Polis olmak istiyor diye böyle yazdım suçlu muyum?

Ömrüm bak ben bunu sana yazarken seni engellemek ya da kararlarına saygısızlık etmek gibi bir niyetim yok ömrüm sen de çok iyi biliyorsunki ben bugüne kadar senin bütün kararlarına ve isteklerine saygı duyan biriyim şunu özellikle bilmeni istiyorum Hayatım eğer sen benim hayatıma baştan polis olarak girmiş olsaydın bu mesleğin şartlarını bilerek göze alarak ve saygı duyarak seninle birlikte olurdum o zaman bu başka bir şey olurdu yani bunu yargılamak ya da seni düşüncesizce eleştirmek için söylemiyorum tam tersine seni ve bizi düşündüğüm için dürüst olmaya çalışıyorum ömrüm ben polislik mesleğini düşündüğümde içim gerçekten sıkışıyor 15 gün sabah 15 gün gece düzeni bayramın tatilin olmaması sevdiklerinden sürekli uzak kalmak görev yaptığın ortamlar iş arkadaşların üstlerin üzerindeki baskı ve mesleğin tehlikesi bunlar sadece seni değil seni seven ve bekleyen insanı da çok yıpratan şeyler olabiliyor ömrüm ben huzurlu düzenli birlikte vakit geçirebildiğimiz bir hayat istiyorum eş olarak da ileride çocuklarla birlikte de bu mesleğin getirdiği yaşamı taşıyabileceğimi hissetmiyorum o yüzden dürüst olayım ben gerçekten polis olmanı istemiyorum bak ömrüm bu seni küçümsediğim hayallerine saygı duymadığım ya da senin önünü kesmek istediğim anlamına gelmiyor sadece kendimi yok sayarak tamam diyemem ben senden hemen bir karar vermeni istemiyorum sadece şunu istiyorum bu mesleği gerçekten her şeyi düşünerek bizi ve geleceğimizi de hesaba katarak hala isteyip istemediğini bir kez daha gözden geçirmeni istiyorum polislik öylesine ve istediğimden değil ya diye başlanacak bir iş değil bu yolun sadece maddi tarafını değil hayatımıza ilişkimize ileride kuracağımız aileye neler getireceğini de düşünmeni istiyorum eğer bunların hepsini bilerek ve kabul ederek hala evet diyorsan o zaman bu senin gerçekten üzerine basarak aldığın bir karar olur benim tek istediğim bu ömrüm bir de şunu özellikle rica ediyorum bu konuyu başkalarının yaşantısıyla kıyaslayarak düşünmeni istemiyorum abinin ya da başka birinin şartları bizim için ölçü olamaz çünkü herkesin görev yaptığı yer çalıştığı şartlar birlikte çalıştığı insanlar ve yaşadığı riskler çok farklı senin nerede ne şartlarda kimlerle çalışacağın belli değil bu yüzden başkalarının düzenine bakarak değil bizim hayatımıza ve bizim taşıyabileceğimiz şartlara bakarak düşünmeni istiyorum Şimdi beni düşündüren şey hayatımızı bu kadar etkileyecek bir şeyin öylesine yapılması Eğer gerçekten istemediğin bir şeyse bunun bizim geleceğimizi belirleyecek bir noktaya gelmesini istemiyorum ömrüm (Aynen böyle yazdım ona)

Polis olmak istiyor diye böyle yazdım suçlu muyum?