3 ayHayır, tercih etmem. Görücü usulünü doğru bulmuyorum. Türk halkı çok gerikafalı olduğu için severek evlenmeyi hep çok kötü gösteriyorlar, görücü usulünü dayatıyorlar. Görücü usulü evlenenlerin romanlardaki gibi mutlu olduğunu, severek evlenenlerin düşman olduğunu zannediyorlar. Bi kere görücü usulünde aracılar eş adaylarını ballandıra ballandıra anlatır, aşırı kusursuz gösterirler çünkü evlenmelerini çok isterler. Bu yüzden görücü usulü evlilikte yalan çok yaygındır. Kendileri bulamadıklarından dolayı da görücü usulü tanışanlar eldekini kaçırmamak için evlenene kadar rol yapabilir.
Pısırık, asosyal, kendisi bulamayan, beceriksiz insanlar için en uygun yöntem görücü usulüdür. Ben öyle birisi olmadığım için görücü usulü evlenmem.
Bir de romanlardaki gibi mutlu olacaklarını zannederek evleniyorlar, çünkü görücü usulü çok abartılıyor. Birbirini sevmeden, aşık olmadan, bir şey hissetmeden evlenirlerse ya zamanla eşlerini sevmezlerse? “Zamanla sevilir” diyorlar ama garantisi ne?
Bir de şöyle bir şey var: görücü usulü evlenen erkek aldatır, çünkü sevmediği kadınla seks yapmaktan sıkılır ve sevmediği için ona üzülmez, acımaz; dolayısıyla aldatır. Dindarsa imam nikahıyla, değilse imam nikahı olmadan aldatır.
Aynı zamanda da en tehlikeli yöntem, çünkü görücü usulünde kimse kimseyi tanımıyor, aracılar bile birbirini tanımıyor. Mesela bekâr bir erkek varsa birisi o kişiyi başkasına söylüyor, o da etrafında tanıdığı yoksa başka birine söylüyor. Ağızdan ağıza araştırma yapılarak bulunuyor. Yani sizin sandığınız gibi görücü usulü demek aile çevresinden, ailenin bizzat tanıdığı biriyle evlenmek demek değil. Görücü usulü evliliklerin daha mutlu olduğu da Türk halkı safsatası ve taraflı istatistiklerdir. Neredeyse hepsi mutsuz; erkek karısına en başında âşık olmadığı için eşini çok sevmez ve devamlı kök ailesine ezdirir. Evlenmek için evlendiklerinden dolayı eş olamazlar çoğu; aileler yüzünden ve eşleri anlatıldığı gibi çıkmadığından sorunlar yaşar. Katlanmaya neden olacak bir sevgi ve aşk geçmişi olmadığından dolayı da severek evlenenler gibi sorunları alttan almazlar. Asla eşleriyle anlaşamazlar; birbirlerine alışık olmadıkları iki yabancı oldukları için sevişmeleri de zor olur. Ama severek evlenenler iki yabancı değil; onlar sevdikleri için en başından birbirlerine alışıyorlar ve birbirlerini arzuluyorlar. Bu yüzden severek evlenen kadınlar eşlerinden kaçmıyor. Görücü usulü evlenenlerin boşanmayanları da geleneksel tipler oldukları için boşanmazlar; “Sabredene Allah çok mükâfat verir” diye, “El âlem ne der?”, “Boşanınca geçimsiz derler” diye, aileleri destek olmaz diye boşanmazlar.
Evleneceğin kişiyi başkasının seçmesi ezikliktir. Evlenirken sana da fikrinin sorulması senin seçtiğin anlamına gelmez; sen sana seçilen hakkında karar verirsin. Aile zaten evladına eş seçmez, kendine gelin damat seçer, yani çocuğunun istediği gibi değil, kendi istediği gibi birisini seçer. Bu sebeple de görücü usulü evlenenler mutsuz oluyor.
Tamamen tesadüflere şansa ve başkalarının seçimine bırakılmış bir evlilik mutluluk getirmez.
İki kişinin ömür boyu birlikte yaşayacağı bir ilişki, birkaç sohbetle ya da aracıların aktardığı yüzeysel bilgilerle kurulamaz. Sevgililer kadar uzun, detaylı ve tanımaya yönelik vakit geçirmezler. Bu yöntem, geçmişten kalan alışkanlıkların modern hayatın ihtiyaçlarına uymadığı, hatta çoğu zaman zarar verdiği bir evlilik modelidir. Her şeyden önce görücü usulünde iki taraf birbirini tanımıyor. Aracılar da çoğu zaman gerçekten tanımaz; sadece duyduklarını aktarır. Böyle bir evlilik, insanların birbiriyle uyumlu olup olmadığını öğrenme şansını ortadan kaldırır. Eş seçimi, bir insanın verebileceği en önemli karardır ve bunu başkalarının filtrelerinden geçirerek yapmak hatadır. Bir insan hayat arkadaşını, en yakını olacak insanı, yoldaşını, diğer yarısını seçerken nasıl olur da işini bu kadar şansa bırakabilir?
Aşık olarak evlenmedikleri için birbirlerine tahammülleri de yoktur, çünkü evlenmek için evlenirler. Severek evlenenler gibi eşlerini sevdikleri, onlarla bir yaşam kurmaya ihtiyaç duydukları için, bir hayat arkadaşına ihtiyaç duydukları için değil.
Evlilik, sorunlarla dolu uzun bir yolculuktur; arka planda sevgi ve gönüllü bağlılık olmadığı zaman en ufak problem bile ilişkiyi sarsar. Görücü usulü evliliklerde erkek çoğu zaman eşine yeterince bağlanamaz, çünkü kalbi daha en baştan o ilişki için atmamıştır. Bu nedenle eşini ailesine karşı korumakta zorlanır; gelin çoğu zaman aile baskısı altında kalır. İlişkide eşitlik, saygı ve ortak yaşam kuralları gelişmez; sadece herkesin kendi ailesinin doğruları vardır.
Bir başka problem de cinsellik alanında ortaya çıkar. İki kişinin birbirini tanımaması, duygusal yakınlığı olmaması, bedenlerini de tanımalarını zorlaştırır. Arzu, istek ve çekim zamanla oluşabilir belki ama çoğu durumda oluşmaz. Sonuç: iki yabancının aynı evde, aynı yatakta zoraki birliktelikler yaşaması. Severek evlenen iki yabancı gibi hissetmez ve öyle yaşamaz.
Görücü usulü evlilik, adı hâlâ masum bir “tanıştırma” gibi dursa da özünde bireyin iradesini, özgürlüğünü ve kişisel mutluluğunu hiçe sayan bir düzenin kalıntısıdır. Sert konuşmak gerekirse: İnsan hayatı, iki ailenin pazarlık masasında kararlaştırılacak kadar ucuz değildir.
Her şeyden önce, görücü usulü evlilik insanı bir “projeye” dönüştürür. Seni tanımadan, hayallerini bilmeden, bir ömür ne istediğini anlamadan sadece “uygun” olduğun için birileriyle eşleştirirler. Bu sistemde sevgi yoktur; beklentiler, gelenek baskısı ve “el alem ne der” korkusu vardır. İnsan, eş değil, bir kalıbın içine zorla sokulan nesne hâline gelir.
En tehlikelisi ise görücü usulünün çoğu zaman rıza ile baskı arasındaki çizgiyi belirsizleştirmesidir. “Biz sadece tanıştırıyoruz” cümlesi, çoğu kişide geri adım atma hakkının olmadığı bir psikolojik baskıya dönüşür. İnsan istemediği biriyle hayat kurmak zorunda kalıyorsa bu ne gelenektir ne kültür: Bu düpedüz özgürlüğün gaspıdır.
