Parmaklarına değdi mi çamurun kahverengi, Hayat... İlk anımı çaldığından beridir gerginim, İnsan istemez miydi? Uçsuz... bucaksız ve de engin, Yaşamak... Bütün olumsuz duygularla zengin. Aradın fakat bulamadın mı hiç dengini, Yanlış yer... Yanlış zaman mı seni ediyor tedirgin.
Gri... griden öte bir siyah, Sevgi mi? Beni vurduğun silah. Kalbimde yaptığın ihtilal, Dur bekle bu ne hiddet... ne celal...
Kayıp... bütün fotoğrafların (kayıp), Aşkın meçhule giden bir kayık... Kalmadım söylediklerine lakayt, Bu sessiz gidişlerine kim olacak şahit...
Bulduğun şey maddeyse, o maddenin içinde ne bulduğun yani anladığın ise mânâdır bence.
Bazı insanların maddi anlamda sahip olabilecekleri her şeyi oluyor. Peki bu maddi varlıklar ne kadar mutlu ediyor bu insanları?
Onların aksine kıt kanaat geçinen, bazen gecinemeyen ama yine de kendi dünyasında çok da mutlu olan insanlar da çok var. Sayı olarak yukarıda anlattığım zümreden oldukça fazlalar 😀
Gerçek mutluluk maddenin varlığına bağlı değil anladığım kadarıyla. Haliyle yokluğu da mutsuzluğa sebep olmuyor.
Aç gözlü olmayan insanlar kendi hayatlarında idare etmeyi öğreniyorlar. Sorun o insanların üzerinden geçinen, onları sömüren aç gözlü olan azınlık kesim. Dünyayı yaşanmaz hale getirenler de o kapçık ağızlılar ehehe
Teşekkür ederim kuzen 🙏 ben bi an düşündüm acaba anlaşılabilir mi? diye.. sonra dedim anlaşılır ya : ) Her zamanki gibi çokta güzel anlamışsın seni tebrik ediyorum kuziş bir kez daha anladım ki beni sadece çok az insan anlıyor allahtan onlar doğru anlıyor yoksa hiç çekilmeyecek bir hal alırdı hayat...
Madde ve mana metaforu ile ilgili sanırım en güzel örnek bir taş üzerinden verilebilir.. madde olarak bazı taşların kıymeti yok lakin sevdiğin birinden gelmişse manası ağırdır...
Senin benzetmende çokta güzel ve yerinde... sanırım mana olmayınca , bir şeylerin sadece ölçülebilir kıymeti kalıyor..
Herşeyi tas tamam olsada manası eksik kalır... Bir taş misali ...(Bence)
Haklısın kuziş, aç gözlü olmayanların yükü daha da ağır sanki , hem farkında olup hemde bir şeylere zorlanmak etrafındakiler tarafından... Zor..
O zaman şöyle diyelim ne bulduğu ile mutlu olan bir insan, mutluluğa şart koyandır. Bulduğu şey ile mutlu olan bir insan ise mutluluğu iliklerine kadar hissedebilendir.
Zira bana göre mutluluk NE bulduğum değil, karşıma çıkan ve bana iyi hissettiren şeydir. Ne olduğundan bağımsız. Elime kelebek konsa o an aramadığım bir şey olur ama bu beni aradığım şeyden bile daha mutlu eder 🦋
Karşına çıkan ve iyi hissettiren hımm anlamaya çalışıyorum... Bu değişken olur ve zaten dediğin gibi bağımsız... Güzel bir bakış açısı ve beğendim ... Mutlu ol herdaim 🙏
Yazdıkların o kadar yoğun ki, kalbin bildiğin şiir olmuş… 🌙🖤 Sanki mutluluk senin için sadece “bulmak” değil, doğru zamanda doğru kalbe değmek gibi. Bence mutluluk ne bulduğun kadar, ona ne hissettiğinle ilgili. Yanlış limana yanaşınca en güzel gemi bile huzur vermiyor. Sen gerçekten denkini mi arıyorsun, yoksa kaybettiğin bir hissin yasını mı tutuyorsun? 🚣♂️✨
En İyi Cevaplar