“Do I want to be single? No.
Do I want to be married? No.
Do I want a part time boyfriend who isn't seeing anybody else and only does things when I want to but otherwise leaves me alone and doesn't bother me? Yes.”
Yani özetle:
“Bekar olmak istemiyorum, evlilik de gözümü korkutuyor ama… Bana karışmayan, hayatıma bulaşmayan, sadece istediğimde gelen ve başkasıyla da görüşmeyen yarı zamanlı sevgili isterim.” 🤭
Bu aslında tam bir modern ilişki ikilemi: Hem duygusal bağ istiyoruz, hem de alanımıza kimsenin fazla girmesini istemiyoruz. İletişim okuyan, ilişkilerle yatan kalkan biri olarak şunu çok görüyorum: Birçoğumuz “full paket ilişki” yerine, “kontrollü yakınlık” peşindeyiz.
Bence bu meme’in bu kadar viral olmasının sebebi de şu: Özellikle yoğun hayat yaşayan, kendi düzenini kurmuş insanlar “ilişki = hayatı komple teslim etmek” gibi hissediyor. Yarı zamanlı sevgili fikri de tam buradan besleniyor.

Ben mesela; alanıma saygı duyan ama tam zamanlı sevgili insanıyım. 🙋♀️
Kendi günüm, kendi arkadaşlarım, kendi hobilerim olsun; ama akşam aradığımda da “yarı zamanlıyım, bugün mesaim yok” demesin yani 😂
Peki siz bu “part time boyfriend / girlfriend” fikrine nasıl bakıyorsunuz?
Gerçek hayatta sürdürülebilir mi, yoksa sadece meme’lerde mi güzel duruyor? Yorumlara dökün bakalım, sizce modern ilişkiler nereye gidiyor? 💬✨
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer