yok mu date yaparken namaz vakti girince namaza davet edicek hanım hanım.

yok mu date yaparken namaz vakti girince namaza davet edicek hanım hanım.

Hayır, eğer kendim için namaza durmuyorsam bir başkası için de namaza durmam. Onun kılmasını da asla hakir görmem hoşuma bile gider. Fakat bazı şeyler hatırla olabilecek şeyler değildir. İçimde Allah ve ona olan bu ibadete karşı bir istek yoksa munafık gibi görünmek hiç kılmamaktan daha kötüdür. Kuranda hiç kılmayanlara ne ceza verileceği yazmaz. Ama dindar gibi davranıp, dışarıya görüntü olsun diye ibadet ediyor gibi yapanlara ne ceza verileceği açık bir şekilde yazar. En büyük azap çekeceklerdendir onlar...
Hayır ağabey onun için kılmıyorsun zaten, seni Allah'a yakınlaştırmaya davet ediyor gel beraber Allah'ın huzuruna çıkalım diye davet ediyor.
Meselâ arkadaşın sana dese ki gel yemeğe gidelim veya gel maç yapmaya gidelim dese gidersin ama o bi' nebze seni huzura çağırıyor.
Ya bu daveti alan kişiye bağlıdır. Bazılarının isteği vardır ama hafif itilmeye ihtiyacı vardır. Bu senaryoda sen haklısın. Bazısı ise sırf kız arkadaşına hoş görünmek için kılar o namazı. Allah rızası için olmadığı sürece bu munafıklığa girer. Allah rızası için kılmadığın namazı hatun için kılıyorsun... Bence bu 3 kağıtçılık :) Umarım net anlatabilmişimdir.
Gayet net anladım ama niyet daima Yaradanın rızasını kazanmak. Kız için kılanlar var mı cidden?
Var. Günümüzde oy için, iş alanı bulmak için, partnerinin ve ailesinin gözünü boyamak için, yardım adı altında para toplamak için milyonlarca insan var :)
Bunlara elbette denk geldim de dinimizi bir kul için ayaklar altına alana denk gelmedim.
Kanka isim veremem ama para için cami hocalığı yapan, kocası musliman diye musliman gibi davranan kadınlar hatta ve hatta herhangi bir inancı olmayan (ateist) insanlar tanıyorum diyanette çalısan...
Bundan kaç sene önce arkadaşlarım hadi beraber namaza dedi ve o günden sonra çok şükür vakit kaçırmıyorum bazen doğru kişiler sizi iyileştirir.
Kesinlikle, bana temeli babaannem attı ardından oyunlar oynadığımız bir abi ben namaza çıkacağım beni koru oyunda derdi o şekilde benimde içimde sorgulama oldu. Biz bu dünyaya neden geldik? N'için geldik, amacımız ne diye sorgularken seccadede buldum kendimi.
Teşekkür ederim
Rica ederim dost.
Öyle insanlar herhalde date mate yerine görücü usulü bakıyordur diye düşünüyorum. Gönül eğlendirme derdi olmaz napcak cinsellik mi yaşayacak. Aileler ilk etaptan itibaren işin içinde olur sonra da evlenir.
Ben öyleyim, hayatıma aldığım kadını bir nebze Allah'ın huzuruna davet ederim, bu kötü bir şey değil ki.
Arkadaşın veya eşin seni restorana yemeğe davet etse gidersin değil mi?
restorana gitmeyle aynı şey değil. Inanç sistemini değiştirmesini istiyorsun 😂
Hayır değişmesini istediğim bir şey yok davet aynı davet, davete icabet edip etmemek bizim kararımıza kalıyor sorudaki gibi.
Icabet edecek kadını o şekilde bulamazsın diyorum ben de 😂
Gerçekten çok mutlu olurum sanmiyorumki olsun Rabbım gönlüne göre versin
Cümlemizin amin💐
💐🙃
Biz Berk ve Şenay 🧿 Böyle sorularda asıl mesele namazdan çok, iki kişinin birbirinin inancına nasıl alan açtığı aslında 🙂 Eğer içten geliyorsa, saygı duyuyorsan ve kalbin de ısınıyorsa, birlikte kılmak çok tatlı bir uyum olur 💚 Ama sadece hatır için, baskı hissederek yapacaksan, o zaman da dürüstçe hislerini söylemek daha kıymetli 🙏
Cevap
19Cevap
Öyle hanım bulmak imkansız değil ama zor
Ateist olduğum için kılamam.
Onun davet etmesine gerek yok ben kılarım zaten.
Senden beklediğim buydu vallahi.
