Eşim geçmişini gizleyip beni yalanlarla kandırmış, bu durumda boşanmalı mıyım?

Arkadaşlar bir yıllık evliyim bu zamana kadar en hassas olduğum konu yalan ve ihanet ben evlenene kadar hiç sevgilim olmadı flörtüm bile erkekler ile aramda her zaman mesafe vardı haliyle kendim gibi daha önceden sevgilisi olmamış biri ile evlenmek istiyordum bir gün biriyle tanıştım bana daha önce sevgilisinin olmadığını (ben hassasiyetimi söylemedim o durup dururken anlattı) aşık olmadığını kadın hayatı olmadığını söyledi kısaca bayağı inandırıcı konuştu ve ben de inandım kendim gibi biri bulduğumu düşünüp sevinmiştim çünkü birinin daha önce birine karşı bir şeyler yaşadığını düşünmek asla istemediğim bir şeydi üç yılın sonunda evlendik bana evliliğimizden sonra teşekkürler etti daha önce bir kadına dokunmadım dahi o yüzden evliliği yürütebilir miyim kadınıma yetebilir miyim endişelerim vardı tarzı kelimeler ile benim net bir şekilde emin olmamı ve ona sonsuz güvenmemi sağladı iki gün önce evlilik yıldönümümüzden iki hafta sonra içimdeki ses ile onun sosyal medya hesabını kendi telefonuma da yüklemeye karar verdim bu durumda eski mesajlar geri geliyormuş benim yüklemem ile tüm mesajları geri geldi+18 sayfalardan kızlara yazmış özel fotoğraflar istemişti ben bunu görünce aşırı derece şaşırdım kendime konduramadım çünkü bu zamana kadar bana öyle bi güven vermişti ki bunu ondan asla beklemiyordum keşke sadece bu kadarı ile kalsaydı görmemezlikten gelip sadece yüzleşmeyi düşünüyordum ama sadece bir kişi ile kalmıyordu bir çok mesaj vardı özel bölgesini atmıştı bir çok kişiye ve bi es uygulamasından numara istemişti ve en son beni yıkan o video bir kadın ile birlikteliğini videodan izledim bu benim için akıl almaz bir olaydı elim ayağım titredi kalbime sanki bir ok saplandı hiç beklemiyordum ondan böyle bir şey iki gündür kendime konduramadıyorum göz yaşlarıma hakim olamıyorum bu olay beni derinden sarstı o video ile ona olan tüm güvenim sevgim gitti hayal kırıklığına uğradım nasıl bu denli hassas olduğum bir konu üzerinden bana yalan söylemişti nasıl beni salk yerine koymuştu nasıl da inanıp kanmışım şu an sadece aklımda şüphe ve hayal kırıklığı var güvensizlik var ya benim haberim olmadan biz birlikteyken de yaptıysa kızı evine çağırmış ve biz sevgili iken nişanlı iken bazen uykuya daldım vesayre diyerek saatlerce ortadan kayboluyordu ve bu gündüz oluyordu acaba o zaman da mı çağırdı güvenim sarsıldı hayal kırıklığına uğradım her kelimesi yalan her şeyi sahte gibi geliyor artık bir kere alışan bir kere ile kalmaz düşüncesindeyim bilmiyorum duygularım çok karışık siz olsaydınız bu durumda ne yapardınız?

Güncellemeler
4 ay
Boşanıyoruz
Eşim geçmişini gizleyip beni yalanlarla kandırmış, bu durumda boşanmalı mıyım?