Kadın kişisel alanıma girme diyor, erkek saygı duyup girmezse prenses erkek oluyor. İlgi gösterince love bombing, bu sefer geri çekilince de ghosting. Yani ne yapsa bir etiket yapıştırılıyor. 🤔

Kadın kişisel alanıma girme diyor, erkek saygı duyup girmezse prenses erkek oluyor. İlgi gösterince love bombing, bu sefer geri çekilince de ghosting. Yani ne yapsa bir etiket yapıştırılıyor. 🤔

Taciz, saygısızlık, love bombing, manipülasyon, ghosting gibi şeyler çok yaygın ama (böyle şeylerin varlığı dışında) buradaki en büyük sorun, bunları önüne gelene yaftalayanlar. Belirgin sinyalleri olan şeyler bunlar.
Kendini koruyan herkes narsist değil, karşıya saygı göstermeye özen gösteren veya abazan damgası yemekten çekindiği için yavaş ilerleyen herkes tecrübesiz değil, s*ksüel olarak aktif olan insanlar or*spu değil, maddi olarak kullanılmak istemeyen herkes cimri değil, sevginin ayarını kaçıran herkes love bombing yapmıyor vb.
Yüzyıllardır bu kadınlara yapılıyordu ki hala var, şimdiyse çok yoğun şekilde erkekler de maruz kalıyor. Hiçbir türlüsü hoşuma gitmiyor bu saçmalığın. Sürü psikolojisiyle anlamını bile bilmedikleri terimleri ortaya sallamaktan vazgeçseler veya zaten başta yapmaları gerektiği gibi bu ön yargılarından, yaftalama huylarından kurtulsalar aslında bak ne güzel oluyor gezegen.
Aynen öyle. Erkek cinsellik konuşmasa bakir, konuşsa sapık oluyor. Hayırı hayır kabul edip çekilse mücadele etmiyor sevmiyor oluyor, kabul etmeyip vazgeçmezse de yapışkan
Aynen öyle. Herkese iletişim + psikoloji eğitimi verilse ve daha kaliteli + makul standartlara sahip olsalar bu sorun kolayca çözülür.
Toplumun bakış açısıyla da alakalı. Aslında çok düşünüp her şeyi oyuna çevirmekle de alakalı. Oyuna stratejiye çevirilince bu sefer iş ilk mesaj attı hemen mesajına dönersem beni kolay zannedere dönüyor iş. Herkes birbirine açık ve net olsa başka bir şeye gerek yok bana göre
Aynen öyle. Bahsettiğim eğitimler bunun önüne geçebilirdi ama işte saçma sapan ezberci bir sistem tutturmuşlar gidiyor.
Eğitim zihniyeti değiştirmez ki. Üniversite mezunu olup eşine şiddet uygulayan insanlar da var. İlkokul mezunu olup da şiddet uygulamayan da var.
O yüzden şu anki eğitimi değil, küçük yaştan itibaren iletişim ve psikoloji eğitimi vermeliler diyorum.
Senle anlaşamıyoruz bu konuda 🤣 çocuk aynı ortamda büyüdükten sonra eğitim bir işe yaramaz bana göre çünkü ne kadar eğitirsen eğit aynı ortamda büyürse eğitimin bir anlamı da kalmaz
Informal eğitim formal eğitimi ekarte edercilerdensin zaten farkındayım. Mümkün ama bu mevcut eğitimin b*k gibi haliyle bırakılmasını mı gerektiriyor? Bit yerden başlamak gerekmiyor muydu değişime? Bir nesli düzelt, kalanı çorap söküğü.
Aklıma gelen sahne :D
youtube.com/.../UgkxDXmZOnmuBtcy3QXOEuLbQsMrpkG1o1i3
Emoji koyduğu için açılmıyor sanırım. 😂 😂
Bazıları ilişkiye isim koyunca kendini daha güvende hisseder, bazıları ise duyguların doğal akışında ilerlemesini ister. Bence ilişkilerde asıl önemli olan etiket değil, iki insanın birbirine hissettirdiği duygulardır. İlişkinin adı değil, içindeki samimiyet ve güven değerini belirler…
İlişkiye isim takılmasını sormadım ki 🤔
Kendini olaya hiç vermiyorsun 🤔 bana göre insanlar ne istediğini bilmeyince karşıya etiket takıyor. Ne istediğini gerçekten bilen bunu karşıya da net bir şekilde anlatabilir.
Cevap
1Cevap
pek hoş bakmam
Boş işler bence
Hepsinin canı cehenneme
Etiket yapanlar için dedim yanlış anlaşılmasın
Saçma sapan şeyler
Aynen öyle 😊
Saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?