Çevremde ve internette yalnız erkek sayısının arttığını görüyorum. Sizce bunun temel sebebi ne? 🙄

Çevremde ve internette yalnız erkek sayısının arttığını görüyorum. Sizce bunun temel sebebi ne? 🙄

Bence 4 tip erkek var.
Farkındalığı yüksek olanlar... Bunlar kadınlara dair çok fazla farkındalığa sahip oldukları için bilerek kadınlardan uzak duruyorlar
Prenses erkek olanlar... Bu arkadaşların sorunu da aslında feminist kadınların dünyasında var olabilmek için erillikten vazgeçmeleri ama bunun ellerinde patlaması. Sadece kadınlarla ilişkilerinde değil iş hayatlarında da dikiş tutturamıyorlar.
Otizm/ruhsal bozukluğu olanlar... Radyasyon yüzünden anne karnında etkilendikleri için mi GDOlu gıda tükettikleri için mi artık neyse ciddi anlamda mentali zayıf olan erkekler var. Bulundukları ortamda yok gibiler. İletişimleri zayıf.
Tipsiz olduğunu düşünenler... Bu arkadaşların bence çoğu öyle itici derecede tipsiz değiller ama chad olmadıkları için tipsiz olduklarını düşünüyorlar. Bazıları ruh halleri tuhaf olduğu için auraları yüzünden itici oluyorlar. Birçoğu da bilgisayar oyunlarında kendilerine bir dünya kurmuşlar orada oyalanıyorlar. Bazıları da ciddi anlamda tipsiz ve kadınlara onları koşulsuz sevmedikleri için de kızgınlar. Reelde sesleri çıkmıyor ama sanalda sövüp duruyorlar.
Son 2 bahsettiğin erkek tipinin karışımıyım erkekleri iyi çözmüşsün deneyimlisin cidden böyle yorumlara bayılıyorum ilişkilerden anlayan karşı cinsi çözmüş kişiler mükemmel kişiler bence
@Ostervolde benimki erkek deneyiminden ziyade erkek psikolojisini teorik olarak çözmüş olmakla alakalı aslında. Kadınlar da erkeklerin doğasını biraz anlamaya çalışmalı bence
Deneyimi olmayan biri bu biçim detaylı şeyler bilemez bence. Sende sağlam bir deneyim var net
Birde son 2 bahsettiğin kişiler için tavsiye versen ne verirdin kabul ediyorum dediğin şeylere uyan biriyim uymak istemezdim ama hayat işte her şey istediğim gibi olmadı
@Ostervolde
Seni şu açıdan tebrik ediyorum. Bir sorunun olduğunu kabul edip çözüm arıyorsun.
Önce aynaya bakınca kendinde seni rahatsız eden şeyler ne ise onları düzeltmenin planını yap. Bak erkekler için dış görünüş meselesi çok esnek bir durum aslında. Sadece uygun saç ve sakal kesimi bile tipini çok değiştirebilir.
Ardından sorumluluk alabileceğin şeylere yönel. Sorumluluk almak bir işe yaradığını hissetmek başarılı olduğunu hissettirir ve kendine güvenin gelir. Senin kendine güvenin gelince çevrendeki insanların sana yaklaşımı da değişir.
Bir işe gir günlük iş de olsa olur. Az da olsa para kazan. Kendini döndürebilecek kadar yani. Daha çok gençsin kendini salma sakın.
Bu çok ciddi ve derin bir konu bazen bununla ilgili videolarda izliyorum tamamen erkeklere veya kadınlara suç atmayı da doğru bulmuyorum. Kişiden kişiye değişir ama genel anlamda en çok Yorumlarda okuduğum genelde şunlar oluyor;
erkeklerin maskülen eril enerji düşük yaşamaları ( Bundan sebep kadınların istemediği halde erkek gibi hissetmesi )
kadına hizmetçi / obje/ anne gibi görmeleri,
narsist özellikler vs vs.
ve en önemlisi duygusal zekanın olmaması
Dediğim gibi en çok bunları okuyorum
Google;
"Lonely male epidemic" (Erkek Yalnızlığı Salgını), erkeklerin giderek artan oranda yakın arkadaşlıktan, duygusal destekten ve anlamlı bağlantılardan yoksun kalması durumudur; bu, özellikle gençler arasında yaygındır, çünkü erkeklerin duygusal ifade ve kırılganlık konusunda yetiştiği kültürel baskılar, sosyal çevrelerini küçültür ve yalnızlık oranlarının artmasına yol açar, bu durum modern dünyanın sosyal değişimleri ve yalnız erkeklerin toksik ideolojilere yönelmesiyle daha da belirginleşmektedir.
