Gizli Üye(25-29)7 aySadece “malzemeleri sen al” cümlesinden yola çıkarak birini cimri ilan etmek doğru değildir çünkü cimrilik tekil bir davranışla değil tekrar eden bir tutumla anlaşılır burada asıl bakılması gereken şey ilişkinin genel para dengesi ve niyetlerdir eğer sevgilin bazen ödüyor bazen sen ödüyorsan harcamalar doğal bir şekilde paylaşılıyorsa ve bu seferlik böyle bir görev dağılımı olduysa bu cimrilik değil pratikliktir hatta bazen insanlar organizasyon kolaylığı için böyle söyler yani “sen markete uğra” demekle “ben para harcamak istemiyorum” demek aynı şey değildir ama eğer ilişki boyunca masraflar çoğunlukla sana kalıyorsa dışarı çıkıldığında ödeme konusu açıldığında geri çekiliyorsa pahalı bulup kaçınıyorsa ama kendi keyfi harcamalarında eli açıksa işte o zaman mesele tek bir pastanın malzemesi değil genel bir dengesizliktir ayrıca pasta yapma fikri kimin fikriydi bu da önemlidir eğer o istedi sen al dedi ve karşılığında ne maddi ne de emek olarak bir katkı koymuyorsa bu durum insanın içinde ister istemez “yük bende mi” sorusunu doğurur ama “sen al ben yapayım” ya da “sen malzemeleri al ben de başka bir şeyi karşılayayım” gibi bir denge varsa bu paylaşımcı bir yaklaşımdır ilişkilerde para meselesi çoğu zaman doğrudan para değildir değer görme ve eşitlik hissidir insan verdiği kadar karşılık görmek ister sürekli veren tarafta olmak zamanla yorar ve kırgınlık biriktirir senin içinde bu konuda bir rahatsızlık oluştuysa bunu küçümseme çünkü hisler genelde durduk yere çıkmaz küçük tekrarların sonucudur tek bir olay cimrilik kanıtı değildir ama benzer durumlar sık sık yaşanıyorsa o zaman konu pastadan çıkar karakter meselesine dönüşür
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)7 ayGüveniyor: Malzemeleri senin seçmene, zevkine bırakıyor. Belki de senin damak tadını daha iyi bildiğini düşünüyor.
Pratiklik: Bazen birlikte alışveriş yapmak zor gelebilir, ya da kim hangi malzemeyi alacak diye tartışmak yerine basitçe birini görevlendirmek istiyor.
Cimrilik değil, planlama tarzı: Eğer sürekli her şeyi sana yaptırıyor, harcama yapmaktan kaçınıyorsa o zaman cimrilik söz konusu olabilir. Ama tek seferlik bir durumsa bu tamamen. Bu durum tek başına cimrilik olarak değerlendirilmemeli. Daha çok güven ve pratik bir yaklaşım diyebiliriz.
10 Yorumla
7 ayMalzeme olarak neler alalım, ne tür bir pasta yapmak istersin, neyli yapalım diye sorardım. Burada senin neyi gerçekten sevdiğin benim için önemli olduğudur. Gelen yanıta göre de o zaman belirlediğin malzemeleri gelirken akşama getireyim, yaparken çok eğleneceğiz derdim. Benim burada ki niyetim madem senin evinde kalacağım ve beni ağırlıyor olacaksın o halde bunu güzel bir ana çevirmeye yardımcı olma isteğinden gelirdi. Senin sevdiğin tarzı öğrenmek, seni önemsemek ve gerçekten zevklerini tanımak anlamına gelirdi. Ve bunun için yanımda bir şeyler getirerek bu ilişkiyi karşılıklı sürdürmeye ve dengeleyici olmaya çalışmış olurdum.
