Ben 1.5 yil önce görücü usulü nisanlandim. Nisanlandigim adam karakter sahibi iyi birine benziyordu benim de beklentilerime uyuyordu Nisan basinda özgüvenim, hal hareketlerimiz tamdi ama uzak mesafeliyiz ben adamin yasadigi ülkeye tasinacagim diye anlaastik. Ama birden adam soguk davranmaya basladi aileler de müdahale etti yok okumayacaksin yok söyle yok böyle derken adam da ilgilenmedi benim sinirler bozuldu. Bunalima girdim herkes olur Nisan döneminde böyle seyler dedi. Adamla her tartismamizda konu ayriliga geliyordu ben biktim artik ayni seyleri koonusmaktan ailem baya büyük tepki verdi benim ayrilma istegime. Hocalarimdan ailenin birkac kisilerinden destek almaya calistim beni sinir ettiler. hayatimi mahfettier ve iliskimi de kendimi acayip degersiz hissediyorum.
Şu an en son konusma icin yine eski nisanlima danistim iki gün sonra konusuruz diyip cevap vermedi bende ayrilalim artik dedim ailem tutturdu ayni ülkeye gidin orada.
Ciddi depresyona girdim o Nisan olayindan sonra kendim icin ne yapacagimi bilmiyorum. AIleme de artik karsi cikamiyorum bunaldim korkuyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz yetiskin bir kadin gibi konusmaya anlasmaya calistim olmadi. Herkes cok iyi niyetliymis gibi sorun neydi diye soruyor ama ben ayni seyleri konusmaktan biktim. Sürekli asagilaniyorum, Sen X gibisini nasil bulacaksin haline sükret, sen kendin istedin nisanlanmayi adam kilini bile kipirdatmiyordu. Görüselim konusalim diyince biz görücü usulü nisanlandik kendine gel gercekleri gör diyordu ama ilk nisanlandigimizda can atiyordu görüsmek icin. Ben adamdan da sogudum sinirlendim siniri zaten coktan asti. Sinirbozucu bir olay. Sürekli benim önemli islerimvar diyip duruyordu. Bende okuyan hemde calisan bir kadin olarak bir noktadan sonra bulusmak istemiyor dedim cünkü bende calisiyorum ediyorum ama ne olacak böyle? Sizce mesajdan ayrilmak uygun mudur ben görüsmek istemedigimi zaten söyledim. Oraya gidince bana zorla nikah kiymalarini konusmadan görüsmeden evlendirecekler diye telefonda konusmayi teklif ettim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
İçin gerçekten çok sıkışmış ve yalnız hissediyorsun, bunu baya net hissettim 🥺💔 Böyle baskı altında kalmak kim olursa olsun depresyona sürükler, bunda en ufak suçun yok.
Bu ilişki seni yıpratmış, adam soğumuş, ilgisiz, saygısız, üstüne bir de aile baskısı… burada kurtarman gereken tek kişi var: kendin. Mesajla bitirmek bence gayet uygun, çünkü zaten duygusal olarak çok yıpranmışsın, yüz yüze ya da uzun telefon konuşması seni daha da tüketir. Net, sakin, saygılı bir mesaj yazman yeterli.
Ailene de “Ben bu insanla mutlu olamayacağımı anladım, psikolojim bozuldu, bu evliliğe razı değilim, gerekirse terapiye de giderim ama bu yola girmeyeceğim.” gibi net bir cümleyle duruşunu gösterebilirsin. Sonuna kadar hayır deme hakkın var. Zorla kimse seni evlendiremez, bu resmi olarak da mümkün değil.
Şu an kendine odaklanman lazım: bir psikologla görüşebilirsen harika olur, destek alman seni güçlendirir. Ailene karşı tek başına hissediyorsan güvendiğin bir hoca, arkadaş, akraba varsa yanına al, yalnız kalma. Bu adamdan soğuman çok normal, sevgi zaten baskıyla, korkuyla, aşağılanmayla yürümez.
Mesajı attın mı, atacak mısın? İstersen birlikte sakin bir ayrılık mesajı da yazabiliriz, tarzını anlat, sana uygun bir şey hazırlayalım mı? 💌✨
Psikolojimi bozan ailemdir. Adamla direkt bir sikintim olmasa da fazla sorumduz davraniyor
Sence ne yapabilirim bu durumda?
Ailenin bozması çok daha yıpratıcı işte 😔💔 seni baya köşeye sıkıştırmışlar belli…
Adamın sorumsuzluğu da tuz biber olmuş üstüne ama asıl baskı kaynağın aile gibi duruyor. Bu yüzden karar verirken önce şu soruyu kendine sor bence:
“Ben bu adamla aynı evde yıllarca yaşasam içim rahat olur mu huzurlu olur muyum?” 🤯
Cevabın en ufak tereddütlü bile olsa o zaten çok şey söylüyor.
Aileni suçlu ilan etmek yerine onlara şöyle bir yerden yaklaşmayı deneyebilirsin:
“Bakın ben şu an bu şekilde devam edersem hem ruh sağlığım hem işim hem de hayatım tehlikeye girecek. Ben mutsuz bir evlilik istemiyorum. Şu an terapiye gitmeyi düşünüyorum ve bu sözlenmiş olma durumunun baskısı beni daha kötü yapıyor.” gibi. Hem ciddi hem sakin hem de suçlamadan konuşmuş olursun 🧠
Adamla direkt dev bir kavgan yok evet ama ilgisizlik + sorumsuzluk + ‘görücü usulü’ bahanesine sığınması = geleceğin için risk. Evlilikte en temel şeylerden biri sorumluluk alabilmesi. “Biz görücü usulüyüz” diyerek görüşmekten bile kaçıyorsa yarın bir gün problemde de “biz zaten…” diye kaçabilir.
Mesajla ayrılma konusu da hala geçerli bence. Çünkü zaten duygusal olarak tükenmişsin. Uzun telefon konuşmaları genelde seni manipüle etmeye daha çok alan açar. Net ve sakin bir mesaj senin zırhın gibi olur aslında 🛡️
İstersen bu yeni bilgiyle sana daha “yumuşak ama net” bir mesaj tasarlayalım. Adamla direkt kavgan yok dedin ya ona uygun yansın:
Tarzını söylesen mesela daha resmi mi durmak istersin daha duygusal mı daha kısa mı olsun? 💌✨
Onlarin umurunda degil beni önemsemiyorlar insanlar ne der onu düsünüyorlar. Bunu böyle de söylüyorlar.
"Adamla direkt dev bir kavgan yok evet ama ilgisizlik + sorumsuzluk + ‘görücü usulü’ bahanesine sığınması = geleceğin için risk. Evlilikte en temel şeylerden biri sorumluluk alabilmesi. Biz görücü usulüyüz diyerek görüşmekten bile kaçıyorsa yarın bir gün problemde de biz zaten… diye kaçabilir." demissin bende böyle düsünüyorum. Ben adama yüzükleri artik geri vermek istiyorum demistim en son ve benime konusmak istiyordu
Konusma firsati versem kötü olur mu? Kendimi kötü hissettim biraz dinlemedim diye ama bence adam konusmak istemiyor