Erkek bir kadınla ilişki ve evlilik düşünüyorsa nasıl davranmalı, nasıl dinlemeli?

Eskiden erkekler böyle sorular soruyorlardı, açın sitede görebildiğiniz en eski soruya bakın. Eskiden kadınlar da erkekler de nasıl karşı cinse açılabilirim nasıl ilişki kurabilirim tadında sorular soruyorlardı, şimdi sorularımız da bencilleşti. Benimle ilgilenmiyor, ayrılalım mı tarzı sorular olmaya başladı..

Ilişkilerde de bencilleşmiş olabiliriz. Benimle ilişki kurmak istediğini hatta evlenmek istediğini söyleyen bir arkadaşım görüntülü konuşalım da konuşalım diyordu kaç gündür. E ara hadi konuşalım dedim. Fazla da zamanım yok dedim, başka yapmam gereken şeyler de vardı. Sanki 25 dk onun hayatını dinlemiş gibi hissettim. Ben kendi hayatımla ilgili önemli bir kararımı açıklarken kamerayı kedisine çevirdi, ya pardon da ben konuşuyorum. Sonra da susmadı zaten benim sözüm yarım kaldı.. merak etmedi bile. Kapattıktan sonra da mesaj atmış senin zamanın az olduğu için çok konuştum kusura bakma falan diye. 25 dk konuşup sonra da mesaj atmak garip. Benim zamanımın az olmasıyla bağlantısı nedir? Madem ki karşı taraf zamanım az diyor, fazla derin konulara girmezsin, onu dinlersin çoğunlukla, çünkü konuşmak isteyen sensin. Beni merak etmiyorsan neden istersin ki?

Insanlar çok mu yalnız? Çevrelerinde anlatacak kimseleri yok mu? Bu yüzden mi birini bulunca yapışıyorlar heeer şeyi anlatmaya çalışıyorlar.. Bence bir erkek bir kadınla ilişki kurmak ve hatta evlenmek istiyorsa susmasını bilecek. Kadındır esas konuşan, biz bugüne kadar hep böyle bildik. Günlük hayatında 15000 kelime kullanan kim? Kadın. Erkek değil. Erkek susup karısını dinleyecek. Nokta. 😂

Sonra uzun zamandır konuşmadığım o erkeğe mesaj attım. Aradı biraz sonra, konuştuk. Işten çıkarıldığımi falan bildiği için neler yapıyorsun falan dedi, dinledi. Biraz yatırım tavsiyesi istedi 😂 aramızda esprisi var YTD (yatırım tavsiyesi değildir) fonu önerdim. Uzun zamandır konuşmadığımiz için arayamadım seni dedi. Yani utanmış galiba.. bilmiyorum bunun samimiyeti de tekrar beni ararsa anlaşılır. Ama sınavımın nasıl geçtiğini soracaktır eminim. O mesela bana daha iyi geldi. Bir karşılıklılık vardı, ben onu dinledim o beni dinledi. Ikimiz de birbirimizi merak ediyorduk, monolog değildi.

Erkek bir kadınla ilişki ve evlilik düşünüyorsa nasıl davranmalı, nasıl dinlemeli?