Zamanla olur mu?

4 ay önce yeni bir şehire taşındım. Burada arkadaş ortamında biriyle tanıştım. Ondan hoşlandım. Konuşmaya falan başladık. Geceleri saatlerce telefonda sohbetler ettik. Bir gece bana “Biri benden hoşlanıyorsa bunu net bir şekilde söylemeli” dedi ben de o gece ona kendisinden hoşlandığımı söyledim. Bana karşı hisleri olmadığını söyledi. Arkadaşlığımızın bozulmasını istemediğini ancak bu şekilde de benim zarar göreceğimi söyledi. Ben bu işin sonuna kadar gitmek istediğimi bazı şeylerin vakit ve emek istediğini söyledim. Konuşmaya devam ettik hâlâ da ediyoruz. Bazı akşamlar telefon açıkken uyuduk bazen ben onlarda kaldım bazen de o bende kaldı. Sahilde yürüyüşler yaptık. Bol bol sohbetler ettik. Ona bolca ilgi gösterdim. Bana hep ben ilgiyi seviyorum gösterdiğin ilgi hoşuma da gidiyor ama sonunda üzüleceksin yapma dedi. Ben bunu biliyorum yine de olmayacağını bilsem de vazgeçmek istemiyorum. Kendisinin unutamadığı 1-2 aylık ilişki yaşadığı biri var. Ben bunu en başından beri biliyordum bu yüzden hep olmayacağını bilerek ilerledim. Olaya tamamen arkadaşlık olarak bakıyorum. Bana bir gün. Ben yaşadığım ilişkiler yüzünden kimseyi istemiyorum ayrıca biliyorsun unutamadığım biri var bunlar olmasaydı yaptıklarına karşı etkilenmemek mümkün değildi dedi. Dün birkaç olay yaşandı benden daha yakın olduğu kişileri aramak yerine beni aradı bunu sen dışında kimseden isteyemezdim kimse bunu yapmazdı dedi. Tek yaptığım yanında durmaktı aslında. Romantik, eğlenceli, olaylı ve bir o kadar da keyifli anlar yaşadık. Hâlâ bizden olmayacağını biliyorum yine de sizlere de sormak istiyorum. Zamanla insanın duyguları ve hisleri değişir mi?
Zamanla olur mu?