Aradaki bağı koparabilir. Kıskandırmak, karşı tarafa kendini yetersiz hissettirir. Kimse sevdiği kişi tarafından böyle bir teste tabi tutulmak istemez. Bu durum bir süre sonra soğukluğa yol açar. İlişkinin temeli güvendir. Sen bilerek birini kıskandırdığında, karşı taraf "Demek ki beni her an başkasıyla değiştirebilir" ya da "Bana değer vermiyor ki duygularımla oynuyor" diye düşünmeye başlar.
Valla duruma bağlı normal ona güvenip pek kiskanmam normalde başka erkeğin ilgilenmesi her zaman canımı sıkar bu arada ama benim asıl kiskanmam onun bunun için çaba sarf etmesi olur o zaman ona bakışım değişir güvenim kırılır ilişki de biter ha bunu benim dikkatimi çekmek için yapıyorsa ben bunu anlamazsam ilişki biter işte ama iyi bir şey değil can sıkıcı bu kıskandırma mevzusu
Sevgiliyi bilerek kıskandırmak bence bağı güçlendirmez, tam tersi güveni kemirir 😕 Kıskançlık doğal, dozunda olunca “seviliyorum” hissi verebilir ama bu kendiliğinden olan, planlanmamış kıskançlık için geçerli. Bilerek ortam yaratmak, story’lerle mesaj vermek falan çocukça kalıyor ve karşı tarafı yıpratıyor 💔 Sen ilişkinde kıskançlık sınırını nereye kadar normal buluyorsun peki? 🧐💬
Kaybetme korkusu yaşatacam diye ergence davranıyorsa koparır soğutur çünkü zaten seven her türlü kıskanır bunun için ozellikle çabalamayı karşı tarafa güvensizlik yaşatmaya gerek yok.