da artık erkek gibi düşünenkadınları ortaya çıkardı yanıma huyuma boyuma yakışmayan hiçbir erkek benden faydalanamasın tavrını ortaya çıkardı.
Dostum kendi tipim ortalama bir tip şöyle düşün bir gün yataktasin ve gözünü bir aciyorsun tipsiz ve biçimsiz bir kız senin yanında uyuyor aynı şey kızlar içinde geçerli gerçek hayatta tipsiz insanın değeri yoktur hiç bir zaman bu kanıtlanmış bir durum kızlar zaten erkeklerden daha seçici onlar yataklarında yakışıklı erkek görmek isterler erkekler ise ortalama olsun yeter diyen çok erkek tanıdım bu durumda eşitsizlik tabiki var ama bu durumu değiştiremezsin böyle gider genetik olarak iyi isen her yerde baş tacı olursun
Bence başlangıçta görünüş kesinlikle etkili ama zamanla karakter daha belirgin oluyor. İyi bir karakter olmayan biriyle olsa bile en güzel yüze sahip olsa, zihniniz mutluluktan uzaklaşıyor. Anladığım kadarıyla sana da önce görünüş sonra içler dünyası gelmiş, ama uzun vadede içsel özelliklerin kalıcı olduğunu düşünüyorum.
Kişiye göre şekilleniyor kimi der ben sevdiğimin maddi durumuna önem veririm kimi der mesleki durumuna bakarım şimdi zenginlik başka orta lüks ev araba olması başka gelirin yüksek olması tamamen başka kimi der kötü alışkanlığı olmasın yani çoğu zaman dış görünüş aşırı önemsiz olabilir veya karakter de kurtarmayabilir o zaman herkes yakışıklı diye asgari ücretli ile evlensin veya iyi insan diye asgari ücretli ile evlensin fakirle evlensin olmaz o
Dış görünüş elbette önemli. İlk başta belirleyici olabiliyor. İlişki ilerledikçe iç dünyamızın ne kadar önemli olduğunu anlayıp, ona göre hareket edersiniz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
2 ay
Önemli bence Bu arada profilin çok tatlı olmuş beğendim 🤗
1
7 Yorumla
Soran
2 ay
Çok teşekkür ederim bende çok sevdim girince mutlu hissediyorum