👉 Bence hiç uygun değil ama hayatın normal akışına bakıyorsan kişisel bir tercih meselesi derim. Siz ne düşünüyorsunuz?

👉 Bence hiç uygun değil ama hayatın normal akışına bakıyorsan kişisel bir tercih meselesi derim. Siz ne düşünüyorsunuz?

Niye doğru olmasın ya, ayrıca herkes sizin dinsel aidiyet ve inançlarınıza göre mi bu hayatı yaşamak zorunda? Sen tercih etmiyor olabilirsin, başkası da yaşamakta özgür. Bu konuları doğru veya yanlış üzerinden değerlendirmek çok saçma. Sen dini inancına göre yaşamazsın olur biter ama kimse kalkıp doğru değil diyemez.
Çok ince ve alçakgönüllüsün, teşekkür ederim :) ❤️
Rica ederim, inceliğin mutlu etti gerçekten, çok teşekkürler 🙈❤️
Bu konuyu şöyle izah edeyim, öyle din min umurunda olan bir adam değilim ama az çok İslâmî bilgim var.
Şimdi siz dindarlarda üzücü bir haberim var; flört haramdır. :)
Yalan söylemek de haramdır. İnsanlar Ramazan ayında da yalan söylerler ve bu ayın kutsiyetine aldırış etmezler. Ramazan ayında değil, diğer aylarda da flört etsen her türlü günah oluyor. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de ''Zinaya yaklaşmayın'' ibaresi vardır. Hatta İncil'de ''Bir kadını tahayyül etmenle onunla beraber arasında olman arasında ne fark var'' gibisinden bir ibare bile var. Kısaca Orta Doğu dinleri bu tip şeylere sıcak bakmaz.
Ya bu kişilere göre değişiyor. Kimisin flort ederken cinsel dürtülerini de arşa çıkarıyor. Kimisi normal 2 insan gibi sohbet muhabbet makarasını ediyor. Normal sohbet muhabbet eden insanlar için bence olası. Ama kuytu köşe yerlerde buluşma işi bence de yalnış.
E. i. c için teşekkür ederim can (çiçekler)
İftardan sahura kadar olabilir problem yok☺
Alevalaz bence burada niyet çok önemli 🌙✨ Ramazan daha manevi bir dönem, insan ister istemez biraz daha içine dönüyor. Ama flört dediğin şey illa saygısız ya da uygunsuz olacak diye bir kural da yok. Tatlı bir tanışma, seviyeli bir sohbet kimseyi bozmaz bence 💫 Yeter ki sınırlar, saygı korunsun. Sen kendini rahatsız hissediyorsan yapmamak en iyisi. Peki senin “uygun değil” demenin sebebi daha çok vicdani mi? 💕
Cevap
49Cevap
Ben normalde de etmiyorum ara verdim tadilat dolayısıyla kapalıyız 😅😅
Edilir hiçbir sakıncası yok, Ramazan'a saygısızlık olacak boyutta muhabbetler dönmezse tabii.
Neden yanlış olsun, gayet normal
Aslında dikkat etmek gerekiyor
isteyen edebilir.
Olmazz
@Alevalaz Ramazan doğruyu yanlış yapmaz. Bişey yanlışsa günahsa Ramazan ayında da başka aylarda da yanlıştır. Ama bu aya rağmen o yanlış aynı şekilde devam edilemez saygısızlık olur
Neden ki ramazandan extra günah mı yazılıyor flört edince
Ramazan ayı da kimilerimiz için normal sıradan diğer aylar gibi bir ay, herkesin kişisel tercihi ha ama tabiki islamı dosdoğru yaşamaya çalışanlar için iyi bir durum değildir bu sakata düşürür
Bu soruları üreten kafanın sahibinin Ne yiyip içtiğini çok merak ediyorum acayip merak ediyorum
Say lan say 😀
Gayet normal Ramazan’da daha fazla günah yazılmıyor haram aylarda daha fazla günah yazılıyor Ramazan haram ay değil
Peki
ramazanda kapatılan konu etiketleri vardı ksde bir vakitler sorularda görürdük ne yaptılar acabasi bu sene
Flört etmeyi hiçbir zaman doğru bulmuyorum birbirini fikren tanımaya çalışmak önemli.
