Şimdi bu soruya cevap verebilmem için bilmem gereken husus , bu olayin hangi gezegende yaşanmis oldugu veya yasanacak olmasi? Bena góre Normalde yerkurede boyle bir durum fizik kurallarina aykiri oldugu gibi metafizik ve kuantum fizikte bile olmaz. O konularda uzman arkadaslar cevap verirler. Oldugunu varsayarak: gayet tabi erkeği ezik dusurur, ezik hissettirir. Ama kadinlar bunu bilerek yapiyorlar. Hele Turkiyedeki kadinlar, oyle bir inatla savasiyorlar ki, ille de hesabi ben ödeyecegim!!! Erkek: yahu ne gerek var? ben oderim... Kadin: olmaazz biz eşitiz, ben de kazaniyorum, benim de gururum var!! deyip şraakk oduyor. Bu kadar gurur olmaz, birakin biraz da erkekler odesin yani.. Bencilsiniz kusura bakmayin.. Sirf eziklik hizsetmemek icin bulusmuyorum..
Cevap: erkek bundan cok rahatsiz olur ve eziklik hisseder. Zaten tüm ailelerde hemen tum masraflara kadinlara gorev..
Dunyada ise ben birsry yadadim: bir kadinla 8nternette tanidtik (Turk, devlet memuru) telefonda konustuk birkaz kez, artok yuzyuze gorussek deyince, tabi ki yarin annemi doktora gotureyim ertesigunu rahatla "bir yerde oturup birer kahve içeriz," dedim.
Cevabi ne oldu dersiniz? "yemek yesek olmaz mi?" tabi ki olur, sozun gelisi kahve iceriz dedim, dedim.
Arkadaslar: cok tuhaf geldi bana. Yani ilk gorusrcegiz belki beni begenmeyeceksin, 10 dakika sonra kalkacaksin? Belki ben? Olur ya hoslanmama durumu var.. Ama olur da sohbet bitmez, yemek te yeriz. Kazandigimiz kadinlara gitti
Bu nedir? gorgusuzluk mu,? Yokluk mu?
Yani ilk gorusmede yemek, ikinci gorusme sonrasi...
Benim oyle bir niyetim yok.
Sonuç itibari ile, eger bir kadin bana bunu teklif edecek, oyle sevinirim ki... Inisiyatif alabilen, ben de burdayim, ayni statudey8z anlamina gelir. Mutlu olurum. Son4a caktirmadan ben oderim birakmam.
Not: Dikkat edin bu bir test olabilir. Davet edebilir ama hesabi odemek icin israrci olmazi bekleyebilir. Bence % 50 test olabilir. İlk buluysmada kadinlar bir cok test uygular , farkedemeyebiliriz.
Aa, beraber ödeyelim o zaman madem derim. Ya da çok ısrarcıysa tatlılar da benden olsun madem derim. Beni yemeğe çıkarıyorsa bende ona bir şeyler ikram etmeli veya karşılığı olan bir şeyleri mutlaka ona söylemeliyim. Beni yemeğe çıkarmayı düşünmesi bile ona olan saygımı zaten çok arttırır. Öyle birini gerçekten çok ciddi olarak görür ve algılarım. Her kadın yapmaz bunu. Ancak evleneceğim kadın muhtemelen yapmıştır. Düşündükçe kalbimde 10-0 önde yani şu an. Cidden böyle biriyse ve niyeti varsa evleneyim ya, uzatmaya gerek yok yani. Bu farklı ve olağanın dışında bir durum çünkü. Bu çok ender bir şey.