Geçen Bi dizi izledim.. 80'e 20 kuralı diye bir şey dediler... Buna göre kadınların %80'i, erkeklerin %20'sini istiyor. Erkeklerin bir çoğunun aslında aseksüel olmamalarına rağmen iradeleri dışında bakir kalmak zorunda bırakıldıkları ve bunun da büyük bir öfkeye yol açtığı anlatılıyordu. Günümüzde sosyal medyanın ve burada yayılan linç kültürünün bu durumu ortaya çıkardığı anlatılıyordu.
Ben iki erkek çocuk annesi olarak çok etkileyici buldum diziyi.
Ailelerin, ötekileştirme ile başa çıkma konusunda desteği çok önemli
Gibi...
Dizi adı verir misiniz ilgimi çeken konulardan çünkü o tarz
@Ostervolde adolescence... 4 bölümlük mini dizi
Ha o muydu tamam onu izledim ben ya
Benim düşünceme göre günümüzde yalnız erkek sayısının artmasının tek bir sebebi yok. Erkeklerden hâlâ güçlü, duygularını belli etmeyen, her şeyi tek başına halleden biri olmaları bekleniyor ama aynı zamanda duygusal, anlayışlı ve ilgili olmaları da isteniyor. Bu çelişki insanı yoruyor. Ekonomik şartlar da çok etkili; hayat pahalı, gelecek belirsiz ve birçok erkek kendini hazır hissetmeden bir ilişkiye girmek istemiyor. Bir de sosyal medya ve dijital dünya var; seçenek çok gibi görünüyor ama gerçek bağ kurmak zorlaştı. İnsanlar yüz yüze tanışmak yerine erteliyor, kaçıyor. Bence birçok erkek aslında yalnız kalmak istemiyor, sadece nasıl ve nereden başlayacağını bilemiyor.
Günümüzde yalnız erkek sayısının artması bence birkaç şeyin birleşimi Ritchson 🙃
Sosyal medya ve uygulamalar beklentiyi çok yükseltiyor ❤️🔥 herkes en iyi halini gösteriyor ve gerçek hayattaki insanlar “yetersiz” gelmeye başlıyor.
Kadınlar ekonomik ve duygusal olarak güçlendikçe haklı olarak standartlarını yükseltti 💪 bu da emek vermeyen erkeklerin elenmesine yol açıyor.
Bir de duygularını açamayan erkeklerin sayısı hâlâ çok fazla 😔 kırılganlık gösteremeyince ilişki derinleşmiyor.
Senin jenerasyonun bunları fark ettiği için aslında güzel bir değişimin içindesin ✨
Cevap
27Cevap
Sadece yalnız erkekler değil yalnız kadınlar da var ilişki konusunda artık çok şüpheli davranıyoruz Güven sorunu yaşıyoruz..
🙏🏻
Güven sorunu derken ne anlamda güven
Herkes yanlız çünkü tahamml az ve yanlızlıkd abir tercih olmuş
Bekarım diye yalnız olduğumu nereden çıkardınız :D
Kimsenin kimseye güveni yok çünkü...
Kadınların saçma istekleri yüzünden olabilir.
Olabilir
Onun kadar da yalnız kız var. Temel sebepler ise yüzeysel ilişkiler olduğunu düşünüyorum. Kimse uzun, ciddi bir ilişki değil daha çok bir çok kişiyle flört olmak istiyor. Çünkü tek kişiden ilgi yetmiyor ve bir süre sonra kişi var olan uzun ilişkiden sıkılıp başkalarına yöneliyor. İlişki emek ister ve kimse o emeği göstermeyince herkes bekar kalıyor.
