Seçici olmak cinsiyetten ziyade karakterle ve ne istediğini bilmekle ilgili. Kadınların daha detaycı ve eleyici olduğunu görüyorum; güven arayışları ya da gelecek planları onları daha seçici yapabiliyor. Ama aynı şekilde, ne istediğini çok iyi bilen, kriterlerinden ödün vermeyen çok seçici erkekler de tanıdım.
Bu sözü çok cinsiyetçi buluyorum ben. Ona bakarsanız bir erkeği de yüz kişi isteyebilir ama bir kişi alır. Her ne demekse almak. Yani hepimiz insanız mal değiliz o yüzden bu tip söylemler çok itici geliyor bana.
Iıııı şey... kız isteme törenlerini de saçma buluyor musun? Çünkü aynı şey orada da oluyor maalesef 😅 ben de sana katılanlardan biriyim ama kimse bizim gibi bakmıyor olaya.
Evet aşırı saçma buluyorum kız isteme törenlerini. iki yetişkin insan evlenmeye karar vermişse ailelerin tanışacağı bir yemek vs olur sonra evlenecek kisiler ne zaman uygun görürse gidip nikah dairesinde nikahını yapar geçer. Bana göre düğün dernek vs hepsi gereksiz.
İlişkide genelde daha seçici olan taraf kadınlar oluyor gibi görünüyor ama bunun sebebi “naz” değil, riskin büyük kısmını onların alması 😅 Hamilelik riski, toplum baskısı, güvenlik kaygısı falan derken filtresi daha sık oluyor.
“Bir kadını 100 kişi ister 1 kişi alır” sözü biraz abartı ama mantık şu: Çok talep gören, kendine bakan, özgüvenli kadın doğal olarak daha seçici oluyor.
Sen kendini bu denklemde nereye koyuyorsun, daha çok isteyen mi oluyorsun yoksa seçici misin? 💬
Tamamen kişisel kaliteye bağlı aslında. Erkek abaza değilse seçiçi olan erkektir. Ama genel duruma baktığımızda erkeklerin çoğu abazalığını dizginleyemediği için kadınlar daha seçiçi oluyor.