Ezan 5 vakit davet ediyor kılmıyorsam bir fani davet ettiğinde de kılmam galiba. Kendi içimden gelerek karar vermem gerekir buna.
Aslında soruyu o kadar detaylı sormadım. Evet namaz 5 vakit fakat seni seven kişi Allah'a yakın olmanı ister bu zorlamak değil seven sevdiğini düşünür anlamında. Bir sevdiğin kişi seni yemeğe davet etse gidiyorsak sevdiğimiz kişi de seni sevaba götürüyor.
Neden olmasın sfhsg bari sevap kazanalım tek seferde olsa
Sevap point🫡
💖🌸
Evet kılarım Çünkü ben de namazlarımı kılıyorum elhamdülillah...
Allah'ım kabul etsin.💐
Amin 🤲🏻 cümlemizinkini kabul etsin Rabbim 🤲🏻
Birbirini bu sekilde tamamlayan ciftler ne guzel 😇🤍🤍
Olası partnerimin benim inancımı bildiği için yine de davet edeceğini düşünmüyorum ama davet etse de yapmam.
Karışmasın ben istediğim zaman kılarım ama aramızda çok ponçik bir ilişki varsa beraber yapıyorsak her şeyi olur
Öylesiyle hiç düşünmem nikah masasına otururdum 😍ben çok istiyorum eşimle cemaat kılmak beni Teheccüd kaldırsın beraber birbirimiz için dua edelim
Kılarım davet edenim var çok şükür jsn
Çok güzel💐
Evett 💐
Müslümanım, inançlıyım. Rabbimi de seviyorum lakin böyle şeyler insanın içinden gelmeli, içimizden gelmiyor demeyelim de lakin
üşengeçlik falan şimdi, nefsimi zorlamaya çalışırım gibi bir şeyler
Harika bir şey ama ben kılarım zaten
Cidden mi 🙃
Evet ama sadece cuma günü. Ramazanda her gün
Bu konuda maalesef yorum yapamıyorum ya dbdhdhd
Yorum yaptın ya :d
Namaz kılan hanım, nikahında olmayan adamla neyin datesini yapıyor
Her namaz kılan kişi arkadaşıyla veya sevgili olduğu kişiyle normal buluşamaz mı?
Namazında, dini bütün insanların sevgilisi olamaz. İslamda haram böyle şeyler.
Bu onunla Allah arasında olan bir şey, buna siz karar veremezsiniz biliyorsunuz değil mi?
Beni ne yaptıkları ilgilendirmez. Böyle yapmamalarını islam hukuku söyler, ben değil.
Eğer Müslümansa dini kendine göre yumuşatamaz. Gereği gibi davranır.
Bu senin güzelleme yaparak paylaştığın birlikte namaz kılma sorusundan kaynaklı bir hatırlatma sadece
Ben Müslüman bile değilim.
Bu tür şeyler insanın içinden gelmeli ama teşvik açısından davet güzel tabi. Sevdiğimden böyle bir teklif gelse çok mutlu ederdi
Öyle hayırlı arkadaş bulsam hatırlatsın bana 5 vakit namaza da başlarım. Yoldaş lazım yoldaş.
O daveti alabilmenin hayali saç beyazlatır.. İcabet etmemek olur mu hiç.
hayır eş neyse de öncelikle islamda sevgili olmak günah zaten. d
Kılarım seve seve
💐
Kılarım ve kılıyorum namaz güzel bir paylaşım
Evettt kılarımm
Kılarım namaz utanılcak bir sey değil
Kılarım tabi dinimin farzı
Ben zaten kılıyorum ki Yaradan davet etmiş 🙂
Kılarız.
Evet kılarım sevdiğimi yanında olurum
Kılarım
Evet
Namaz kılmayı bilmiyorum öğretirse kılarım
Ateistim
Kılarım ❣️
es ile cemaat guzel olurdu
Kılarım tabikide
Kılarım
Kılarm
Kiliyorum zaten..
Sevinerek kılarım
İçimden gelmesi lazım
Ben içimden gelmeyen bir şeyi asla yapmaam
Zorlamasını istemem
Kılarım evet
kılarım sanırım
O anlamda değil tabii meselâ diyelim kafede oturuyorsunuz kahve, çay veya bir şey yiyorsunuz ve vaktin girmesine az kala namaz kılmaya çıkalım dese ne dersin gibi düşün.
Elbette
Evet kılarım
Ebet, Kılarım
Evet kılarım
Hayir ben ona karismiyosam o da bana karismaisn
Evet
Kılarım tabi
Evet
Kılarım.
kılarım
Yok ben reenkarnasyona inaniyorum
İlerde armut olarak doğarsın hadi bakalım yeriz 🤣🤣