Karşı taraf senin evinde kalıyor, sana nasıl bir pasta yapmak istediğini sormuyor ve malzemeleri sen alıyor üstüne de birde pastayı daha çok sen yapıyorsan bunun sadece seni rahatsız etmediğini söyleyebilirim. Konu ekonomik değil. Konu bir şeyleri birlikte paylaşırken izlediğiniz yollar. Bence ilişkilerde bu tür durumlar önemlidir ve sağlıklı ilişkiler birbirimizle doğru karşılıklar kurabildiğimiz sürece ilerler. Evet bu bir sana bir işaret olabilir. Neyli pasta sevdiğini sormamış olması, öğrenmemesi ya da buna dikkat etmemesi bir ipucu olabilir. Farklı senaryolarda benzer durumlarla karşılaştığında bir durup bu yazıyı yeniden düşünmeni öneririm. Karşında ki ilişkisinde dengeleyici mi? Karşında ki gerçekten seni tanımayı seviyor mu? Karşında ki gerçekten doğru karşılığın olabilecek biri mi? Bu ilişkide senin beklentin nedir? Nasıl bir duygusal derinlikte bağ kurmak istiyorsun?
Sonuç olarak karşında ki insan cimri değil. Bencil biri olabilir. Buna dikkat et derim.
00 Yorumla
7 ayYa şimdi erkekler genelde pasta malzemeleri konusunda çok bilgili olmaz hani ne alacak ne yapacak falan kadınlar böyle daha bilgili olduğu için o yüzden öyle demiş olabilir mesela şöyle yapabilirsin hani sen alırsın malzemeleri sonra ortak bir şekilde hesabını ödersiniz yani her şeyi de sana yıkması tabii ki normal değil yani güzellikle konuşarak bunları çözebileceğini söyle
22 Yorumla- 7 ay
Ya laga luga abi, centilmen olsa der ki ne almam gerekiyor bana malzeme listesini at
- 7 ay
Ya tamam o konuda da haklısın bir şey demiyorum ama eğer böyle bir şey yapıyorsa bir daha böyle bir şeye denk geldikçe o insana da yol vermesini bilecek insanları böyle böyle tanıyacak ne diyeyim tanımıyorum yani sonuçta sorduğu soruyu görüyorum yaptım
Yapay Zeka Cevapladı
Bence direkt cimri demek için erken 😊 Şöyle düşün, belki “senin evinde yapıyoruz, sen alırsın” diye düşündü ya da maddi durumu zor şu an 💸
En sağlıklısı açıkça sormak 🙂 “Beraber mi alalım, paylaşalım mı?” de. Hem kış harcamaları arttı, herkesin bütçesi zorlanıyor. İletişim kurarsan hem parayı hem gönlü kurtarırsın ❤️10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
Cimri pinti bencil her şey denir ona neden sana aldırmaya çalışıyor ki tamam hepsini o almasın cimri olduğu için ama bari ortak alın
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 779 cevap paylaştı.
7 ayBöyle birini hem evine alıyorsun hem sev*isiyosun hemde pasta malzemesini dahi sana kitliyor valla çok iyi nerde kaldı erkeklik nerde kaldı adamlık? Bunlar tam olarak ne işe yarıyor? Ye iç yat paşam. Ama sizde hata her şeyi yapan kadınlar yüzünden erkeklerin böyle g@tü kalkıyor pasta malzemesi alamayacak kadar aciz adamdan hiç bi skm olmaz ben sana diyim yol yakınken ayrıl bunla evlensen etek giyip evde oturur sen geçimi sağlamak zorunda kalırsın.
20 Yorumla Evet, sevgilin biraz cimri galiba.. Hayır yani bir pastanın maliyeti en fazla ne kadar olabilir. Maksimum 450-500 lira. Onu da vermekten imtina ediyorsa yuh yani..
23 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 515 cevap paylaştı. Bence hemen cimri demek fazla. Belki pratik düşündü, belki senin daha kolay alacağını varsaydı. Ama bu seni rahatsız ettiyse önemli olan bu. Ben olsam şuna bakarım: Genel olarak paylaşımcı mı, emek koyuyor mu, denge var mı? Eğer her şey hep senden bekleniyorsa o zaman konuşulması gereken bir durum olur. Tek bir olayla etiketlemek yerine genel tabloya bakmak daha adil.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 323 cevap paylaştı.
