Suyun akışına, gün doğumuna, bir annenin oğluna duyduğu sevgi de aşk olarak adlandırılabilir mi?

Suyun akışına, gün doğumuna, bir annenin oğluna duyduğu sevgi de aşk olarak adlandırılabilir mi?

Bence aşk sadece karşı cinse duyulan bir duygu değil. Aşk; bazen bir evlada, bazen bir anneye, bazen de hayata duyulan derin bir bağlılık aslında. Hatta insanın kendine duyduğu sevgi bile bir tür aşk. Karşı cinse olanı daha çok konuşuluyor ama aşk kalbe dokunan her şeyde var. Sevmek, değer vermek ve vazgeçememek varsa, orada aşk da var diye düşünüyorum.
Gunumuzde insanlar artik askin da bokunu cikardilar bence, hatta tapmaya dogru gidiyorlar; sanatcilara, politikacilara, paraya, şohrete, zenginlige ve hatta o ellerindeki tlfnlara bile 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Beynim yanduu 😂 yani illa karşı cinse olmak zorunda değil , dediğin gibi suyun akışına , gün doğumuna , bir annenin bir oğluna duyduğu sevgi olabilir yani 😆
Lise hocamızın , aşk , şarap ve kadeh benzetmesi aklıma geldi neden bilmiyorum... Eheheh
Hayır tabiki ona göre , yaratıcıya duyulan aşk en hakikisi imiş..
Bana göre ise bilmiyorum dheheh
Sen de bisi sallasaydin ya keske 🤪😆
Salla salla tutar belki😬
Aşk, sadece karşı cinse duyulan bir şey değildir bence. Suyun akışına hayranlık, gün doğumunun büyüleyici huzuru ya da bir annenin evladına duyduğu tarifsiz sevgi... Bunlar da aşkın birer yansıması gibi geliyor bana. Aşk, saf bir tutkudur ve doğa, sanat, insan gibi farklı şeylerde kendini gösterebilir. Peki, seni en çok ne etkiler? 🌅❤️
Cevap
4Cevap
Aşk diye bir şey yok sevgi var oda sadece karşı cinse duyulur. ama tabi çocuğumuzu eşimizi veya ailelerini de severler.
Aşk sadece karşı cinse duyuluyorsa Yunus Emre ve Mevlana Celaleddin onca şiiri kime yazdı? 🙂
Bir sen var icimde senden ileri... Iste toplumda ask hep erkek kadin iliskisi zannediyor hehe
Onlarınki Allah aşkı
Yani yunus emre ve Mevlananın
Mevlana sevmem bu arada vatan hainidir :)
Ne alaka 😅
Anadoluyu isgal eden mogollara itikat edip, komutaari Niyani evliya ilan edio, mogollsrin anadoluda ki yardimcisi olmustur mevlana... Nasreddin hocanin olumunden direkt kendisi sorumludur...
Evet Turkceme tukureyim 😆
Nasıl yaaa abi Nasreddin Hoca nın ölümünden mevlana mı sorumluymuş 😱
Tabii ki nasreddi hoca mevcut devlete bagliydi, mwvlana ise mogollsri destekledi. Nasreddin hocaninda kendisi gibi (inan net hatirlamiyorim selcukluydu galiba, hastaligima ver) hukumetin akanligini yaltigina inaniyordu ki nasrettin hoca milliyetci soylemlerde bulunurdu tebaasina. O yuzden mevlana oksurttu denir. Oldurenler mevlanaya tabii kisilerdi...
Vallahi aşkı nerde kimde aradığına bağlı ama genelde karşı cinste olur tabi ama arada istisnalar da oluyor maalesef..
Hayır, bir annenin çocuğuna duyduğu sevgide aşktır.
Ne yapalım ula kedi köpeğimi yürüyelum da😂
Boru adam, sepet geldin sepet gidecen ula 😆 Ne diyor sair;bir sen var icimde senden ileri... Yani adam asik ama bu aski kadina vermis. Aslinda kadin olmasa da ask vardir demek...
Bence değil lezbiyenler gayler bisexualler pansexualler falan var ama bunlara da saygı duyulması gerekliliğini dusunuyorum
Yoo tatlı aşkı da varr
Bence adlandırılabilir
Kedime de aşığım ben
Harika bir sey
Kim dedi
Bence evet
Hayor tabikide
Aşk allahtır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?