Evlilik üzerine yapılan akademik çalışmalarda, mutluluğu belirleyen asıl unsurun düğün yapılıp yapılmaması değil; çiftlerin iletişimi, uyumu, duygusal bağları ve finansal stres düzeyi olduğu görülüyor. Araştırmalar, yüksek maliyetli ve stresli düğün süreçlerinin evlilik doyumunu artırmadığını; hatta bazı durumlarda ilişki üzerinde baskı oluşturabildiğini ortaya koyuyor. Buna karşılık sade ya da düğünsüz evliliklerde çiftlerin daha az ekonomik ve psikolojik yük hissetmesi, ilişkiye daha fazla odaklanabilmelerini sağlayabiliyor.
Evlilik konusunda Siz bu araştırmaya katılıyor musunuz?
Bu araştırmaya katılıyorum. Evliliği ayakta tutan şey düğünün ihtişamı değil, iki insanın birbirine nasıl davrandığı. Borçla, stresle başlayan bir süreç romantik görünse de yük bırakabiliyor. Sade bir başlangıç bile güçlü iletişim varsa daha sağlam ilerler. Gösteriş değil, emek evliliği mutlu eder.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
3 ay
Düğün yapmadım ve katılıyorum millet eğlenecek içecek oynayacak diye sen bir sürü borca gireceksin. Ve iki gün sonra kimse de yaptığın hiç bir şeyden memnun olmayacak. Düğün yapılacak parayı altına yatırıp nikahtan evliliği tavsiye ederim. O parayla tatilde yapilabilir. En güzel zamanlar borçla dertle geçmemeli
Düğün yapan biri olarak çok gereksiz buluyorum, kızlarda hep onun için para harcanırsa değerli olur algısı var, siz zaten birinin gözünde değerli değilseniz bu durum, sizin için para harcasa da değişmeyecek. Ortak kararla düğüne verilecek parayla birçok şey yapılabilir.
ben katılmıyorum aslinda dügünün mutluluğa etkisi yok bence. önemli olan çiftlerin birbirleriyle olan iletişimleri ve uyumu. dügünün maliyeti falan da stres kaynağı olabiliyor. ben sade bir evlilik düşünürdüm açıkçası.
Bence bu araştırma baya mantıklı görünüyor 💍✨ Çünkü düğün bir gün, evlilik her gün yaşanan bir şey. Sen iletişimi kuramıyorsan, finansal stres boğuyorsa, o ışıklı salonlar mutluluk getirmiyor maalesef. Tam tersine borç baskısı aşkın enerjisini düşürebiliyor 💸😅
Ben romantik biriyim ama gösterişten çok bağa inanırım. Sen olsan büyük düğün mü yapardın yoksa sade bir nikah + tatil mi seçerdin? 💑🌴
Katılmıyorum. Kuzenim (abim) mesela zamanında lüks bir yerde düğün yaptı sanatçılar vs, yaklaşık neredeyse 12 yol olacak, hala da mutlular biraz karakterle alakalı bir durum