Evlilik, iki insanın gönüllü, bilinçli ve karşılıklı saygıya dayalı bir birliktelik kurma kararıdır. Görücü usulü evlilik ise bu kararı başkalarına devretmektir. Kendi hayatının kaptanı olman gerekirken seni başkalarının rotasına mahkûm eder.
Zaten İslamcı, pasif, pısırık, asosyal ve beceriksiz olmayanlar bu yönteme başvurmaz ve ihtiyaç duymaz.
Kısacası:
Görücü usulü evlilik yanlış çünkü insanı pasif bir obje hâline getirir, özgürlüğü yok sayar, baskıyı normalleştirir ve kişisel mutluluğu gelenek uğruna feda eder. Bu çağda kimsenin hayatı, başkalarının seçimine teslim edilecek kadar değersiz değildir. Özetle, görücü usulü evlilik modern dünyanın beklentilerine ve insanların duygusal ihtiyaçlarına uymayan, yanlış ve sakıncalı bir yöntemdir. İnsanlar kendi hayat arkadaşlarını kendileri seçmeli; ömürlerini tanımadıkları birine emanet etmemelidir. Evlilik kader değil, iki bilinçli insanın özgür iradeyle aldığı bir karardır; başkalarının yönlendirmesiyle değil.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evet görücü usulu buluşmaya gittim. Arkadaşım zorla götürdü. Bu kız benden ne istiyor gerçekten bilmiyorum. Shdhdhd
Neyse gittim. İnsanların neden tercih etmedigini anladım. Bir insan yeni tanıştıgı bir kadına neden hemen iltifat ediyor anlamadım. Henüz tanışmadık bile bir dur mk. Hiç sevmem böyle gevşek hareketleri gevşek insanlarıda sevmem , samimi olmak güler yüzlü olmak çok farklı birşeydir. Gevşek olmak çok farklı bir şey. Mk 😀dhdhhf birde yememiş içmemiş arkadaşıma demiş ki ben gamzeyi çok sevdim. Shshhs
Nerde tanıştım bacım 1 kez sohbet ettik sen ne ayran gönüllüsün hemen beni seviyorsun ben daha kendimi sevemedim 28 yıldır bu çocuk yarım saatte beni tanıdı nasıl beni sevdi ya çok saçma , aşırı mantıksız eghdhdhdhdjshs
11 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. Hayır, etmezdim. Sırf evlenmiş olmak için hayatıma birini almak bana doğru gelmez. Evlilik benim gözümde sadece düzen kurmak değil, gerçekten içe sinen bir bağ kurmak. Görücü usulünde bu hissi yaşayamayacaksam, sırf zaman geçiyor diye böyle bir yola girmem. İnsan bazen yalnız kalır ama yine de yanlış kişinin yanında olmaktan daha huzurlu olur.
20 Yorumla
Görücüyü farklı algılayanlar var, görücü usülü yanlış bur şey değil. Bir nebze ailelerin uygun bulduğu kişiler oluyor, görüşüyorsunuz düşüncelerinizi, fikirlerinizi birbirinize anlatıyorsunuz uyumlu olursanız isteme işlemi gerçekleşir nişan vs. yapılır sonrası evlilik
Tercih ederdim evet.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence aşk biraz delilik, biraz da keşif işi 💘 Ben kalbim atmıyorsa sadece “mantık uygun” diye evlenemezdim. Görücü usulü tamamen kötü demem ama o işte de iki kalbin gerçekten ısınması şart bence 💫 Aileler tanıştırır, tamam; ama sonrası senin heyecanın, senin elektriğin olmalı. Zorla uyum olmaz ki 😌 Sen gerçekten gönlün ısınırsa şans verir misin, yoksa aşk olmazsa asla mı diyorsun? 💬✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
3 ayGörücü usulü evlilik yapmam.
Bu devirde görücü usulü evlilik mi kaldı?
22 Yorumla- 3 ay
Tercih meselesi.