Yani normal bence eğer ayıp şeyler konuşulmuyorsa
Nefis zorlayan ırz düşmanlarından uzak durmak gerek tabi
Flörte gelene kadar daha çok yanlışlar var flört normal bi şey ayrıca
Uygun degil de bu yaşta bekar olmamiz da uygun degil
Flörte karşı değilim. Flört etmeden nasıl tanıyacağız? :D
Genel olarak flört etmeyin, direkt konuya girin.
Sadece ramazan da değil flört zaten haram Ramazan da 3 katı haram
Ama bel altımız sağolsun kdkfkffkkf
Gayet normal bir şey. Ramazan diye kimse dikkat etmek zorunda değil, normal hayat işte..
Ramazanda doğru olmayan diğer 11 ayda niye doğru oluyor? 1 aylığına mı müslümanınız?
Ramazanda nefsi terbiye etme ayıdır hani sevgilisi önceden olan ya da evliler kapsama almıyorum ama bekarken flört etmek hoş değil
te Allahım normalde sıkıntı yapmadığın şeyi ramazanda mı yapıyosun?
devam et knk boş ver.
Flörtün zamanı ve saati belli olmaz insan ne zaman birinden hoşlanırsa o zaman ilişkiye başlaması gerekiyor
Glört etmekte sıkıntı yok ama ilerisi olmayacaksa. Yoksa bence de uygun değil
İşi c*nselliğe çeviren biri varsa oruç tehlikeye düşebilir yani o bakımdan yanlıştır
Bence iyi kötü kavramının bile olmaması hayata dair bir olgu bu
Bu ay flört etmek yok djdj
Belli ölçülerde edilebilinir
Flört ettiğim kadının düşünceside önemli
Doğru değil, normal zamanda da değil aslında
Kimseyle flört etmiyorum
Flört etsem bile farkında olmuyom😂
Mutfakta fritoz var zaten. 😅
Hehehhe
Helal flört yapılır hxjxjc
Hava durumuna göre mi yaşıyorsunuz?
Haksızsın demenin bir başka yolu kadınca.
😆😆😆😆
Düşünceni paylaşıyorum.
Müslüman bir insana normal zamanda doğru mu peki?
Bu devirde normal
Kur'an tüm dönemlere indirilmiştir. 300 sene önce ne haramsa şuanda da o haram. 300 sene sonra da o haram kalacak.
Kur'an'da şu seneden sonra hükmü kalkıyor diye bir ibare yok. 😊
Neden olmasın gayet doğal
Neden Uygun değil
ramazanın herhangi bir şeye engel olduğunu ya da olması gerektiğini düşünmüyorum.
Yani aşk engel tanımaz..
Diğer aylarda da flört dinen uygun görülmez fakat ramazanda daha dikkatli olunması tavsiye edilir tabi Ramazan olduğu için daha çok vicdan yapıyorsun sanırım
hic bir zaman dogru degil
Bence de uygun değil.
Olabilir bunun zamanı yok yani
hristiyanlar ölsün o zmn
Yiyişmiyolarsa orucu bozmaz heralde🙄
Kalbin sahuru sevgidir, iftarı aşktır. Ramazanda daha güzel sevilir...
Şeytanlar bu ayda bağlanıyormuş
Alevli flörttense bi tanışma yürü gibi
doğru.
Ramazan ayında değişik olan ne?
Düzgün sekilde olur
sınırlıysa olabilir zina olmadan olur yani
Neden uygun olmasın?
Nefsine hoş helen her şey oruca prangadir
Dikkat edersen bir şey olmaz
Pek uygun değil tabi
Neden olmasın seviyeli şekilde
orucun bozulur