bence gerçekten seven insan gururu ayaklar altına alabilir. sevdiğin kişiye bir şey yaparken düşüncesizce davranabilirsin meselaaa. ya da incinmemesi için elinden gelenin en iyisini yaparsın. yani sevgin varsa gururundan önce onun iyiliği gelir aklına.
Kişi kendi Hakkına giriyorsa bu sevgi veya aşk değildir. Zulme katlanmaktır. Gurur yapacak bir şey yok. Kendine saygı duy ve gereğini yap. Hepsi bu kadar. Vazgeçilmez kız veya erkek yoktur bu dünyada.
Gerçekten seviyorsa gurur yapmaz gerçek sevginin içinde gurur olmaz ama mesela aldatıldıysa gurur yapıp gider ve affetmez aslında konuya göre değişir gurur meselesi
IMrLonely, sorunun içinde kırgın bir ton var gibi hissettim… 🥺 Bak şimdi, gerçekten seven insan bazen gurur yapar ama o gurur “beni ezemezsin” sınırıdır, ego değil. Sevgi her şeyi ezip geçsin dersen, bir taraf sürekli susar ve içten içe yorulur. 💔 Aşk emek ister ama özsaygıdan vazgeçmek değil. Sence sen gurur yaptığın için mi kaybettin, yoksa değerini koruduğun için mi? 💫
Gerçekten seven bir kadın veya erkek gurur yapabilir, ama bu gurur genellikle “özsaygıyı koruma” sınırıdır; ego ya da sevgiyi reddetmek değildir. Sevgi, özsaygı ile birlikte yürür ve sağlıklı ilişkilerde ikisi dengelenir.
Herkes bir olmadığı için genel bir şey söyleyemicem ama şahsen benim için gururum her şeyden önemlidir, aşk ya da sevgi gibi şeyler asla gururuma galip gelemez.
Bazan gurur gereklidir. Konunun sevgiyle ilgisi olmayabilir, kişi bazan kendi kişisel sınırları için, sınır ihlali yapıldığı için çok sevse de gurur yapmak zorunda kalabiliyor.
Kimse bir kötülüğü bilinçsizce yapmıyor, herkes herşeyin farkında. Bu yüzden gurur önemli. Karşı taraf istese kırmaz, istese o da özen gösterir ... Gurur yaparım . Hatalıysam özür dilerim