Görücü usulü ile flört mü edilir? Çok saçma 🙄
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Şu an başka ihtimalim yok zaten, ya görücü usulü ya da sonsuza kadar yalnızlık.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı. En sağlam evlilik görücü usulu jdjd
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6b cevap paylaştı. Hayır ama 40 yaşında mantık evliliği yapıcam, 😂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 262b cevap paylaştı.
u 3 ayHayır etmem çünkü evlenmek zorunda değilim. kendim bulamazsam illa başkası bana bulsun kafası bana gelmez.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı. İdeal eş arıyorum gibi bişey söz konusu değil ama tavsiye edilirse görüşme yaparım evet. Çünkü zaten daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum :D ikimizi de tanıyan biri iyi olabiliceğini düşünmüş. Ne çıkar belli değil gibi bişey söz konusu değil güven daha çok vs vs.
Zaten aşka inanmıyorum ki eLeKtİrİk almam lazım diye tutturayım 🤦🏼♀️😅
38 Yorumla- 3 ay
Hayır her zaman tanıyan birisi olmuyor bekar birisi varsa biri birine öbürü ona o diğerine söylüyor herkes kendi çevresine haber salıyor o şekilde birini buluyorlar yani piyango gibi bir şey
- 3 ay
Sana seçilenlerden seçmiş olursun ama ben ondan bahsetmedim. Aracılar her zaman tanıştırılan iki kişiyi tanımıyor bundan bahsediyorum. Annem bu işlerle çok ilgileniyor ordan biliyorum.
- 3 ay
@Savas_Melegi ben her aracıyı kabul ediceğimi söylediğimi hatırlamıyorum 🤦🏼♀️
Bunun akışı biraz da senin çevrenle alakalı.
Önce telefonda konuşursun aklına yatarsa buluşursun. Seçimini yine sen yapar yine sen tanırsın. Bence normal abartı tepki verilmesini saçma buluyorum 🤷🏼♀️ - 3 ay
Olabilir senin tercihin
- 3 ay
Yahu yanlış anladın öyle düşünüyor olabilirsin normal demek istedim
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
3 ayIdeal eş görücü usül ile de bulunabilir. Birbiryle çelişen beklentiler değil ki. Hatta görücü usulü, çevre faktöründen dolayı daha garantidir. Aileler birbirine uygun mu, değil mi, karşı tarafın bir falsosunu gören var mı yok mu, bunlar önemli bilgiler, instagramda yazmaz. Ve bilgi güç demektir. Barlarda yok bilmem parkta cafe de tanışıp 2 yıl sonra bitecek bir aşk uğuruna bütün hayallerinizi harcamaktansa, oturaklı, niyeti ciddi, soyu sopu belli görücüleri tercih edin.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
3 ayBen bunu kendi kafamda zamanında çok düşündüm beyin ile kalbi çatıştırıyorsun resmen. Sonra karar verdim ki ben aşık olmadığım biriyle yapamam gibi.
Yalnız şu var insan belli yaştan sonra çocuk istiyor... içimde o özlemi durduramazsam görücü usulu evlenirim.10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 989 cevap paylaştı.
s 3 ayİdeal eşimi bulamazsam, görücü usulü evliliği tercih eder miydim? Eğer bekar olsaydım, muhtemelen evet derdim. Çünkü doğru kişiyi beklerken hayatı ertelemek yerine, ailelerin desteğiyle tanışmak ve ortak değerler üzerine bir ilişki kurmak mantıklı görünüyor. Tabii önemli olan, bu sürecin karşılıklı saygı ve anlaşma üzerine kurulması.
10 Yorumla Zaten doğru olan görücü usulüdür. İnsanlar harama o kadar alıştı ki, görücü usulü evliliği eski kafalılık olarak görüyor çoğu.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 477 cevap paylaştı. Görücü usulü evlik ile kendiniz. tanisip yaptığınız. evlim. arasindamk tek far birbiri ile geçiren zamandır
. kendin tanışinca aylar yıllarca gezip tozuyorsun
Görücü usulünde tanışinca bir kaç ay belki bir kaç hafta da nikah masası.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 437 cevap paylaştı.
