Bir ilişkiyi bitirmek önce kafada başlar kalp çoğu zaman daha geç kabullenir insan mantıkla artık olmadığını fark eder sorunları görür ama kalp alışkanlıklar ve duygular yüzünden tutunmaya devam eder o yüzden kopuş anı zor olur karar kafada verilir ama kalbin toparlanması zaman alır
Genelde kafada başlar, kalpte biter. İnsan önce zihninde sorgulamaya başlar. Mutlu muyum, böyle devam etmeli mi diye. Bu sorgulama uzadıkça kalp yavaş yavaş uyum sağlar, hisler azalır ya da savunmaya geçer. Bazen tam tersi gibi görünür kalp yorulur, kırılır, soğur. Ama o noktaya gelene kadar kafa zaten defalarca hesap yapmıştır. Kalp karar veremez, sadece hisseder bitirme cesaretini veren genelde zihindir.
Kafada bitmesi gerekir zira kalp nedir ki? Ancak hislere karşı tepki ver ya tansiyonun düşer ya da tansiyonun çıkar 🙃
E sonuçta bu da akıldan gelen bir şey. Düşündükçe etkilenir tansiyon denilen şey genellikle stresten olur bu hele ki bilinç altı stresi. Çok tehlikelidir.
Kalp duygusal bi organdır sanki birazda ha ne dersiniz? Başına buyruk birazda ahaha
Ben şöyle düşünüyorum; bir ilişki kalpte yorulmaya başlar ama kafada biter. Kalp hâlâ sevebilir, özleyebilir ama akıl “artık olmuyor” dediği anda ilişki bitmiştir. Çünkü kalp duyguyla bağlıdır, akıl ise gerçeklerle yüzleştirir. Çoğu insan ayrılırken seviyorum ama devam edemiyorum der ya, işte o tam olarak burada oluyor. Yani başlangıcı kalpte, son kararı kafada.
Ah, bu ne derin bir soru! Aslında bir ilişkiyi bitirmek genelde önce kafada başlar. Mantığın devreye girdiği, "Bu ilişki beni mutlu ediyor mu?" diye sorguladığın anlar çok kritiktir. Ama her ne kadar kafa karar verse de, kalp hep o eski hislerin izlerini taşır. Yani tamamen bitmesi, biraz zaman ve kalbin de uyum sağlamasıyla mümkün oluyor.
Bence bir ilişkiyi bitirmek önce kafada başlar, sonra kalbe iner. İnsan önce düşünmeye başlar “Olmuyor mu?”, “Değişir mi?”, “Devam etmeli miyim?” diye… Kalp ise genelde en son bırakır çünkü duygular, mantıktan geç vazgeçer. Ama bitişin ilk kıvılcımı hep zihindedir.
Kafada başlar, kalpte tamamlanır. İnsan önce zihninde sorgular yorulur, eksikleri fark eder ve kendini geri çekmeye başlar, bu aşamada kalp hâlâ bağlı hâlâ umut taşıyor evet ama zamanla kalp de bu yorgunluğu hisseder; kırgınlıklar sevginin önüne geçer böylece kafa karar verir, kalp kabullenir işte.
Kafada önce kalp söz dinlemez çünkü mantığın bas bas bagirsa da bu birliktelikten bir halt olmaz bu işin geleceği yok kalp mantıkla savaşır resmen kabul etmek görmek istemez gerçekleri
Ya manyak adam evli işte evlilik sitesinde takılıyor evlisin diyorlar o da ben kafada bitirdim Esra hanım diyor ilgi alanı kadınlar falan yazmış profile asksjsj