28 yaşındayım evliliğe cesaret edemiyorum, evlenmek zorunda mıyım yoksa bekar kalmak normal mi?

Ailem çevrem istemese yüzüme vurmasa umrumda olmaz çünkü cidden evlenmek istemiyom zaten kendimi gram sevmiyom beni birinin gerçekten seveceğini de sanmam bir sürü sorunum var Ben çocuk bakamam beceri yok bişey yok fiziğim cildimde berbat ruhum 80 yaşında gibi hiç genç demezsin diğer kızlara bakıyom bide kendime dağlar var stres yapmamım nedeni ilerde annem istedi evlenmedim ona torun vermedim diye vicdan azabı çekeceğimi bilmek midem bulanıyor bunalıma giriyom geleceği düşünmekten kafayı yiyorum yaşlanınca ne olacam diye hiçbişeyden gram zevk almıyorum dünyada yokum sanki bitmişim cidden kimse beni anlamıyor dikkatim çok dağınık bişeye zor odaklanıyom bazen diyom keşke annem babam olmasaydı yetim olsaydım kimse karışmazdı en azından özgüvenim olurdu ya da keşke erken yaşta ölseydim Allah hayat dolu dünyada anacı ve hedefleri olan insanları yanına alıyor çoğunlukla benim gibileri bu dünyada çektiriyor hayat çok acımasız sadece içimi dökmek istedim öyle

28 yaşındayım evliliğe cesaret edemiyorum, evlenmek zorunda mıyım yoksa bekar kalmak normal mi?