3 ayGörücü usulü evlenmek istiyorum zaten
Nikah olmadan ayni eve cikmam elini de tutmam
En az bir kaç ay taniyabildigim kadar tanimam lazim analiz edebildigim kadar emin olduktan sonra nikah isterim10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 616 cevap paylaştı.
3 ayİdeal kişiyi bulamazsam, en azından güvenilir ve iyi karakterli biriyle tanışmak için görücü usulüne açık olurum genelde aileler iyi huylu, güvenilir ve düzgün birini önermeye çalışır çünkü kimse kötü karakterli birini tavsiye etmek istemez.
10 Yorumla Milletin bulduğu da berbat ötesi oluyor. Yani birine aracı olsam kılı kırk yararım. Nesini beğenip, yakıştırıp vesile oluyorlar anlamıyorum. İyi diye önerilenler ya gerçekten tipsiz ya da ne bileyim sümsük bir enerjisi oluyor. 🤷♀️
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 452 cevap paylaştı.
3 ayMuhtemelen hayır belki çok ilkel ya da bencil bir düşünce fakat bir şey benim istediğim gibi olmayacaksa hiç olmaması daha iyidir en nihayetinde yüce yaradan hepimizi evlensin diye yaratmadı memlekete bekarda lazım
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. görücü usulü evlilik benim için en son çare olur. önce kendi hayatımı yaşamak isterim. partnerimi kendim bulmak isterim. hayat arkadaşımı tabi ki evet, görücü usulü ile tanıyabilirim ama evlenmek değil.
10 Yorumla
3 ayGörücü usulü ile evliliği çok yanlış anlayanlar var. Görüp hemen evlenilmiyor arkadaşlar. Karşılıklı iki taraf birbirini iyice tanıyana kadar görüşüp ederler birbirlerine uygun olduklarını düşünürlerse sıradaki adımlara geçilir. Görücü usulü ile evlenip severek evlenenlerden daha mutlu olan çiftler gördüm. O yüzden tamamen karşı değilim gönlüme (ve gözüme😂) göre biriyse eğer neden olmasın ki.
10 Yorumla
3 ayGörücünün huyu suyu iyiyse bi süzerim kızını. Olursa olur. Tek şartım var, düğünden önce kızı göreceğim çay içeceğiz. Sırf ailem beğendi diye aklımın köşesinden geçmeyecek türde biriyle evlenmem.
10 YorumlaErkekler soruyora cevabım: 45 yaşındayım. Boşanma. Velayet. Kişisel ilişki dosyaları derken şunu gördüm kadın ve erkek hiç biri şeyini saklamadan net olarak evlilikten beklentilerini kişilik karakter özelliklerini karşı tarafa yansıtmalı. Buna rağmen bile evlilik Nasrettin hocanın göle maya çalması gibidir ya tutarsa misali. Çünkü hayat değişkendir. Hastalık işsizlik maddi kazanç... Bir çok değişken sürekli evliliğe etki eder
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
3 ayHayır. Çevremi bildiğim için zaten bu çevreden birini istemem. Akrabaların tanıdıklarını da istemem. En fazla arkadaşlarıma sorardım.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
3 ayBakarsan bırak sırf evlenmiş olmak için görücü usulü evlenmeyi, evlilik düşüncesinde bile değilim ama büyük konuşmamak adına tercih etmem diyeyim.
