Bizden küçükler evleniyor diye biz niye başarısız sayılıyoruz 😃
İlle aşklı meşkli şeyler mi yazacaz soru aşk ilişkilerinde kalsın diye :/
Bizden küçükler evleniyor diye biz niye başarısız sayılıyoruz 😃
İlle aşklı meşkli şeyler mi yazacaz soru aşk ilişkilerinde kalsın diye :/
Hayır, 30’lu yaşlarda bekar olmak ya da henüz evlenmemiş olmak başarısızlık değildir çünkü evlilik ya da ilişki durumu başarı ölçütü değildir. Toplum ve çevre çoğu zaman bu algıyı dayatır ama başarı bireyin hedefleri, kişisel gelişimi, kariyeri ve yaşam memnuniyeti ile ölçülür. Bir kişi 30’unda hala bekar olabilir ve hayatının her alanında çok başarılı olabilir; aksine evlenmiş ama mutsuz olan biri bu “toplumsal başarı” standardına uysa da kendi hayatında tatmin bulamayabilir. Ayrıca günümüzde insanlar evlenme yaşını geciktiriyor, kariyerlerine, eğitimlerine ve kendilerini tanımaya öncelik veriyorlar. Bekar olmak bir özgürlük, kendi kararlarını alma ve kendi hayatına odaklanma fırsatıdır. Evlilik, bir hedef değil bir deneyimdir ve herkesin zamanlaması farklıdır. Önemli olan kendi değerini ve mutluluğunu başkalarının beklentilerine göre değil kendi kriterlerine göre ölçmektir. Kısacası 30’unda evlenmemek veya bekar olmak başarısızlık değil, sadece yaşamın farklı bir ritmidir; doğru zamanda, doğru kişiyle ve kendi hazır hissettiğin anda adım atmak esas başarıdır.
Evlenmemek başarısızlıktır, buna ben de dahilim, kötü evlilik de başarısızlıktır.
... desem de inanmayın buna. 😅
Bence 30’lu yaşlara gelip hâlâ evlenmemiş olmak bir başarısızlık değil. Herkesin hayat takvimi, yolu ve sınavı farklı. Kimi erken evlenir ama kendini bulamaz, kimi geç evlenir ama ne istediğini bilir. Asıl mesele “evli olmak” değil, doğru insanla, doğru zamanda hayat kurabilmek.
Evlenmemiş olmak; seçici olmak, acele etmemek, yaralarını tanıyıp kendini toparlamak da olabilir. Bazen de sadece hayatın başka alanlarına odaklanmaktır. Toplumun etiketleriyle değil, kalbin huzuruyla ölçülmeli başarı.
Kısacası; yanlış bir evlilikten kaçınmak çoğu zaman başarısızlık değil, cesarettir.
Yok senle ilgisi yok hükumete ilgisi var yüzlerce devlet fabrikası satıldı satilanlarin çoğu eleman çalıştırırken çalışmaz hale geldi bu fabrikalarda milyonlarca insan isbulup çalışıyordu şimdi çalışmıyor bu arada çalışan özel sektör fabrikaları bile bu ülkede sokulup sokulup mısıra moldovyaya romanyaya taşınıyor işsizlik rekor üstüne rekor kırıyor bir turkiyede işsiz sayısı tüm Avrupa'daki issiz sayısı kadar o yüzden insanlarımız evlenip yuva kuramıyor bu şanssız dönemde genç olmak şanssızlıklar. O yüzden bir başarısızlıktan söz etmek gerekirse devleti yönetenlerin bahsetmek sizler onların kurbanlarısınız.
Sen hala evlenemedin mi ya hep yakınıyordun böyle 6 sene olmuştur neyse hala evlenememiş olmak başarısızlık değildir karşına iyi doğru kişiler çıkmamıştır bu devirde insanlar daha kötüleşti bulamayacağız iyi insanlar galiba
Cevap
61Cevap
Ne başarı ne de başarısızlık 🙄
Evlenmek başarı mı ki evlenmemek başarısızlık olsun.
Yoo benim bir tanıdığım var kendisi 30 yaşındaydı ve kadındı hala evli değildi ondan yaşlarda küçük kardeşi o da kadındı o bile nişanlandı hatta yanlış değilsem evlendide. O tanıdığımda daha 31-32 yaşlarında filan evlendi sonra galiba. Hatta ona sormuştum zamanında niye evlenmiyorsun diye hala kendime göre birini bulamadım demişti. Yani bekarlık bir seçimdir ve buna kimse karışamaz istersen 40 yaşına kadar evlenme istersen 21 yaşında direkt hızla evlen bunlar senin seçimlerindir. Yani kendini bekarsın diye suçlama veya kimsenin seni bu konu yüzünden ezmesine izin verme çünkü ayıp bir mesele değil. Bu sadece senlik bir mesele çünkü ve başka kimse karışamaz.
Hayır değil. Evlenmek için defalarca kez imkânım oldu. Evlenmemeyi tercih eden taraf bendim. Pişman mıyım? değilim.
Çünkü zaman içinde o kişileri reddetmekte veya o kişilerden uzak durmayı seçmekte ne kadar haklı olduğumu daha iyi anladım.
Doğru kişiyle doğru zamanda evlilik önemli. Evlilik bir sonuç ya da başarı olmamalı hiçbir zaman.
Asıl başarı her yönüyle kendini ve geleceğini yeniden inşa edebilmektir.