Böyle durumları garip bulmam hatta hoşuma gider karşı tarafın cesur ve girişken olması iyi bir enerji katar önemli olan niyet karşılıklı keyif almak ve rahat hissetmek zaten ilk buluşmada kim kimin ödeyeceğine takılıp strese girmek yerine beraber vakit geçirmek daha değerli
Vay be. İlk buluşmayı planlayan kadın var mıydı? Bana hiç denk gelmedi. Ezik de hissetmezdim niye hissedeyim ne güzel lahmacuna elle dalardık, kuru kuru çay kahve içeceğimize karnımızı doyururduk :D
Şu masaya bakınca bile flört edesim geldi, yemekler aşırı çekici duruyor 😂🥙🥤
İlk buluşmada kadının erkeği yemeğe davet etmesi kesinlikle yanlış değil, erkeği de ezik hissettirmez. Aksine çoğu erkeğin hoşuna gider, “değer veriyor, emek harcıyor” diye düşünür. Önemli olan hesabı kimin ödediğinden çok, aranızdaki enerji 💫 Sen şu an birini davet etmeyi düşünüyor musun, ne aşamadasınız? 💕
Ezik hissettirmez ama kadın niye böyle bir şey yapsın ki onu çok anlamlandıramam açıkçası. Yani buluşmayı planladıysak ben zaten yemek vs gibi detayları düşünmüşümdür.
Hiç farketmez. Davet de yapılsa ben planlı adamım tamam ilk adımı o atmıştır ben de plan yaparım, yani o günün tüm sorumluluğunu karşımdakinin üzerine atmam. Onun bu adımı atması değer verdiğini gösterir bende karşımdakine buna göre değer veririm.
Yemek yaparım ama yemeğe çıkartmam, mantıklı gelmiyor 😂😂 Bir de ben ilişkilerde eril ve dişil enerjinin korunması gerektiğini düşünüyorum. Yemeğe çıkarmak bence çok eril bir hareket. Ama dediğim gibi yemeğe davet ederim, tatlısını tuzlusunu yaparım. Onu severim.
iq su 2 haneli rakamlardan fazla olan hiç bir erkek böyle bir şeyden erkeksiliğini kaybettiğini hissetmez aksine çok erkeksi hissetmesi lazım baksana bi kadın erkek olarak seni o kadar beğenmiş ki sosyal bir tabuyu yıkıyor
Hayır 👍 aralarında böyle bişey olmamalı. Bir sonraki yemeği erkek ısmarlar. Veya tatlıları - kahveleri de erkek ısmarlar. Aralarında para pul , harcama gibi sorunlar olmamalı , orada tek önemli şey birlikte beraber olmaları, yani aralarında ki iletişim ve mutluluk. Ve gidilecek mekanın hiç bir önemi yok maddi yönden hatta bir simit evi dahi olabilir bu , yeterki o anın mutluluğunu tatsınlar. 👍
Bence ezik hissettirmez, doğru kişiyle hiç hissettirmez. İlk buluşmada daveti kimin yaptığı değil, aradaki enerji önemli. Bazı erkekler bunu hoş bir jest ve eşitlik göstergesi olarak görür, bazıları da alışkanlıklarından dolayı garip hissedebilir. Bu da onun bakış açısıyla ilgili. Hoşuna giden biriyle yemekte olmak çoğu insanı mutlu eder. Rahatsız olan varsa mesele davet değil, özgüvendir.
Hayır tabii ki aksine hoşuna gider erkeğin bence zaten hesabı ödeyecek olan erkektir. Hiç bir yerde görülmemiştir bence erkeğin kadına hesap ödetmesi. Bazıları da şunu der davet eden kim ise o ödemeli ben yanlış buluyorum. bazı şeyler ortak hareket edilmeli
Bunun neresi ezik ki. Erkek kadını yemeğe davet edince kadın ezik olmuyor da kadının yemek daveti mi erkeği ezik yapıyor. Ne kadar sığ ve mağaradan kalma düsünce tarzı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
5 ay
Hayır tabikide herşeyi erkek yapacak diye bir şey yok
Ben seversem davet ederdim. Yemeği bile kendim öderdim. Neden ezik göstersin ki bugün ben yaparım, yarın o. Olgunca davranmak lazım. Triplere girmeye hiç gerek yok bu tarz mevzular gayet doğal geliyor bana. 🧐