selam
37 yasinda evlenmek cikmaz yola mi girer? Cokmu imkansiz?
selam
37 yasinda evlenmek cikmaz yola mi girer? Cokmu imkansiz?
Evlenmek zor değil, birini beğenmen zor.
Çünkü insan kendini hala genç zannediyor ve eskiden karşısına çıkan kişiler gibi birini arıyor. Bir de mesela senin içinde istek azaldığı için karşı tarafın çabalamasını istiyorsun, ama karşı taraf da olgun yaşta olduğu için o da seninle aynı durumda, o da artık çabalamıyor. Bu yüzden ileri yaşlarda evlilik yapanların artık genç olmadıklarını fark edip daha uyumlu daha toleranslı davranmaları gerek. Ve tabi ki daha az beklenti.
30 üstü kişilerin yaptığı en büyük hata da şu. "Bu yaşıma kadar kötüsü içinm mi bekledim? kötüyü kabul etseydim zaten çoktan bulurdum. Ben zirvedekini istiyorum, en iyisini istiyorum" demeleri.
İşte bunu diyen kişi sonsuza dek yalnız kalmaya mahkumdur. Çünkü genç ve güzel halinle zirvedeki kişilerin dikkatini çekememişsen, yaşlanmaya başlamış halinle asla çekemezsin. Gençlikteki güzelliğimizi çoktan kaybetmiş insanlar olarak bu gerçeği hepimiz kabul etmeliyiz.
Biraz abartıyorsun ama çok insani bir yerden. 37’den sonra evlenmek zor değil, sadece daha seçici olduğun için öyle hissettiriyor. Artık ne istemediğini çok iyi biliyorsun, saçma tavizlere sabrın yok, kırmızı bayrakları anında yakalıyorsun; bu da “kimse yok” algısı yaratıyor. Çevrede herkes evli olunca ister istemez “bende mi bir sorun var” düşüncesi geliyor ama çoğu insan bu yaşta daha bilinçli evleniyor ve daha sağlam ilişkiler kuruyor. Yani geç kalmış değilsin, standartların yükselmiş durumda ve bu aslında iyi bir şey. Şu anki duygu biraz “yalnız kalırım mı” korkusu, gerçek ise “neyi hak ettiğini biliyorsun.”
Evlenirsin ama çocuk yapman çok riskli. Çocuk yapmama şartıyla evlenirsen hayatının geri kalan günlerini iyi bir eş ile geçirebilirsin belki. Tabi o yaşta adamlardan iyi biri çıkarsa.
Bende çok uzun süredir yalnız ve mutsuz ama olgun, tecrübeli, sadık, arzulu ve doyumsuz erkeğim. Saygı ve sevgi olmaza olmazımdır. Hayatımda olmanızı çok isterdim!!!
37’den sonra evlenmek asla çıkmaz yol değil, gerçekten abartıyorsun demiyim ama kendine fazla yükleniyorsun bence 🥺✨ Günümüzde insanlar zaten daha geç evleniyor, 38 yaş tam farkındalık yaşı. Ne istediğini biliyorsun, drama çekmek zorunda da değilsin 😌❤️ Önemli olan doğru insan, doğru zaman. Sen şu an nerede takılıyorsun, çevreni genişletmek için neler yapıyorsun, biraz anlatır mısın? 💬💕
Cevap
51Cevap
Bakire kalabildiysen alan olur 40+. Değilsen 47-55 arasından aşağısını düşünme. Yorumuma kızacaksın biliyorum ama gerçek bu
Gerçekçi olalım, evlilik maddi ve manevi bir boyut, maddi güç ve arada iletişim duygusallığı varsa evlenmenin pek bir yalının olduğunu düşünmüyorum
zaten bekarken de bir cinsel hayatin var ise , bu yastan sonra sen kimsenin o.. ssuruguna katlanamazsinn
Zor olur birine alışmak aynı evde baya bi aşık olman lazım ki batmasın sana evde
İşte ondan diyorum
O zaman gerek yok
Kolay da işte fazla seçici olamazsın
Kadınlar için tabii
her yaşta yapılabilir , her yaşta ayrı güzeldir, ama 3 sene 😅🤣
Hiçbir zaman hiçbir şey imkansız değildir her yaşın kendine göre bir özelliği bir güzelliği vardır
Abartıyorsunuz. biz de hala evlenmedik, edebimizle yaşamaya çalışıyoruz, insan 20 yaşında da ahlaksız olabilir,40 yaşında edep ahlakıyla bekar da kalabilir, sorun etmeyin
İlk evlilik mi olacak
Mantıklı birisi ile. gayet sorunsuz evlik olabilir
Bu yaştan sonra evlenip ne yapacaksın ya milletin dırdırına mı çekecen
Çok çirkin, boşanmış, çocuklu, huysuz, pasaklı, saçaklı, kilolu vs vs vs o zaman imkansız.
Yok canım neden imkansız olsun ama alışmak zor gelmez umarım
Değil ama denk gelmesi lazım düzgün birinin. Bir de evlenmemiş çocuksuz vs gibi kriterler koymamalısın
neden olmasınkı arzucum sen hangı sehırdesın. belkıde sehrı degıstırmen ıse yarar
Zor tabiki ya evlenirsin ama mantık bende düşünmüyorum
İşin gücün yerinde ise boş ver evliliği falan takıl hayatını yaşa
Kaç yaş biri sizin için uygun kriteriniz neler
Gerçekten zor yani bu zamanda normal evlenmek bile zorken yani
Çok erken bir yaş değil aslında neden bu kadar bekledin peki?
Hayatına giren oldumu?
Konuşabilirmiyiz?
Konuşalım istwrmisin
Erkek için normal ama kadın için zor artık
37 yaşındaki erkek 30-35 kadın bulur ama 37 yaşındaki kadının bulacağı 40 üstü olur. 40 üstü bekar erkek zordur. Çoğu boşanmış rahat takılan rahat hayat sürmek isteyenlerle dolu. Belki 50 üstü bulursun
Sus la
Yeterince seversen zor değil
Teyzem evlendi
Istersen sana anlatayım detaylı
Sende evlenirsin bir gün üzülme sabırlı ol
Zor evet alışılmış bir durum değişecek
Selam anam ilk evlilik mi
Zor ama imkansız değil
neden zor olsun ki canım
maşallah sana
mewlam gönlüne göre versin
Para var mı ondan söz et