Üvey abiye aşık olmak etik değil midir?

Öncelikle hiçbir şekilde kan bağımız yok. Onun babası ve benin annemin evliliği vesilesiyle üvey abim oldu o zamanlar ben 8 yaşındaydım o da 15'di. Benim annem biraz ilgisiz bir kadın o benimle annemden çok ilgilendi, her zaman koruyup kolladı, hep çok değerli hissettirdi. Onun annesi vefat etmiş benim annemle babam ise boşanmış olduğundan birbirimizi iyi anlıyorduk. 18'ine geldiğinde üniversite için başka şehre gitti o uzaktayken o ev o kadar dar geliyordu ki bana yazları iple çekiyordum gelsin diye, bazen ben onun öğrenci evine gidip birkaç gün kalıyordum, bana şehri gezdirip sen de burada okursun belki diyordu, kız arkadaşlarını o zaman bile kıskanıyordum, ona hep çok hayrandım. Sonra annemle onun babası boşandı ben annemle başka bir eve taşındım o da zaten okuduğu şehirden geri dönmedi orada iş bulup hayatını kurdu ama ebeveynlerimiz ayrılsa bile bizim iletişimimiz hiç kopmadı. Tahmin edeceğiniz üzere ben üniversite için onun yaşadığı şehri seçtim, çok sevindi evim okula yakın bende kalırsın dedi. O zamandan beri 3 yıldır birlikte yaşıyoruz, üniversitenin ilk yılları beni arkadaşlarıyla kardeşi olarak tanıştırıp ortamlara sokuyordu, kız arkadaşları oluyordu ama sonra daha sakin yaşamaya başladı, sadece işe gidip geliyor ve evde benimle vakit geçiriyor ve ben de artık ona duyduğum aşkı içimde tutamıyorum. Onunla aynı evde yaşamak artık çocuk olduğumuz zamanlardaki kadar kolay değil, ona olan hislerim artık çocuksu bir hayranlık değil kötü şeyler düşünüyorum, hayaller kuruyorum bazen evliymişiz gibi davranıyorum ama bir adım atarsam onu kaybetmekten korkuyorum. Onun da beni çok sevdiğini biliyorum ama ne şekilde olduğunu bilmiyorum. Mesela ben ona yük olmak istemediğimden ev giderlerine ortak olayım diye part time bir işe girdim, kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalıştığım için benimle gurur duyduğunu ama derslerime odaklanmamı geri kalan her şeyle kendisinin ilgileneceğini söyledi. Hastalandığımda, başıma bir şey geldiğinde üzerime titrer, arkadaşlarımın hepsini tanır, güvenmediği insanların yanında beni tek bırakmaz. Bana hep benim küçük prensesim der... ben artık onun küçük prensesi değil kadını olmak istiyorum.

Üvey abiye aşık olmak etik değil midir?