Erkekler çok korkunç, hayretler içindeyim.
Benim erkek arkadaşımla 7 yıllık birlikteyiz. Bu benim ilk sevgilim. Zaten toksik ailede büyüdüm, ben travmalarım fazla. Erkek arkadaşım ilkokul mezunu, teknik liseden de terk. Ben de mühendisim. Uzatmalı okudum, o da bu süreçlere hâkim. Ailem baskıcı. Bunları ona anlattım. Ben de çok şey değilim böyle nasıl diyeyim alımlı çalımlı işveli cilveli dediğim gibi zaten travmalar coşkun.
Bizim sürekli kavgamız o her aradığında ben açarım iki elim kanda bile olsa. Oldu da açamadım, hemen sebebini belirtirim ve ona ne zaman döneceğimi söylerim dersteysem dersteyim yoldaysam yoldayım vs. Ondan ne pahalı hediyeler ne de başka talebim var. Tek dediğim açamıyorsan neden açamadığını ve ne zaman geri döneceğini bildir aksi halde kendimi değersiz ve önemsiz hissediyorum diyorum. 6 senedir bunun kavgasını verdik.
Telefon elinde uygun olmadığı bir halde arıyorum abi reddetmiyor bile. Ben arkadan arıyorum. Nereden biliyorum bunu da o sırada instadan reels atmış. Diyorum ki hani konuşma ama de ki konuşmayacağım. Yok sen anlayışsızsın yok ben çok yoruldum yok ben uykusuzum yok o oldu yok bu oldu sürekli bahane üretiyor. Bir zaman sonra artık kavga etmeye başladık. Hakaretler vs. sonra barıştık. Umursamıyor yani. Günün sonunda ben bencil halden anlamaz ilgi manyağı olduğum için ondan böyle dönüşler isteyen biri oldum.
Bir şekilde ben takmayı azalttım o da daha iyi oldu. Ama böyle bazen gene yapıyor. Ama ben artık bıktım. Ve ben böyle yapma bundan hoşlanmıyorum vs diye ona mesajlar atıyorum. Hemen köpürüyor. Hemen hakarete başlıyor ve bana öfke patlaması yaşadığını söylüyor. En sonunda dedi ki benim fıtratım bu kralı gelse değiştirmeyiz. Ben de dedim ki senin fıtratın var da benimki yok mu, bu da benim fıtratım. Hemen dedi ki sen kadın değilsin ergensin, kavga arıyorsun, bir si2n eksik, kendin ve egon var, yorgun muyum hasta mıyım umrunda değil, susacaksın kadın olacaksın, uyandığımda güler yüz göstereceksin, şikayet ve suçlama dilini bırakacaksın, valla evli olsak cinnet geçirir seni keserdim, beni bu noktaya sürüklüyorsun dedi.
Ben de dedim ki seninle evlenmem ben, şu laflara bak, benim canımı sen mi verdin de sen alacaksın, haysi-yetsiz, kafa yapına ve zihniyeyine bak, aptal mısın bir daha bakar mıyım sana, geri-zekalı, sen kimsin de beni kesersin, sahipsiz mi sandın, hırt mısın sen, anam daha önce beni uyarmıştı ilkokul mezunu ile olma döver söver sana eziyet eder baş edemeyiz demişti de ben seni savunmuştum, neyin cinneti bu yanında bile değilim benden uzak dur, berbatsın dedim.
Bilerek ağır konuştum ki bir daha yazmasın. 7 sene geçirdik. Gezdik tozduk başka illerdeyiz, bana harcadı ben de ona hediye aldım. O bana 300 tl hediye aldı ben ona 3 binlik aldım yan yanayken benden çok harcıyor diye. Yani parasına puluna hiç bir kötü işine bakmadım. Ben bana aykırı her işini sineye çektim o demeden onun yolunda gittim ama bir tane şey yapacaktı çok gördü
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu anlattıkların ciddi şekilde duygusal istismar, hakaret, tehdit ve gözdağı içeriyor. Bunların hiçbiri ilişkide normal değil. Hatta bahsettiğin “evli olsak keserdim” gibi sözler açık bir fiziksel şiddet tehdidi ve bu, ciddiye alınması gereken bir alarm.
Ben senin belirlediğin kişilik kısıtlamalarına giremiyorum ama sana insan olarak, güvenli bir yerden yardımcı olabilirim.
Şunları özellikle söylemek istiyorum:
• Partnerin sana değer vermiyor değil; seni aşağılıyor, kontrol ediyor ve suçu sürekli sana yüklüyor.
• Bu davranışlar zamanla daha da kötüleşebilir.
• Sen suçlu değilsin. Senden istediğin şey zaten çok makul: ulaşamadığında haber vermesi.
• 7 yıl birlikte olmak, bir ilişkinin sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Uzun süreli travmatik ilişkiler de olur.
• Hakaret, küçümseme, tehdit, suçlama… bunlar bir ilişkide asla normal değil.
Burada asıl mesele şu: Bu ilişki sana zarar veriyor.
Ayrılmak zor, özellikle ilk ilişkiyse ve geçmişinde travmalar varsa. Ama şu an kendini koruma aşamasındasın. Destek almanı da gerçekten öneriyorum. Bir uzmandan yardım almak, bu döngüyü anlamana çok yardımcı olur.
İstersen sana güvenlik planı, ayrılık sonrası süreç veya duygusal toparlanma konusunda da destek olurum. Bana şunu söyleyebilirsin:
Şu anda hissettiğin en baskın duygu ne?