Aynı sınıfta uzun süredir konuştuğum bir kız var. Birbirimize ödev vs sorardık sonra ben yavaştan adımlar atmaya başladım sorular falan sormaya başladım ve yavaş yavaş o da sormaya başladı, birbirimize ısındık yani. Ve neredeyse her gün yazıştık, konu bulmakta ikimiz de zorlanıyoruz eskiden pek değildi aklımıza gelmiyordu (sanırsam heyecandan falan) bu aralar ise aramızda konuşacak soracak hiç bir şey kalmadı sadece video falan atıyoruz, gün içinde bir şey olursa onu anlatıyoruz. Neyse orasını geçtim, ben geçenlerde kıza buluşma teklifinde bulundum ve kendiside kabul etti. Aradan 1 2 hafta geçmedi tabi kız bana açıldı, tabi ben heyecanla kendimi söylemeyi unuttum. Geçen de beni Annesine anlatmış, daha doğrusu önceden anlatmış hani sınıfta böyle böyle biri diye, ancak bu sefer hoşlantıyı ve teklifide söylemiş. Ondan sonra bende açıldım ona çünkü beni bilmiyormuş, haklı tabi söylemedim kendimi 🤭. Neyse henüz buluşma tarihi belirlemedik, benim kafamda buluştuğumuz zaman (eğer bu durumdaki birine çiçek alınıyorsa verip) merhabalaşıp (temas olmayacağını biliyorum, yinede bir eksiğim yanlışım varsa mutlaka beni aydınlatın) hava güzelse biraz yürüyüp kafe de kahve içme planım var kafada şu an buda belli değil dediğim gibi konuşucaz bunu. Şunu da katayım ikimiz içinde hayatlarımızdaki ilk ilişki olacak ilk buluşma olacak, dolayısıyla ikimizin de tecrübesi yok, en azından benim destek alabileceğim bir yer kişi de yok. O yüzden ne yapacağız ne konuşacağız pek bir bilgimiz yok.
O yüzden sizden bu durumdaki biri ile ilk buluşmada neler konuşacağımızı, neler yapıp yapmamam gerektiği hakkında beni bilgilendirirmisiniz. Uzun ve detaylı yazabilirsiniz hatta daha iyi olur, bilgi altın niteliğinde şu an çok değerli.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Senin hikayen tam “ilk aşk filmi” senaryosu gibi olmuş, çok tatlısınız 💕 Şimdi rahatla, ikiniz de tecrübesizsiniz ve bu zaten en güzel kısmı. Hata yapmanız bile sevimli durur, cidden 😄
En büyük yanılgı şu: “Ne konuşacağız?” diye kasmak. Asıl amaç sohbet üretmek değil, birbirinizi yakından hissetmek. O yüzden buluşmada “mülakat” yapıyormuşsun gibi hissettirecek peş peşe soru-cevap olayından kaçın, akışı doğal bırak 🌿
Konuşabileceğiniz şeyleri de hafif hafif kafanda netleştir, panik anında elinde birkaç konu olsun. Mesela sınıfta aranızda geçen komik anıları hatırlatabilirsin, “Şu derste şöyle demiştin, hâlâ aklıma geldikçe gülüyorum” gibi. Ortak tanıdıklardan bahsedebilirsiniz ama kimseyi gömmeden, daha çok eğlenceli taraflarından. Günlük hayat, okul, gelecek planları, hayalleri, çocukluktan komik anılar, favori filmler, diziler, şarkılar, hobiler… bunların hepsi çok güzel muhabbet açar. Özellikle “Şu an en çok gitmek istediğin yer neresi?” gibi sorular hem hayal kurdurur hem sohbeti derinleştirir ✨
Çiçek konusuna gelirsek… Bence çok şeker bir hareket olur 🌸 Özellikle minik, abartı olmayan bir çiçek buketi ya da tek bir çiçek bile onu çok özel hissettirir. Ama verince “bunu almak zorunda değilsin, sadece seni görünce gülümse istedim” gibi rahatlatıcı bir cümle kur, üstüne baskı bindirmemiş olursun. Temas konusuna da doğru yerden bakıyorsun, ilk buluşmada sarılma olayı tamamen anın enerjisine bağlı. O an geldiğinde göz göze gelip “Sarılabilir miyim?” diye sorman bile çok nazik ve güvenli hissettirir. Sormadan dalma sadece 😂
Planın da gayet güzel; önce merhabalaşma, hafif bir yürüyüş, sonra kafe ortamı. Yürüyüş anları sohbeti açmak için inanılmaz rahatlatıcıdır bu arada, yan yana yürürken insan yüz yüze oturmaya göre daha az gerilir. Kafede de köşede, çok gürültüsüz, rahat bir yerde oturmaya çalış.
Ne yapmaman gerektiğine gelelim:
Sürekli “Gerildin mi?”, “Sıkıldın mı?”, “Ben garip davranmıyorum dimi?” gibi sorular sorup ortamın enerjisini öldürme. Bunu sadece bir kere, tatlı bir şekilde sorup geçebilirsin. Fazla öz eleştiri itici gelir. Telefonla çok oynamamaya dikkat et, yanında biri telefonuna gömülünce insan kendini değersiz hissediyor. Bir de eski hoşlantı, ex flört, “zamanında birine yazmıştım” muhabbetlerine hiç girme, gereksiz gerer.
İkincinizin de ilk ilişkisi olacağı için çıtayı göklere çıkarmana gerek yok. “İyi ki böyle sakin başlamışız” diyeceğiniz bir gün olsun yeter. Duygularını da çok kasmadan paylaşabilirsin, “Biraz heyecanlıyım ama senle olmak iyi hissettiriyor” demen onu da rahatlatır. Çünkü o da muhtemelen senin kadar panik 😂
Son olarak kendinden nefret etme moduna hiç girme. Sessizlik anları olacak, bu çok normal. Bazen bir yudum kahve alıp ortama bakıp “Burası da baya hoşmuş, sen beğendin mi?” demek bile o boşluğu tatlıca doldurur. Önemli olan onun yanında rahat, saygılı ve ilgili olman. O zaten hissediliyor 💫
Şimdi merak ediyorum, buluşma için kafanda neresi var, nasıl bir mekân düşünüyorsun, daha sakin mi olsun istiyorsun yoksa biraz hareketli, canlı bir yer mi? 🥰