7 ayAdam ne bilsin malzemeyi, şunu diyebilirdi “sen bana liste at ben alayım” ama düşününce kabartma tozunu bulmak için bile en az yarım saat harcar adam, iş buyurup ondan daha çok iş yapmaktansa işimi kendim yaparım kafasındayım ben de bırak almasın boş ver 😉
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
7 ayIyyyy bu ne laaa. Evimin direğiii, gönlümüün paşası, çocuklarımın babası yapmam o kişiyi sjjejsbsjs. Düşünsene bir kek bir pasts yapacaksın alacagı 3 5 kuruşluk şeyin hesabını yapıyor hatta bazı pis fakirlerse kadında elini cevibe atmalı diyo. Yaw bizim onu alacak yapıp yiyecek paramız gücümüz var. Ama nasıl hissedeceğiz karşımızda bir erkeğin olduğunu. Şahsen ben evlenmek istemem, şimdi bunu yapan evlenince ne yaparrr ohoo
00 Yorumla yani bende erkeğim ve pasta için ne malzemeler alınması gerekiyor bilmiyorum yanlış şeyler almaktansa bilen birinin alması daha doğru olur. o da bence bilmediği için sana almanı söylemiş bunun cimrilikle alakası yok
Kaldı ki bizim örf ve adetlerimizde evimize gelen misafir kim olursa olsun birşeyler aldırılmaz!.
Gelen kişi ya da kişiler ise adettendir deyip ufakta olsa bir hediye ile gelir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. ohhh beee be güzel dünya yıkılacak yeri bulmuş hem etinden hem sütünden faydalanacak belli ki fakir köpek ulen bizi böyle evine davet etttiğinde bir kadın yağdırırım komple mutfak alışverişini yaparım giderken ama kıymet bilmezler sizde bedavaya neyse yaa tadım kaçtı şu an 😏
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. Ya kızı erkeği yok bu işin evime gelen birine ben aldırmam zaten hiç olmadı sipariş veririm ama kimseye de sen al denmez. Gelirken ben alayım ne alcam söyle dese en doğrusu ama sırf pasta malzemesi al dedi diye cimri de diyemeyiz jdk sen bilebilirsin bunu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ay300-500 lira ile cimri olunmaz. Ne alacağını bilmiyordur, mutfakla arası yoktur. Kalkıp 300-500 lira için sevgilim dediğin insana cimri diyorsan, asıl cimri olan sensindir. Kalkıp sevgilini burada insanların ağzına sakız ediyorsun. Git konuşup sevgilinle hallet problemini
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayBir pasta malzemesi almaya bu kadar bakıyorsan adam doğru testleri uyguluyor. Size cüzzi de olsa para harcamayan kadını bırakın gitsin... Değer vermiyordur. Gözünde 300 tl etmiyorsunuz anlamında gelir... Çocuk zaten bir kere dışarı çıkartsa o paranın 5-6 katını harcıyor. Eğer hesap kitap yapmak istiyorsanız yaparız...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
7 ayÜstelik para teklif ettmiş djd. Bilmezdir ne alınacak, hangisi daha iyi olur vs. O yüzden sen al demiştir. Sevgilini şu kadarcık konudan değerlendiremiyorsan ayrılın yav neden zorla manitacılık oynuyorsun
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 437 cevap paylaştı.
7 ayParayı atacak sana bırakacak malzeme almayı bilmiyodur diye. ya da markete birlikte gideceksiniz o ödeyecek. Hem evinde kalıyor hem parayı sen harciyosun yakında d.. as s. aklarin da cikar seninle
00 Yorumla Çoğu harcamaları o ödüyor ise ve sadece pasta malzemesine sen al dediyse cimri demek doğru olmaz. Malzemeleri sen al dediğinde belki sen al ben sana ücretini veririm demek istedi veya almak için müsait değildir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Kendi alıncak malzemelerin ne oldugunu bilmio olabilir ama alışverişede beraber gidek ayrı bi aurası olur o zaman diyebilirdi umarım elindeki kıymetin farkındadır musmustlu gunler sızınle olsun hoşçakalın 🤗🎈🎂
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
7 ayDoğrudan ön yargı pek iyi bir yaklaşım değil
tamam bu defa sen al bakalım
ama yine başka bir gün farklı bir etkinlik düşündüğünüzde
eğer malzemeleri yine "sen al" diyorsa
işte o zaman gerçekten cimri olduğunun kanıtıdır bu00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 644 cevap paylaştı. Bence cimrilikle alakası yok pastaya ne malzeme gerekir bilmiyor olabilir mutfakla arası olmayabilir yanlış malzemeleri almaktansa sen al demiştir maddi olarak birşeyler düşündüğünü zannetmiyorum.