Erkeklere duygular değil, roller öğretildi
“Güçlü ol”, “idare et”, “belli etme”…
Duygu dili gelişmeyen biri ilişki kurmakta zorlanır.
Yalnız kalır; ama bunu yalnızlık diye adlandırmaz,
“kafam rahat” der. İçten içe eksikliği büyür.
Erkeklerden çok şey bekleniyor. Güçlü olması, maddi olarak ayakta durması, duygularını bastırması vs vs. Bunlar zaten belli bir yere kadar olması gereken şeyler fakat hayat her zaman adil değil.
Buna karşılık ilişkilerde beklentiler yükseldi, tahammül azaldı, empati azaldı, görgüsüzlük arttı. Herkes bir yerden darbe yemiştir bu konularda.
Dolayısıyla bu yalnızlıklarin artması normal.
Bence erkeklerin bir kısmı ne istediklerini bilmedikleri için yalnız ve mutsuzlar. Çünkü net ve dürüst olamıyorlar kendilerine karşı. Rüzgar nereden eserse oraya savruluyor çoğu. Sevgisinin arkasında değiller.
Bence de
40-50 kızın sıra ile veya aynı anda 5-10 erkeğin elinden geçmesi sebebiyle böyle oluyor.
Ortamda 100 kız varsa 50'si ortamdaki 100 erkeğin 5'inin arasında dönerler.
Sayılar tahmidir.
O kızlarla yatanlar kim peki?
Önüne gelenle yatıp evlilik için bakire isteyemlermi…
Yazdım ya.
Evlenemiyorlar evlenilecek kız olmamasından değil maddiyattan dolatı şu an evlenmeye kalksa cebinde min 2-3m parası olması gerek diye düşünüyorum
Öylesinş kabul eden kadın bulmak zor
tahammül diye bir sey kalmadi çünkü insanlarda, kimse kimseyi çekmiyor yalniz olurum kafa dinlerim kafasında.
Doğru insanı bulmak zorlaştı, hayat şartları ağırlaştıkça kadınların beklentileri ve kriterleri çok yükseldi
Kesinlikle
Tamamen kadınların kendi egolarından kaynaklı
Kadınların çeşit çeşit alternatifleri yüzünden
Kimsenin birbirine güveni kalmadı eskisi gibi birde ilişkiler çok yüzeysel oldu ve bir çok kişi sadece sevgililiği bedensel ve cinsellik ihtiyaçlarını karşılamak için bir araç olarak görür oldu beklentiler arttı koşullar sunuluyor vs
Kimi yalnızlığı cazip bulduğu için, kimi de yalnız olmayı hakettiği için yalnız.
Turizm beldelerinde pek değil yabancı kadınlar erkeği peşimde süründüreyim buluşma teklifini reddedip 2-3 defa teklif ederse kabul ederim kafası yok insanca sohbet edip kafası Uyuşursa devâm ediyor ilişkiye. Bizim kızlar daha buluşma aşamasında bile erkeğe taktikler denemeler felan kafayı yemişler resmen
Sebebi belli degil mi? Bazi abazalar kari kiza cok yuz verdi bu da cogu kizin kendini mukemmel sanmasini hissettirdi cogu efendi erkek adim falan atmiyor artik
Haklısın
Bu devrin özenti kızlarıyla uğraşmak istemiyorlardır
Yani ya bulamıyorlar ya da canları öyle istiyor sfhh
Herkesin canı bir şey istiyor :D
Bazılarınınki başka bişey istiyor da neyse hahahahah
Öhöm :D
Çünkü kadınlar buluşma teklifimizi reddedip başkalarınınkini kabul ettiği için 🤦🏻
Evli olduklarını söylemedikleri için çok gibi gözüküyor
Kadınların yüksek beklentisi ile bitmeyen istekleri yüzünden.
Günümüzde yalnız erkek sayısının artması tek taraflı bir mesele değil. Erkekler duygularını ifade etmekte zorlanıyor, ifade ettiklerinde de çoğu zaman “zayıflık” olarak algılanıyor. Bu da onları içlerine kapanmaya itiyor. Öte yandan kadınlar artık daha seçici; güven, saygı ve duygusal olgunluk arıyor. Bu beklentiler karşılanmadığında iki taraf da geri çekiliyor. Sonuçta iletişim azaldıkça yalnızlık artıyor. Yani mesele sevgisizlik değil, birbirini anlayamamak.
Öncelikle güven sorunu ve maddi yetersizlik en büyük etken , bugün bir sevgilin olmuş olsa gezmek yemek içmek , hediyesi çartu curtu , benzini vss her şey paraya bakıyor eee hayat şartları ortada evlilik bile korkutuyor insanları artık , oyuzden de farkında isen sanal dostluklar, sanal aşklar , sanal cinsellik daha çok artmaya başladı çünkü sorumluluk ve maddiyat gerektirmiyor akarı yok kokarı yok sıkıldıgin an basıyorlar engeli ,
Aslında kadınların maddi talepleri ve kadınlara ulaşabilme imkanından kaynaklanıyor. Bu ikisi temel sebeplerden
Tercih meselesi olabilir
o erkeklere karşılık gelen bir o kadar da yalnız kadın var ama😊😊
Erkek kadın için farketmiyor herkes birşeyleri sakladığı için yalnız kalmayı tercih ediyor zamanla
Evlenmenin maddi külfetine girmek istemeyebilir. Veya evlenmesen bile bir ilişkin varsa maddi bir külfet. Ilişki olgunluğu yoksa harcanan maddiyat ve zaman da boşa gider zaten.
Evlenme oranları düştü
Birini istemediği içindir.
Kriterleri yüksektir ya da kaliteli bir iilişki emek ister. Kızlar bu emeği görmek ister. Eksik birşeyler olmalı.
Kadında var cinsiyeti yok tercih olabilir
kadınların istekleri yüzüne
Herkes yalnız bence
Sapıklar knk cool değiller 😃
Öyle knk ciddiyim
Senin kriterin düşük mü daha yüksek senden yüksek kriter istemek hakkıysa seninde ondan aynı düzeyde kriter beklemek hakkın buna ticaret derler kimin ihtiyacı çoksa o kaybeder bide stratejik düşünerek diplomatik hamleler yap
O sana kendini satmaya çalışsın sen tok alıcı ol knk 😃
Garıya götürüyüm seni ganka 🤣
Çünkü hepsi prenses olduuuu
İstisnalar kaideyi bozmaz diyim o zmn 😝KSJSİDJDJXJJJJDJDJDJDJDJD
Öyle
Belki de yalnız değiller rol yapıyolar sjjs
İnsanlar değişiyor ve beklentileri artıyor, çevre de işin içine girince kenara çekilip oturmak daha mantıklı geliyor sanırım.
Çünkü günümüz zamanı kızlar avantajlı erkekler değil.. Sosyal medya kullanan birisi de avantaj ve dezavantajlarını zaten bilir.
Yalnız insan yok evlenmemiş insanlar var. Herkesin var bi cepte tuttuğu. Kimse göstermez.
Kac yalniz erkek taniyorsun mesela
Bilmedigin birşeyi olmus gibi gösterme o zaman
Kadınların beklentileri ve zorlukları
Kendi tercihleridir belkii
Kadında var?
ruh hastalıkları arttı çünkü
Güven problemleri her iki taraf içinde
En acısı da çoğu istemsiz yalnız. Kendi istekleriyle değil maalesef keşke kendi istekleriyle olsaydı...
Kriterler doğrultusunda lüks yaşantı beklentisi bence , beklenti çok , karşılayan yok iki taraf için de geçerli
demek ki karşılayamıyorlar
Sanırım hiç yalnız olmadım bekarken de 😃
Döt korkusu olsa gerek
Gıcıklar ondan
İyi olmuş ohhhh. Kadınları hak etmiyorlar..
Biri on tane alıyor o yüzden 🤣
Çünkü erkekler artık keklenmek istemiyor
Devir artık bekarlık devri o yüzden
Çünkü kızlardan bekliyorlar adımı
Devir farkli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?