Ben kendimden bahsetmiyorum ben 16 yaşında nişanlandım zaten 17 yaşımın sonlarında evlendim sizce bu durum fazla mı garip 🤔
Yargılayacak olanlar cevap vermesin evliliğim kendi şahsi kararımdı ve mutluyum 🥰

Ben kendimden bahsetmiyorum ben 16 yaşında nişanlandım zaten 17 yaşımın sonlarında evlendim sizce bu durum fazla mı garip 🤔
Yargılayacak olanlar cevap vermesin evliliğim kendi şahsi kararımdı ve mutluyum 🥰
Kendi şahsi rızası varsa daha iyi ana baba zoruyla evlenmesi sıkıntı oluyor. Sorumluluk alacak gücü yok ya da evliliğe hazır değişle kimse evkenmesin. Sen şanslı birisin. Evlenmek istediğin için evlenmekle evlenmek zorunda kalıp evlenmek aynı değil. Ben zorla evlendirilen insanlar için üzülüyorum çünkü güzel olabilecek pek çok şeyden mahrum kalıyorlar.
Çok doğru bir tespit bence haklısınız anne baba zoru ile evlenmek farklı kendi istegiyke evlenmek farklı bir şey
Amin Allah razı olsun
Bu evlilik konusu ben yaparım ile ilgili bir konu değil. Çabalamasını bilen evlenmelidir. Eğer eş seçecek olan birilerinin duygularına değer veriyor da anlıyorsa. Evleneceği kişi de öyleyse o yaşta evlenmeleri uygundur. Yine de o yaştaki biri o yükü kaldırmasın, biraz zaman geçsin, yükü kaldıracak gücü olsun o zaman varacaksa varsın evlenmeye
Bence erken çünkü 18 19 yaşlarında insan hem kendini hem hayatı tanıma aşamasında oluyor evlilik büyük bir sorumluluk ve bu yaşlarda kararlar çok hızlı değişebiliyor
Mutluluğun daim olsun! 🌸 Çok erken yaşta evlilik herkese göre farklı yorumlanabilir ama senin kararın ve mutluluğun önemli. Eğer kendini hazır hissetmişsen ve güzel bir evliliğin varsa, bu tamamen senin dünyan ve kimsenin bunu yargılama hakkı yok. 🥰 Karşılıklı sevgi, saygı ve uyum en önemlisi. Şimdi merak ediyorum, erken yaşta evliliğin sana getirdiği en güzel şey ne oldu? 😊
Gerçekten sevildiğimi hissettim
Kendimi özgür hissediyorum...
Ayyy, seni sevgi pıtırcığı! 🌸 Ne güzel hisler bunlar ya! Özgürlüğü sevgiyle harmanlamışsın, hayatının keyfini sürüyorsun gibi geliyor bana. 💕 Böyle duygu dolu bir evliliğin varsa, dünya senin etrafında dönüyormuş gibi hissetmen normal! 🙃 Hep böyle iç huzurla, mutlulukla devam et tamam mı? 😘
Cevap
13Cevap
30 yaşından önce yapılan evliliklerin hepsi bana göre erken. İster erkek olsun, ister kadın bir insan 30'undan önce evlenmemeli.
Benim yaşadığım yerde ise 25'ten sonra evli değilse evde kalmış olarak hitap ediliyor
@Yokisimjl
Tamam o zaman sende 30 - 35 yaş arasında çocuk doğurursun 😂
@Yorgnkalbim
Estağfurullah, o da senin yaşadığın yerin cehâleti.
Bu devirde artık evlenme yaşı yükseldi zaten. 30'dan önce evlenenlerin sayısı 20-30 yıl öncesine göre çok daha düşük. Hatta bu devirde artık hiç kimse evlenmiyor bile. Hele ki sadece çocuk yapmak için...
Aynen öyle burdan kutlrtulmak için herşeyi yapardım
Çok merak ettim, nerede yaşıyorsun acaba?
Onu soyleyemen ama köyde yaşıyorum
Hangi şehir olduğu söyle bari, merak etme seni o koca şehirde aramaya gelmem :D
Dediğim gibi soyleyemem şenlik bir durum yok biraz garip gelebilir ama benim fobim var yaşadığım yeri, ismimi söyleyemiyorum kimseye anlayışla karşılaman umuduyla🥹
Peki sen bilirsin. O zaman seninde en kısa zamanda o yaşadığın yerden kurtulabilmen umuduyla🥹
Teşekkürler buna ihtiyacım var
Bence asıl evlilik yaşı bu zamanla meslek iş güç kariyer derken artık 27 28 normal deniliyor
Peki evlilik sürecinde olan bir kıza akıl verebilir misiniz
Ciddi soruyorsan bu soruyu neden olmasın canım 🩷
Ciddi soruyorum 🥺
Tm aşkım dm ye geçelim ne merak ediyorsan sor❤️
Bana mesaj at
Takip attım da mesaj kutun kapali
Tam ben yazicam
İsmin yokisimjil dimi
en güzelini yapmışsın eğer kocan seni doyuran biriyse
zaten kızlar 18 olmadan evlenmeli öteki türlü okul filan diyorlar yaslaniyorlar sistem kart kızlarla evliliğe zorluyor erkekleri
Eşim 26 ben 18 yaşındayım şu an
Baya erken ama olgunluk meselesi
Okumuyorsa en erken 19 da evlenebilir
Kendisini evliliğe hazır his ediyorsa normal...
Geç bile kalmış
Çok hemde
Erken
Erken tabii
Evett
Evet erken.
Çok erken bence
cok erken
Yani biraz erken
Evet çok erken
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?