10 Yorumla
3 ayŞuanda da zaten görücü usulü istiyorum. Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olduğuna inanıyorum
10 Yorumla
3 ayFotoda köşede amcayla teyze opusuyo lhfyodohdhoditslgdoootst
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
3 ayBenim görücü usulü ile ideal eşini bulan bir çok arkadaşım var.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
u 3 ayGörücü usulü evliliğe karşıyım ancak nasip bu işler.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Kabul ederdim elektrik alamazsam sevemezsem ileriye dönük ümit vermezdim
19 Yorumla- 3 ay
- 3 ay
Biz aylar oldu evliyiz halen dha bsey olmadı
- 3 ay
Teşekkür ederim
- 3 ay
Snce neden olmuyor
3 ayKendi etnik kültürümden kimseyi istemiyorum. Pes ettim artık.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
3 ayEskiden karşıydım görücü usulüne ama benim bu evlilik işleri görücü usulüne kalacak herhalde🙄😒
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 989 cevap paylaştı.
3 ayEvlilik düşünen için görücü usulü arayıp bulmaktan mantıklı geliyor
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
3 ayHemen pat diye evlenmem ama tanımak için bir şans veririm.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Büyük konusmak istemem ama tercih etmek istemeyeceğimi biliyorum.
10 Yorumla
3 ayEtmem hayır, çok teklif var ama görüşmek istemiyorum.
10 YorumlaYok, evlenmeyi bir mecburiyet olarak görmüyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
3 ayyanii kendim seçmeyi tercih ederim ilerideki esimi, zaten mantigima uygun birini secerim
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 602 cevap paylaştı.
3 ayGörücü usulü ile tanışıp aklıma yatarsa şans veririm neden olmasın
10 Yorumla denedim o da tutmadı artik görücü yapacak temiz cck yok gec
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Karar vermek zor. Evlenmek değilde önce tanışırız olmazsa yine olmaz.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13,1b cevap paylaştı. Sanmıyorum çünkü yara alanların başvurduğu son yöntem oluyor artık bu
10 Yorumlagünümüzde görücü usulü bence iyi değil kaç yıldır birlikte sevgili kalıp evlenenler boşanıyor millet birbirini artık çekemiyor hiç tanımadığın hatta az sürede konuştuğun görüştüğünle hiç olmaz olsa da bağ çabuk kopar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayKesinlikle ederim
Görücü usülü diye konuşmadan anlaşmadan evleniliyor değil ki , anlaşamazsak görüşmeyiz tekrar olur biter10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ayBen görücü usulü iki kişi ile görüştüm zaten olmadı anlaşamadık sadece. Yine olsa yine görüşürüm
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Yine de tercih etmem..
10 YorumlaGörücü usulü evlenmem
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
u 3 ayGörücü usulü evlendim.
10 Yorumla
3 ayHayir kesinlikle etmem yalniz yasarim evlenmek gibi bir zorunluluk yok ki hayatta gorucu usulu evlenirsen hayatinin Geri kalaninda mutsuz olursun
10 Yorumlaİlla evlenmek zorunda mıyım?
11 YorumlaEğer evlilik isteyen biri olsaydım evet görücü usülü tercih ederdim ama evlilik düşünmüyorum hiçbir zaman. Yaş 28.
10 Yorumlaetmem tanımadıgım bir insanın nasıl olacağını bilemeyiz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 64,7b cevap paylaştı. Kısmet tercih ederim
10 YorumlaYaparım zaten keşke en başından yapsaydım
20 Yorumla
3 ayKarşı değilim olabilirde
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
3 ayBekar olarak öleceğim sanırım
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 17,8b cevap paylaştı. Zorda kalırsak deneriz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
3 ayMuhtemelen oyle olacak 😅
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
3 ayMiyop olduğum için tercih eden olmaz. 😀
10 Yorumla
3 ayEvlenmeyi düşünmüyorum
10 Yorumla
3 ayEvet tercih ederim
10 Yorumla
3 ayDüzgün biri çıkarsa olabilir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 14,7b cevap paylaştı.
m 3 ayKısmet hayır evet diyemem
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı.
s 3 ayBen öyle yaptım akskad öneririm
10 Yorumla - Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne