Ben bugüne kadar hiç bir kadını anlamadım daha ne istediklerini kendileri de bilmiyor kendileri bile kendilerini anlamamışken bizim anlamamızı beklemen sonradan kadın olan bir erkeğin çocuk doğurmasını beklemek ile aynıdır
Misal giyimine karışırsın der sen kim oluyorsun özgürüm ben bana karışmazsın ama karışmadığın zaman ise sen beni sevmiyor musun çok geniş erkek canım ayrılırsınız
Misal erkek arkadaşları ile program yaptığı zaman izin vermezsin ayrılır izin verirsin onu sevmiyor geniş olursun yine ayrılır
Çok mesaj yazarsın ararsın sıkılır yazmazsın aramazsın sen onu sevmiyor olursun
Bir sabah günaydın mesajı atmayı unutur ya da telefonun arızalanır bir bakmışsın her yerden engellemiş bir daha konuşmuyor
Etrafına efendi işinde gücünde temiz sadık güvenilir erkek olsun dersiniz gelir tipini beğenmediğiniz zaman mideniz bulanır yüzüne bakmaz kanka dersiniz
Size alınan hediyenin maddi değeri ile sizi sevdiğini yorumlarınız hediye ucuz ve kötü ise aşık değil ama çok pahalı bir ürün ise size çok aşık canım aşkından ölüyor
Boyu uzun olsun kaslı olsun yakışıklı olsun arabası olsun parası olsun diğer kızlar gördü mü çatlasın patlasın o adamdan sadık ve efendi güvenilir olmasını beklersiniz oda tabi efendim der inanırsınız
Beklentileriniz ve standartlarınız gerçekten çok yüksek kendi kilonuz kadar altın şatafatlı ve gösterişli düğün lüksünden ev araba yazlık her şey gösteriş hava atmak kıskandırmak üzerine kurulu bunu adet edindiniz moda oldu ucuza giden kadınla da dalga geçiyorsunuz
Sonra naza gelemiyorsun ne kadar narin ve nazlısınız kendinize toz kondurmuyorsunuz ben yemek yapmam temizlik yapmam yemek yapmam istediğimi giyerim ederim anan yapsın dersiniz en ufak birşeyde ayrılma boşanma hemen
Anlayış yok işsiz güçsüz olunca herkesi kendisi gibi boş sanıp mesaj atmayınca ayrılan konuşmayan yaratıklarsınız
Kısaca anlayışsız bencil ben merkezli egoist havalı narin nazlı komik mükemmeliyetçi canlılarsınız
Ferhat gibi dağ delsekte boş anlamazsınız boşa konuştum
Kızlar bunları duvara anlattım size değil üzerinize hiç alınmayın
Erkekler kadınları anlamıyor demek fazla genelleme olur. Çoğu zaman duyguyu fark ederler ama adını koymakta zorlanırlar. Sevilen bir kadının bakışındaki değişim, mesajın kısalması, tavrındaki soğuma genelde hissedilir. İlgi varsa detay kaçmaz. Ancak tepki verme biçimi bazen geç ya da eksik kalabilir. Çünkü birçok erkek duyguyu çözmekten çok problemi çözmeye odaklanır. Oysa bazen çözüm değil, sadece anlaşılmak istenir. Aradaki fark buradan doğar. Sevgi ve empati varsa, zamanla dil de ortaklaşır.
Kadınları biz anlayamıyoruz. Kadın dışında her canlıyı anlıyor ve anlaşıyoruz.
Elbette davranışlarıyla belli ederse anlarız ama sen neden böyle yapıyorsun diyip sebebini sormazsan anlamamızı bekleyemezsiniz. Kadınlar çiçek gibidir, çiçeğe bakımını, suyunu vermeyip ilgilenmez isen solar tıpkı kadına sevgini vermediğin gibi.
Liyann bak şimdi, mesele “erkekler anlamıyor mu” değil, çoğu zaman duymayı değil üretmeyi seviyorlar 😅 Sen “alla beni pulla” diyorsun, o destan yazıyor. Çünkü çözüm odaklı kafadalar, detay değil büyük jest görüyorlar. Ama seven erkek kadının suratından da, mesajındaki noktadan da anlar bence 💌✨ Yeter ki gerçekten ilgilensin. Sence sorun anlamamak mı, yoksa dinlememek mi? 💭💘
Erkek medyum olmadığı için kadının içinden geçeni anlaması zordur bundsn ötürü anlaşılmayı beklemek yerine derdi olduğunu belirtmesi çözüm olarak daha etkili olur