Lütfen okuyun, sizce bu kişinin yaptığı normal mi?

6 ay önce birisiyle tanıştım. Kendisinden çok hoşlanmıştım. Benimle ilgili her şeyi aklında tutuyordu. Sosyal medya hesaplarımdaki fotoğrafları, takip ettiğim kişileri, gelen yorumları, kaç yorum geldiğini bile ezberlemişti. Bana telefonla ulaşamadığı zaman aklına paranoyakça düşünceler geliyordu. Bunlar hoşuma da gitmişti aslında. Ama sürekli birtakım yalanlar söyledi. Ben 23 yaşındayım, kendisi de yaşının ilk başta 23 olduğunu iddia etti. Bir gün internette onun adını arattım meraktan, doğum yılının 2006 olduğuna dair bir şeyler gördüm. Ona bunu söylediğimde inkâr etti. Ben de ondan kimliğinde doğum tarihi kısmının fotoğrafını istedim, o da başta tartışma çıkardı ama 4 saat sonra gönderdi. Ona inandım ama bir süre sonra araştırınca öğrendim ki doğum tarihine Photoshop yapmış, hatta o gün Photoshop yapmayı öğrenmiş. Ben yaş yalanı öğrenmeden önce de zaten eninde sonunda öğreneceğim ve onu bırakacağım diye beni terk etti, çünkü vereceğim tepkiyi tahmin edebiliyordu. Sonrasında yaşını biraz da olsa büyük göstermek için "aslında 21 Aralık 2005 doğumluyum, kimlikte 2006 yazıyor" dedi bir gün telefonda konuşurken, bu olaydan haftalar sonra ona "senin doğum günün ne zamandı" diye sorduğumda önceki söylediğini aklında tutmuş ve "gerçekte 21 Aralık" demişti, ama tabii ki bu da yalandı. Yurt dışına taşınacaktım, bunu da ona söylemiştim ama beklediğimden daha uzun süre burada kalmam gerekti. Kendisi de yurt dışına vizesi olduğunu söyledi o zamanlar ama yokmuş. O da 1.5 aya İstanbul'a taşınacağını söylemişti o dönemlerde. Ben Almanya'ya hâlâ gitmediğim için benim yalan söylediğimi ima ediyordu ve "gidemeyeceksin bence" falan diyordu. Başka bir gün ona "ne zaman İstanbul'a taşınacaksın" diye sorduğumda, "bu cuma, içine mi doğdu" dedi. Daha sonra bir sürü taşınma hikâyesi uydurdu. "Nasılsın ne yapıyorsun" diye konuştuğumuz zamanlarda, günlerce bir sürü senaryo yazdı. Hatta İstanbul'da deprem olduktan 10 dakika sonra bana "az önce deprem oldu, başım dönüyor sandım avize fena sallandı" dedi, sanırım İstanbul'un haber sayfalarını da takibe almış daha iyi yalan uydurabilmek için. Sürekli gün içinde neler yaptığıyla ilgili senaryolar yazıyordu, arada bir arkadaşlarının kendisinde kaldığından, alkol aldıklarından, club'a gittiğinden falan bahsediyordu. Hatta bir arkadaşı benim telefonumdan onu aramıştı, o anda bile bir sürü hikâye uydurdu "sen de İstanbul'a gel, seni güzel ortamlara sokacağım" gibi. Arkadaşı da yalanına ortak oldu. Tabii ben İstanbul konusunun da yalan olduğunu öğrendim bir şekilde. Aradan zaman geçti, bu defa da araba satın aldığına dair yalan söyledi. Geçen ay ise ben ona Şubat ayında Almanya'ya taşınacağımı söylemiştim. "Sen gidemezsin, yalan söylüyorsun" falan deyip kendisini avutuyordu. Daha sonra ona, Ocak ayının 30'unda randevum olduğuna dair ekran görüntüsü gönderdim. Birkaç gün sonra bana " Şubat ayında Sırbistan'a tatile gidiyorum, hem iş olacak hem de tatil yapacağız" dedi. Sonra ben "Sırbistan vize istemiyor mu" diye sordum, o da "yok, Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan vize istemiyor" dedi. "Ne zaman gideceksiniz" dedim, o da " Şubat 'ta, ama önce ayın 30'unda İstanbul'a gideceğiz, sonra da Sırbistan'a gideceğiz" dedi. Tabii ki bu da yalandı. Bunun gibi başka şeyler de var. Söylediği yalanları da asla unutmuyor ve hepsine uygun bir hikâye uyduruyor. Sizce bu yaptıkları normal mi? Neden yapıyor olabilir?

Lütfen okuyun, sizce bu kişinin yaptığı normal mi?