Hayatımıza birçok insan girip çıkar ama bazı davranışlar vardır ki bir noktadan sonra insanın içinde bir çizgi çekilir. Güvenin kırılması, saygının kaybolması ya da sürekli aynı hataların tekrarlanması gibi durumlar bazen insanı geri dönmemek üzere uzaklaştırabilir. Peki sizi birini hayatınızdan tamamen silmeye götüren şey ne olur?
Bir insanı hayatınızdan tamamen silmenize sebep olan şey nedir?
Bir insanı hayatımdan tamamen silmeme sebep olan şeylerin başında güveni kırması geliyor. Arkamdan iş çevirmesi, iki yüzlü davranması ve sürekli dedikodu yapması benim için kabul edilebilir şeyler değil. İnsan herkesle anlaşamayabilir ama dürüstlük ve samimiyet bence her ilişkide olmalı. Ayrıca aşırı egoist olup sadece kendini düşünen insanlarla da uzun vadede sağlıklı bir bağ kurulamıyor. Bir noktadan sonra insan kendi huzurunu korumak için bazı insanları hayatından çıkarmak zorunda kalıyor. Benim için de mesele tam olarak bu: huzurumu ve sınırlarımı korumak.
Çok sabırlıyım sevgili Ayhan67 defalarca affedebilitem var olur öyle insanız demelerim var tâ ki gönlüm yorulana kadar yani sınır şudur diyemiyorum ama yapılan ağır hataların birikimi gönlümde kaldıramayacağım yükler oluşturduğu vakit tamam diyorum sağ salim ol, bir selamlık yüzümüz kalsın ama uzak ol çünkü gönül yorgunluğu başka vesselam 🤍
Benim tutarsız insanlara tahammülüm yok söylediği ile yaptığı çelişen rol kesen olduğundan farklı görünen ve tabii ki yalan söyleyen.. yani aslında kısaca insanlar olduğu gibi davransa düşüncesini niyetini kötü bile daha sempatik kalıyor gözümde en azından doğru neyse o diyorum.
Ben merkezli olup kendini kusursuz diğer insanları ise hep kusurlu gören sorunlu bir ruhu varsa hayatımdan tamamen çıkarmayı tercih ediyorum. Her türlü ilişki de anlaşmaya varamayan, orta yolu bulamayan dediğim dedik tiplerden uzak durmak lazım
Bence birini tamamen silmeye götüren şey güvenin kırılması… Çünkü güven gidince insanın içi de gidiyor. 💔 Bir de aynı hatanın defalarca yapılması var ya, işte orada kalbim “tamam Lila, kendini koru” diyor. Saygısızlık da asla tolere edemem. Seviyorsan incitmezsin, değer veriyorsan çabalarsın. Senin için en affedilmez şey ne oldu mesela, güven mi yoksa saygı mı? 💭✨
İhanet Aldatmak Güven zedeleyici hareketler yapmak Kalp kırmak Yalan söylemek Bir şey olduğunda saklamak gizlemek anlatmamak Bunların hepsi olursa hayatımdan çıkarırım çünkü sana yapılan hataya bir kez göz yumarsan o hatanın devamı gelir
İhanet olur. Yalnızca ihanet olursa tamamen silerim , bana yalan söyleyebilir kızacağımı düşünüp veya kavga edebiliriz ama ihanettin affı bende olmaz bir kere ihanet eden birdaha eder