Sevgi tek başına büyülü bir ilaç değildir. Yanlış yerde verilen sevgi bazen insanı daha da yorar. Doğru insan ise sevgiyi güvene, anlayışa ve istikrara dönüştürür. Çünkü iyileştiren şey sadece “sevilmek” değil; görülmek, anlaşılmak ve güvende hissetmektir. Belki de mesele şu: Sevgi herkeste var, ama seni iyileştiren, onu nasıl taşıdığıdır.
Bence insanı asıl iyileştiren doğru insan. Sevgi tek başına yetmeyebiliyor; yanlış yerdeyken daha çok yoruyor. Ama doğru insanın yanında sevgi güvene dönüşüyor, huzura dönüşüyor. Kendini anlatmak için çabalamıyorsun, anlaşılmak için savaşmıyorsun. Yaraların tetiklenmiyor, tam tersine sarılıyor.
Doğru insan kavramı nedir neye göre kime göre bence doğru insan demek yerine veya sevgi demek yerine şu soruyu şekilde cevap verebilirim doğru seven Sevgi gibi değil de gerçekten sevgiymişçesine sevgili haline bürünerek sevgiyi doğru yansıtabilen insan..
Sevgi bir insanı iyileştirmek için yek başına yeterli değildir. Senin de söylediğin gibi, insan sevilmenin yanında görülmek ve değer verildiğini hissetmek de ister. Zaten doğru insan dediğimiz kişi, tüm bunları sen talep etmeden eyleme dönüştürendir.
Bence sen zaten cevabı kalbinle vermişsin 💙 Sevgi tek başına büyü değil, doğru ellerde büyü oluyor. Yanlış insanda sevgi yoruyor, doğru insanda şifa oluyor. Çünkü insan en çok anlaşılınca iyileşiyor, görülünce sakinleşiyor. Fotoğraftaki gibi sarılmak var ya… işte o güven hissi terapi gibi 🫶✨ Sence insanı daha çok iyileştiren şey güven mi, yoksa emek mi?
İnsanı ile kendi iyileştirir sevgili insan gibi şeyler gelir ve gider insan yine kendiyle başbaşa kalır ruh halini öz değerini buna endeksleyen kişinin bunları kaybettiğinde yıkılışı da büyük olur.
Ben Eşimle yatıp kalkıyorum. Onun doğru oluşundaki kuşkusuzluğum maceramızın birleştiği günden beri hep üstün geldi ve gelecek. Biz gerçekten çok masum ve mazlumuz. Kalbimizin tertemiz olduğunu biliyorum. O da ben de çok iyi bir kavuşmaya layığız. O benim tek ailemdir
Abi babam dan çektim , sevdiğim dediğim insan dan çektim sonra babam 4/4 lük oldu zaten öyleydi ama alkol kullanıyordu annesi yanarak öldü üvey annesi kötüydü felan sonra işte sevdiğim dediğim insan 💩 çıkınca kendime daha gelemedim gelemiyorum herşeyi yakmak kesmek istiyorum ama durmam gerekiyor biliyorum.. sevgi inşallah birgün ama başkasıyla
bence doğru insan insanı iyileştirir. yani sevgiden ziyade doğru insandan gelen ilgi ve destek daha çok etkili olur. tabi ki sevgi de önemli ama yanlış insandan gelen sevgi tam tersi etki de yaratabilir.