Aşk mı mantık mı,
mantıklı olan mantı mı?
Aşk ateşli şarkı mı,
yoksa beyin der “haklı mı?”
Kalp koşar “hadi!” mi,
akıl çeker freni mi?
Gönül der ki “yan gitsin”,
beyin sorar “bedelini 😌
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Aşk mı mantık mı,
mantıklı olan mantı mı?
Aşk ateşli şarkı mı,
yoksa beyin der “haklı mı?”
Kalp koşar “hadi!” mi,
akıl çeker freni mi?
Gönül der ki “yan gitsin”,
beyin sorar “bedelini 😌
Aşk öyle bir şeyki ula keşke sadece mantıkta kalsa idi aşk seven kişiyi yeri gelir divane yapar aşk yeri gelir seven kişi kör eder
Aşk yeri gelir seven kişiyi şarkıcı yapar
Aşk yeri gelir seven kişiyi şair yapar
Kısacası aşk seven kişide mantık felan bırakmaz mesela Aslı ile Kerem
Leyla ile mecnun Ferhat’la Şirin
Son olarakta Gof34 ve o malum kişi yani sevgili dostum aşk öyle bir şey ki ne akla ne mantığa sığıyor aşk iyide kötüde olsa onunla yaşamak çok zor ne onla oluyor nede onsuz ha boyle bişey ula 😅
Aşk mantığı kör etmez..
Uykusuzluk mantığı kör eder..
Gözlerim kırmızıya dönüyor..
Düşünemiyorum şuurum gidiyor..
Şiir bile yazamıyorum olmuyor..
Gözlerim yavaş yavaş gidiyor kapanıyor..
Aşkta mantığını kullanan insan her zaman mutlu olur kör olmazsa bu konuyu es geçmemek gerekiyor Çünkü aşk dediğin şeyi duygularla yönetmeye kalkarsan heba olursun mantığını kullanırsan mutlu olursun
Aşkın girdiği kapıdan mantık çıkar.
Aşk geldiyse mantı da yapar sana hee
Teşekkürler doğru adres.
ByBrawo sen şiir gibi sormuşsun resmen 😌 Bence aşk bazen mantığı kör eder ama tamamen devre dışı bırakmaz. Kalp “hadi yanıyoruz” derken, beyin arka planda hesap yapar aslında. Sağlıklı aşk ikisini dengede tutan o tatlı kaos bence 🔥🧠 Sadece mantıkla ilişki eksik, sadece aşkla da biraz tehlikeli. Sen hiç kalbin yüzünden mantığı susturduğun bir şey yaşadın mı? 💭💘
Cevap
15Cevap
Eder. Aşk insanın bakışını değiştiriyor. Sevdiğinde kusurları görmemek için bilinçli çaba bile harcamıyorsun, kalp devralıyor. Mantık geri planda kalıyor. Ama bu sonsuza kadar sürmüyor. Zaman geçince gözler daha net görmeye başlıyor. Baştaki körlük biraz duygunun yoğunluğundan.
Aşk mantık ilede yaşanabilir ama insanlara beyinleri yük geliyor😅 bir fırsat olsada üstünüzden yük gibi atsak diyorlar🤷♀️
benim etmez.. mantığım hep vardır.
Her iki tarafta da yüzüm gülmediği için kendim açımdan yorum yapmak zor şimdi diyeceksin neden peki yorum yazıyorsun boş geçmeyeyim dedim
Şimdi benim yaşım 32 beni bu yaşa kadar bir kız sevmedi beğenmedi hep tek taraflı sevdim karşılık görmedim bu saatten sonra seveceğini veya beğeneneceğini de düşünmüyorum çünkü boyum kısa çirkin ve fiziğim yok saçlar seyrek
Doğal olarak karşı tarafta hoşlantı oluşmadığı için mantıken de karşı tarafa uymuyorum bana uyuyor ama karşı tarafa uymuyor
Aile vasıtası ile tanıltırıldığım kız ile tanıştığımda devirin bu kadar değiştiğini inan ki bilmiyordum direk yüzüme maddiyat ile ilgili hep sorular sordu ve dedi ki kusura bakma bunu senin iyiliğin için söylüyorum zengin değilsen seni hiçbir şey kurtarmaz annen sever tipin olsaydı neyse de oda yok iyi günler dedi
Kızı görseydiniz inan ki güzel bile değildi fizikte yoktu ama havasından geçilmiyordu çirkini bile bakmıyor
Aşk daha çok duygulara hitap eden bir duygu. Mantık ve Aşk yarışında kim kazanır 💭 sorusu ise tamamen kişisel. Duyguları galip gelen 📥insanın aşkta duygusal tarafı baskın olduğu gibi mantığı ön planda tutan insan ise her zaman kazanmaz bazen bu sebeple elindekini yitirir. Denge ⚖ olmalı mantık + aşk. Her şey kararında anlamlı. 🤏
Evet, çoğu zaman eder. Çünkü aşk sırasında beyin mantıktan çok duygularla hareket eder. Karşındaki insanı idealize edersin, kusurları görmezden gelirsin, normalde kabul etmeyeceğin şeyleri bile tolere edersin.
Ama bu tamamen körlük değil aslında; yoğun duygunun aklı geri plana atması. Zaman geçip heyecan azaldığında mantık tekrar devreye girer ve gerçekleri daha net görmeye başlarsın.
Bende Aşk mantığın önüne geçemediği için kör etmez diye düşünüyorum, tabi bazı insanlar kör etmesine izin verirse o ayrı 😃
Kör etmez ama filtreler. İnsan aşıkken karşısındakini olduğu gibi değil, görmek istediği gibi görmeye meyilli olur. Bu yüzden bazı şeyleri fark etmesi gecikir mantık değil, algı yumuşar diyebiliriz
Etmemeli ederse kaybermeye mahkumdur mantığını kaybeden kişi
Kişi mantığıyla hareket edebiliyorsa seviyordur, gözü kör olmuşsa âşık olmuştur.
Başa gelecek olduktan sonra kictaki donun lastiği kendiliğinden dusuyor
Bazen ediyor ama eninde sonunda mantığa geri dönüyorsun
Ediyor bence. Aşk bitip aklın başına gelince, ben ne yaşadım şaşkınlığı var bide🤓
Kısmen diyeyim
Ediyor maalesef
Aşık olunca beyin mantığı biraz devre dışı bırakıyor gerçekten doğru
Kabe de hacılar hu der Allah 😂
Aşk akıl mantık işi değil
Kız amaç o ya💅
Aşk mantığı hiç bir zaman sevmedi...
Evet aşkta mantık ne arar
Görmek isteyene etmez
Kör ediyor, aşk da böyle bir şey
Geçici körlük
Evet