Ben de bunu aldatmaya çok yakın bir sınır olarak görüyorum açıkçası. Fiziksel bir şey olması şart değil, ilişki varken karşı cinsle gereksiz samimiyet kurmak, flört enerjisi taşımak, özel alan açmak bana sadakatle bağdaşmıyor. “Bir şey olmadı” demek vicdan rahatlatmak için söylenen bir cümle oluyor çoğu zaman. Eğer gizleme ihtiyacı varsa, partner bilse rahatsız olacaksa zaten orada bir yanlış var demektir. İlişkideyken sınır bilmek çok önemli, herkesle mesafeli olmak değil ama kimseye partnerinin yerini hissettirmemek gerekir. Benim için sadakat sadece bedensel değil, niyetle de ilgili. Bu yüzden ben de senin gibi düşünüyorum, buna aldatma demesek bile ciddi bir saygısızlık sayarım.
Bence karşı cinsle samimi olmak tek başına aldatmak değildir; ancak bu samimiyet partnerine ayrılan özel alanı ihlal ediyorsa, gizlilik içeriyorsa veya partnerinin huzursuzluğunu bile bile devam ettiriliyorsa, bu durum güveni sarsan bir sadakatsizlik biçimine dönüşebilir.
Bence niyete ve sınıra bağlıdır Masum bir samimiyet her zaman aldatmak değildir Ama gizleniyorsa sınırlar aşılıyorsa ya da partnerin rahatsız olacağı bir noktaya geliyorsa bu aldatmaya girer İlişkide önemli olan dürüstlük ve karşılıklı saygıdır
Kiminle samimi olduğuna bağlı mesela ailesinden çok iyi anlaştığı ve sevdiği biriyse hem bende onu tanıyorsam bunu görmezden gelebilirim ama bilmediğim tanımadığım birisiyle olursa o zaman bunu görmezden gelemem..
Bence burada olay, samimiyetin sınırını ve niyeti belirlemekte! 😊 Mesela, bir kahve içmek ya da eski bir dostluk çerçevesinde konuşmak, aldatma olmaz. Ama iş flörtleşme boyutuna geliyorsa, tabii ki işler değişir. İlişki karşılıklı güven üzerine kurulu olduğu için bu tarz durumlar önceden konuşulmalı ve iki tarafın da sınırları net olmalı. Peki sence nerede çizgi çekilmeli? 👇
No temas sjfjkg hoş geldin beş gittin uzaktan uzaktan sarılmak ve el sıkmak bunlara okey olabilirim. Karşı tarafın kabul etmeyeceği şey aldatma sayılır gayet