İlk sevgiliden sonra kimseyi sevememek normal mi, duygularım mı tükendi yoksa zamana mı bırakmalıyım?

Ya çokta büyük değilim aslında ama birini sevdim cidden sevmiştim sonra uzaklaştım ayrıldık ayrilmak istedim çünkü bana zarar veriyordu ama sanırım hala daha seviyorum sadece gururuma ve karakterime yediremedigim için kabullenmekte zorluk çekiyorum onu unutmak için birkaç kişiyle konuştum yaptığım çok yanlış biliyorum hala onu unutamadığımi anladim zaten sonradan konuştuğum herkese söyledim herkes çok ilerlemedigi için anlayışla karşıladı her unuttum sandigimda unutmamış oluyorum sonra biri çıktı onla da konuştuk karşıdaki kişiye onu kırmak istemedigimi ondan konuşmak istemediğimi söyledim yine anlayisla karşıladı ama hani farklı sadece iki gün konuştuk ama hani sevmek istiyorum sevilmeyi hakeden birisi ama sevemiyorum hani ilk sevgilimden sonra kimseye iyi ya da kötü bir şey besleyemiyorum benimle konuşmak isteyen kişiye ben söyledim asla eskisi gibi birini sevemiyorum hissedemiyorum iyi birisin anlıyorum seni incitmek istemiyorum kendime güvenmiyorum hislerimin arkasında durabilir miyim bilmiyorum diyorum yine de bunu sorun etmiyor ama hani rahatsız edici bir şekilde de konuşmuyor benle saygılı mesafeli samimiyet kurmaya çalıştığında ben yine hatırlatıyorum ilişki istemedigimi hazır olmadığımi yine bir şey demiyor ve anlayışla karşılıyor ama aşırı saygılı aşırı nazik aşırı dusunceli kısa bir süre ama beş aylik unutamadigim iliskimde yapılmayan şeyler hiçbir şey olmadigim kisi tarafından yapılıyor sevmek istiyorum ama sevemiyorum sanırım cidden hislerimi kaybettim ilk defa buraya soru soruyorum doğru yere mi yazdim onu da bilmiyorum cevaplarsiniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim

İlk sevgiliden sonra kimseyi sevememek normal mi, duygularım mı tükendi yoksa zamana mı bırakmalıyım?