Sürekli haksızken üste çıkıyorsa bir yerden sonra içimde mesafe oluşur. İlkinde alttan alabilirim, ortam büyümesin diye susabilirim. Ama bu alışkanlık haline gelirse insan ister istemez soğur. İlişki dediğin şeyde ego değil adalet olmalı. Hata kabul edilmiyorsa sevgi tek başına yetmez.
Bence tartışmada haklı olmak önemli ama sevgiliyle kavga ederken alttan almak daha önemli. Kız olsa da erkek olsa da haksızken üste çıkıp tartışmayı uzatmak saçma. Soğumak yerine kavga bitmeli.
Soğurum ve çok böyle insan tanıdım mücadele etmiyorum artık haksızsın diyorum bitti ister kabul etsin ister etmesin saçma sapan hareketler yapar, bağırır, olay çıkarır peki neden (çünkü suçlu olanın sesi çıkar hatta yırtınır)
Hassas bir dönemindeyse birkaç sefere mahsus alttan alıyorum çünkü herkesin kötü günleri olabiliyor ama bu sorumluluk almama ve empati yoksunluğu düpedüz onun karakteristik özelliğiyse, ilişki olmaz onunla.
Tartışmada sürekli haklı çıkmaya çalışan biri insanın içini yorar, bunu hissediyorum 😅 Hele haksızken bile üste çıkıyorsa olay haklılık değil ego savaşına dönüyor. Bir iki kere alttan almak olur ama sürekli sen susuyorsan içeride birikim başlar ve o birikim soğutuyor 💔 İlişkide önemli olan kazanmak değil, anlamak. Sen konu açtığında dinliyor mu peki gerçekten?
Alttan falan almam. Yol veririm alacağı şey yol almak olur. Uğraşamam kimsenin tribiyle nazıyla kaprisiyle. Gitsin anasının omzunda ağlasın banane jfjj