Bence kesinlikle başarısızlık değil. Evlenmek bir yarış ya da seviye atlama göstergesi değil ki. Ben 30’larda evlenmemiş olmayı eksik değil, bilakis daha seçici ve kendini tanımış olmakla ilişkilendiriyorum. Küçüklerin evlenmesi onların yolu, benimki başka olabilir. Hayatı tek bir kalıba sokup herkesi oradan ölçmek haksızlık. Başarı bence doğru zamanda, doğru hayatı kurabilmek; imza atmış olmak değil.
Yaş kaç olursa olsun evlenmemek bir başarısızlık değil ama evliliği düzgünce yürütebilmek bir başarıdır. Çünkü çoğu evlilikte aldatılma ve aldatma durumları oluyor veya çiftler zamanla birbirine saygısını yitiriyor.
Ne evlenmek başarı ne de evlenmemek başarısızlık.. Bu takdir-i ilahidir..
Başarı, evliliği idame ettirmek, başarısızlık ise boşanmaktır.. İyi bir eş, iyi bir ebeveyn olamamak da başarısızlıktır..
Maalesef öyle 30 yaşında hala evlenmemiş birisi bence psikolojikmen çok kötü durumda olsa gerek. Başarısızlık degil ama bahtsızlık bu. Neyi bekliyon bi 30 yıl daha mı? Kaçta evlenmeyi düşünüyorsun? Herkesin hayatının akışı farklıymış falan bu laflara inanma her şeyin bi zamanı var.
hayir bence bazen oyle gerekiyo. bir kiza cok zamanimi harcadim pesinden gittim ama bisey olmadi bende birakdim herseyi simdi para kazanmaya odakliyim.
Hayır sırf evlenmek için de evlenemeyin lütfen yoksa ayvayı yiyen siz olursunuz kızlar o halde düzgün bir erkek çıkana kadar sabredin lütfen
Hayır tabii ki. Bir insanı 35 yaşında da bulabilirsin, 25 yaşında da. Biraz da kişinin kendini hazır hissetmesi ve karşındaki insana güvenmesiyle de alakalı. Ayrıca sitede görüşlerini beğendiğim üyelerden birisin🖤
Ne alaka arkadaşlar şu kafadan çıkalım artık asıl evlilik değil başarı olan doğru kişi ile mutlu evlilik
Evlenmek bir başarı değildir hayatın olağan bir durumudur başarı mutlu bir evlilik kurup onu ileriye götebilmek
Valla işim var gücüm var her şey hazır ama güven yok evlilik isteği yok. Şimdi başarısız mıyım ssjdjd
Hayır değil evlilik marifet değil ki evlenenler de modern kölelik altında
Evlenmek değil, doğru kişiyi bulup onunla ilerlemek asıl olan marifet.
Az kaldı 30uma ama evet galiba bu alanda başarısızım diyorum. Sevgilisi de olmaz mı bir insanın
Evlenmek bir başarı unsuru değildir.
Evlenmemek de öyle..
Evlilik böyle değerlendirilemez
Evliler ne kadar mutlu
Neden bu kadar çok boşanan var
Evlenmek zorundayım paniğiyle yanlış biriyle evlenmedim diye neden başarısız oluyorum
Neye göre kime göre?
Belkide başarıdır.
Niye başarısizlık olsun mutsuz bir evlilikten iyidir
Kadın için başarısızlık bir tık evet. Erkekler gençliğe çok önem verir özellikle kendilerinden yaşca küçük eşleri olsun ister aslında bulabilecegin aday havuzun daralıyor.
36 yaşındayım hâlâ evlenemedim sevgilim ve flörtüm de olmadı hiç sevilmedim bile bu bir başarısızlık mı ben de bilmiyorum
evliliği başarı olarak görenlerden daha başarısız olunmaz
Gönlüne göre biri çıkana dek geç değil başarı olarak nitelendirilemez evlilik.
Evlilik bir yarış ya da başarı değil ki. Niye öyle konumlandiriyorlar?
40 yaşına kadar feminist takılıp ya da kariyer peşinde koşan kadınların hepsi şimdi başını taşlara vuruyor))
Başarısızlık değil tercih...
ROI çok yüksek. Ben tercih etmedim mesela..
Çok başarısız bence. 30 yil olmuş ruh eşini bulamadın mı hala? Millet dünya turuna çıkıyor
Hayat herkese aynı şartları sunmuyo maalesef. Ülkedeki çoğu kişinin keşkeleri vardır
Evlenip yanlış insana maruz kalıp boşanmakta var. Hangisi daha zor bilemedim
evlenmek bir başarı değildir
Valla hazirdan tanımak isterim 😊
Tercih meselesi
Ben kaliteli bi başarısızım.
Degildir ya uygun biriyoktur
Başarısızlık değil tercihtir bu
Mantıklı davranıştır..
Yooo ben de evlenmedim kazançlıyım bence
Hayır bir şans
Kısmetimiz kapanmış gibi
Bence bıkmışlık vardır
Evlenmek bir başarı degilki
Bilmem başarısız mıyım acaba dsfgdfg
37 yim evlenmedim söyleyeceklerim bu kadar 😎
gel al beni. Köle ruhluyum :) istediğin gibi takılırız
Yok yau başarısız falan değiliz 😏
Evlenmekte başarı değil
Tercihtir sadece
Ne yani başarı sadece eglence seks mi
Evliliği başarı olarak görenler sorunlu.
Yok ya neden öyle olsun
Yalnız foto Nuri Alço ile yarışır :)
Evet :) poz olarak
Yok canim ne alaka.
Evet başarısızlık, buna ben de dahilim.
... desem de inanmayın buna. 😅
Buradan evlenecek birini bulursun
Olabilirde olmayabilirde başından geçenlere bağlı
Aynı durum
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?