10 YorumlaYani zaten sana gelcek demesi hoş olmamış birinin evine misafir gidildiğinde tam tersi nezaketen gidip bişeyler alınır alır mısında dememiş al demiş çok rahatsız edici
12 Yorumla- 7 ay
Ay zaten hiç gelmesin
7 ayNe alması gerektiğini bilmediğinden olabilir gelirken al gel diye olabilir veya o da başka şeyler almış olabilir vb vb
Peki asıl soru su; sen mi cimrisin?01 Yorumla- 7 ay
Söyledik sana🤦
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
7 ayAl hazır olsun anlamında demiştir. Kendi ne alacağını bilmiyor da olabilir. Yine de garip yani al demesi. Böyle her şeyi kim alcak kim ödeyecek sürekli bir soru işareti oluyorsa cimri olabilir
00 Yorumla Sana para vermesi lazımdı al demsi normal kadın ne kullanacağını bilir şahsen ben kekini sevdiğim için ibani bende kayitli atarim mesaj da yazarım o yapar melzemeyi o biliyor ben anlamam
00 YorumlaYemin ederim böyle şeyleri görünce onların adına ben utanıyorum nerden buluyorsunuz böyle insanları anlamıyorum erkek değil misin mq git al
10 Yorumla
7 ayBelki ne alacağını bilmiyor olabilir diyeceğim ama bana listeyi at gelirken alayım da diyebilirdi
14 Yorumla- 7 ay
Sadece liste değil görsel de gerekiyor ne olduğunu bilmeniz için. uğraştırıcı 🤣
- 7 ay
Bugüne kadar öyle insanlar tanımış olabilirsin ama ben bildiğin erkeklere benzemem senin bile bilmediklerini bilirim
- 7 ay
Ya babamdan biliyorum 🤣
- 7 ay
Eski toprak adam kek pasta tarifimi görmüş bilsin anca yemiştir ben yapmayı da bildiğim için malzemeleri tanıyorum
Ya bir erkek senin evine geliyorsa sen almak istesen bile sana izin vermeyip kendisi alması gerek. Aklım almlyo bunlarl
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
7 aycimri değil bu konuda kadınlar daha bilgi ve donanıma sahip olduklarından adam olgunluk göstermiş
00 Yorumla
7 ayBence o cimri değil. Sen gold digger sın. Adam uğraşmak istemediği için erkek tarafı olarak sen al diyor.
00 YorumlaBence sen daha iyi bilirsin diye demiştir ne gider ne lazım gibisinden.. herseyide para ya bağlamayın yahu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayHiç hoşuma gitmez. Sevgilimin kredi kartı bende ama buna rağmen sen al dese tek başıma mı taşıyacağım derim, asla izin vermez.
