Gerçekten hoşlandığında ilk adımı kimin atması gerektiği hep tartışılır. Kimi sabırsızlığı heyecan olarak görür, kimi de sabrın daha güçlü bir duruş olduğunu düşünür. Bazen içimizden gelen duygu hemen harekete geçirir, bazen de beklemek daha doğru hissettirir. Peki sana göre hoşlanma anında geri adımı kim atmalı; sabırsız olan mı yoksa sabırlı olan mı?
Sabırsız biri mi daha heyecanlıdır yoksa sabırlı biri mi daha tehlikeli?
Sabırsız biri genellikle daha heyecanlıdır. Dürtüleriyle hareket eder, hızlı karar verir, beklemeyi sevmez. Enerjisi yüksektir ama bu enerji çoğu zaman kontrolsüzdür. Tepkileri anlıktır; parlayıp sönebilir. Tehlikeli olabilir ama genellikle öngörülebilirdir. Ne zaman patlayacağını tahmin etmek zor değildir. Sabırlı biri ise dışarıdan sakin görünür. Bekler, gözlemler, hesap yapar. Duygularını kontrol edebilir. Bu yüzden daha az heyecanlı gibi durur. Fakat tam da bu kontrol, onu potansiyel olarak daha tehlikeli yapar. Çünkü harekete geçtiğinde bu bir anlık öfke değil, düşünülmüş bir tercihtir. Zamanı geldiğinde adım atar ve genellikle geri dönüş bırakmaz.
Sabırsız biri daha heyecanlı biri. Öte yandan sabırsız biri ise daha tehlikeli biri değil, sadece daha kontrollü biridir. Sabırlı biri, olanı izler, sonuç çıkarır daha çözümcül bir bakış açısıyla yaklaşır olaylara ve temkinlidir. Sabırsız insan ise, daha heyecanlı ve samimidir. Sadece kontrollü değildir. Ben böyle düşünüyorum. 🧐
Tabiki sabırlı biri sabırsız birine göre daha tehlikelidir aslında tehlikeli denmezde seçeneklerde bi o var ben sabırlı birini (gücü sessiz olan insan) olarak nıtelendırıım. 2. Sorunda tabıkı keşke dememek için duygusu olan söylesin kadın erkek farketmez..
Ayhan, bence sabırsız olan daha heyecanlı, sabırlı olan daha tehlikeli 😏 Çünkü sabırsız biri duygusunu anında belli eder, kalbi diline düşer, tatlı bir telaşı olur. Ama sabırlı olan… o içten içe stratejik ilerler, gözlem yapar, zamanı geldiğinde hamlesini yapar ve bam! 🎯
Hoşlanma anında geri adımı kim atmalı kısmına gelirsek; aslında duygusu daha net olan cesur olmalı. His varsa beklemek bazen fırsat kaçırmak demek. Sen hangisisin, içindekini pat diye söyleyen mi yoksa ağırdan alıp nabız yoklayan mı? 💙✨