Sizce evliliğin amacı çocuk mu yoksa aşk/sevgi mi veya gereksiz bir şey mi?
3 ay
Sizce evliliğin amacı çocuk mu yoksa aşk/sevgi mi veya gereksiz bir şey mi?
Ben hayatımı birlikte yaşayıp birlikte anne baba olmayı istediğim biriyle evlendim. Herkes bu kadar şanslı değil. Seçme şansı olanlar da evlenmek yerine gez toz derdinde oluyor. Bizim gibi ana baba yanında yaşamaya mahkum kalınan toplumlarda bence insanın kendi düzenini kurmasının iki yolu var ya ayrı eve çıkar yalnız yasarsin ki bu benim için mümkün değildi. Ya da rengin birini bulur evlenir kendi düzenini aileni kurarsın 25'ten sonra ana baba evinde durmak çok rahatsızlık verici oluyor. Göze batıyorsun.
Çocuk için asla evlenmedim yoksa ona ihanet etmiş olurum ben sevgime sahip çıktım bir asır hemde …üzülen de ben oldum, bekleyen de ama kim daha çok sevdi diye sorarsan işte bunu bende kestiremiyorum:) tabikide aşk evliliği olsun
Yok ya evlilik boş iş. Boş yere insanlar özgürlüğünü kısıtlıyor, boşa masrafa giriyor, birsürü sorumluluk alıyor, ömrünü tek bir insana asıyor. Bence dünyanın en saçma şeyi evlilik
Bence evliliğin amacı tek bir şey değil, tamamen senin ne aradığına bağlı 💍✨ Sen aşkı büyütmek, güvenli bir bağ kurmak ve “hayat arkadaşı” olmak istiyorsan evlilik o bağı resmileştiren bir adım oluyor. Çocuk isteyen için anlamı başka, sadece sevgiyi derinleştirmek isteyen için başka 💕 Bu devirde evlilik zor ama doğru kişiyle çok kıymetli. Sen evliliği daha çok hangi tarafta görüyorsun, aşk mı ortak hayat mı? 😊
Cevap
1Cevap
İnsanları yalnızlıktan kurtarmak bir yere ait hissetmesi aile kurması
Ama çok eksi yanı da var. Ve bu devirde gereksiz bir şey bence
Hiç gerek yok ya
Bence de gerek yok. Sen neden böyle düşünüyorsun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?