17 yaşımdan 21 yaşıma kadar uzak mesafe ilişkisi yaşadığım kişi bu. Biz sevgiliyken sık sık ziyaretime gelirdi. Benim ailemin istememesi sonucunda bana saygısızlık ettiği için ayrılmıştık. Her doğum günümüzde bir birimize kısa mesajlar attık ayrıldığımız dönemde bile. Geçen gün doğum günüydü ona mesaj yazdım ve konuşma akıl almaz şekilde uzadı. Onunla konuşmayı dertleşmeyi çok özlediğimi fark ettim. Oda öyle olduğunu söyledi ve barıştık. Şimdi tekrardan ona güvenip bu yola çıktığım için pişman olur muyum?
Belki aklınız başınıza gelmiştir. Çünkü olgunlaşmanın ve mantıklı düşünmenin de bir yaşı var. Belki olur ama sabır her şeyden daha önemli. Çünkü yaşınız hala genç ve önünüzde amaçlarınız hedefleriniz var. Şimdiki yaşlarda eski nesil insanlar evleniyordu çünkü kadınların üniversite okumak kariyer gibi hedefleri eski tarihlerde olmuyordu, şimdi bir kadın üniversitesini bitirip kpss ile kafayı bozunca evliliği de reddediyor, evlendikten sonra da kpss sınavıyla uğraşıp kocasıyla sınav stresi yüzünden kavga edip boşanma aşamasına geliyor. O yüzden mantıklı kararlar verin tam donanımlı bir şekilde olduktan sonra evlilik düşünün.
0
2 Yorumla
Soran
6 ay
O benden 5 yaş büyük. Biz beraber olduğumuz dönemde iş değiştirmesini benim yaşadığım şehirden ev almasını ve iyi birikim yapmasını ve kendi işini yapmasını sağlamıştım daha o yaşımda. Becerikli biriydi ama kullanmayo bilmiyordu. Bizim ayrı olduğumuz dönemdede kariyer olaylarını halletim. Şimdi ben 23 yaşındayım o 28 yaşında. Artık beraber olmamamız için tek engel babam gibi duruyor bilemiyorum. Babamda onu değil onun babasını sevmediği ve ailesine sahip çıkamayan alkolik bi adam olduğu için geçmişinde kabul etmiyor
Tek sorun aileler. Köprüyü geçene kadar eşeğe dayı de demişler. Yani evlenene kadar ne kadar çabuk evlenirseniz sizin için o kadar kâr. Bu işlerde kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ama siz birbirinizi sevmek zorundasınız.
Hikayen çok tanıdık geldi, kalbinin karışması aşırı normal 🥺💘 Uzak mesafe, yıllar, ilk aşk tadı derken insanın içi kıpır kıpır oluyor. Mesajlardan da baya özlem ve sahiplenme enerjisi akıyor resmen 😅💬
Güven konusu ise tek hamlede gelmiyor, yavaş yavaş kuruluyor. Bence şu an hemen “sonsuz güvendim” moduna geçmek yerine, söyledikleriyle yaptıkları tutarlı mı biraz izle. Geçmişte aileye saygısızlık kısmını da mutlaka sakin sakin konuşun, “o durum tekrar yaşanır mı”yı netleştir.
Kalbin ona gitmek istiyorsa gitsin, ama aklını da yanında götürsün, ikisi el ele olsun yani 🧠❤️ Sence bu sefer o ilişkiniz için gerçekten emek vermeye hazır mı, hislerin ne yönde?