böylelerini bırakın, gerçek adamları tercih edin veya kaliteli yalnızlık.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Ne güzel pasta yapacaksıniz beraber zaman geçireceksiniz onu dusuncegine neler düşünüyorsun pes valla
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
7 ayBelki malzeme olarak ne olacağını bilmediğinden dır yani bu kadar az bilgiyle cimri veya değil diyemeyiz.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
7 ayBu tarz şeyleri çok yapıyorsa cimri denebilir ama belki pastadan anlamıyordur o yüzden sana al diyordur
00 Yorumla
7 ayAyy alt tarafi tatli bir gece gecirip pasta yapacaksiniz malzemeleri o alip gelse nolacak hem misafir olarak gelmiyor mu eve eli boş mu gelsin
00 YorumlaCimri tabiki. En azından pasta yapacağız diye konuşulduktan sonra bir ihtiyaç var mı ne lazım diye nezaketen sorabilirdi
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
7 ayBunu sevgiline sorsana cimrimisin diye biz ne bilek)) sana al dediğine göre cimri hem malını yiyor hem seni))
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 ayHayır çocuk pasta malzemelerini ben alayım dese bu sefer de sen pasta yapmasını nereden biliyorsun diyeceksiniz😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayEvet cimri başka konularda da cimrilik yapıyor mu örneğin dışarı çıktığınızda hesabı size ödetiyor mu özel günleri önemseyip hediye alıyor mu borç para veriyor mu istiyor mu hep paradan şikayet ediyor mu şu çok pahalı bu çok pahalı diye
00 YorumlaSevgilinle aynı evde kalabildiğin bir durumda malzemeleri sana kitlemişse bişey olmaz gece başka şeyler de kitleyebilir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 aySen bu soruyu sorduğuna göre cimri olan sensin.
Cimri olmasaydım o malzemeleri alırdın
Bu soruyu sormazdın.
Birde böyle düşün🤣00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Erkekler pasta için hangi malzeme alınacağını bilmez , sen yaz ben alayım diyebilirdi veya beraber senin ki biraz cimri Galiba
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı.
7 ayErkek adam pasta malzemesinden ne anlar ya sen git al bunun cimrilikle ne alakası var ya bir pasta malzemesi ne kadar tutar
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
7 aymalzemeleri sen al içine yüzüğü ben koyarım demek istedi belki :P o gün bir sürpriz yapmazsa ya cimridir ya fakir :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 aySana geliyor kalıyor. Sınır kavramı zaten hiç yok. İstedigi gibi hareket ediyor. Geliyor, gidiyor. Diger istekleri de arkasindan gelmesi çok normal.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
7 ayBence yol yakınken şutla çekilmez hayat bunla
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayYani evet. “Market alışverişini beraber yapalım” ve ya “ne lazımsa liste yaz ben alırım” demek yerine bunu dediyse ilişkisi bi gözden geçirmeni öneririm.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Kendisi malzemeleri bilmediği için demiş olabilir. Bundan cimrilik belirtisi çıkmaz ki 🤦♀️
00 YorumlaSana para vereyim sen al derse değildir ama direk sen al dese para vermezse seni düşünmüyordur
00 YorumlaÖyleyse malzemeler benden pastayı yapmak senden diyip kenara çekil tek başına yapsın
00 Yorumla
7 ayBinlerce lira para verecekmiş gibi saçmalama istersen
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
7 ayÇünkü ne alacağını neye ihtiyaç olacağını bilemiyor
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bu soruyu sorduğuna göre cimri olan taraf o değil😂
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Pasta malzemesinin lafını da ediyosanız ilginç
00 YorumlaSen alacakları yaz ona gonder ben müsait degilim sen al yaparız de
00 Yorumla
7 ayNe alacağını bilmiyor olabilir ya da zevkini bilmedigini için sana bırakmıştır
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Ula bi pasta malzemesi için adami cimri ettun at ula İban ben yolliyayum parasuni
00 YorumlaParası azalmış olabilir, ya da ne alıcapını bilmiyordur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
7 aymalzemeleri ben alırsam pastanın üstüne senin oturman gerekir de
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
7 ayKendisi ne alınacağını hangisinden alacağını bilmiyordur belki de
00 Yorumla
7 ayHayır cimri olan sensin her şey olmuş olabilir senin özel hayatınıda bilemeyiz belki seni denemek için yaptı belki bir sonraki alışverişi o yapıcak herşeyi o alsa bonkör mü olmuş oluyor sürekli böyleyse cimridir sadece bu sebepten cimri olmuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayCimri tabi ki ne sandin. Bide buna veriyosan tü sana 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 aydeğil ,😅pastayı sen yapacaksan malzemelerini de sen alıcan
00 Yorumla- Devamını Gör (74)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih